07.12.2018.
Obavijest za korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registra klijenata (RK)
Služba za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar Sarajevo obavještava sve korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna od 1. januara do 31. marta 2019. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu.

Upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i Registar klijenata (RK), kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i registru klijenata je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti poljoprivrede na federalnom i kantonalnom nivou.

 

Zahtjevi koji budu podneseni nakon zakonskog roka, neće biti razmatrani i podnosilac zahtjeva u 2019. godini neće moći ostvariti podsticaj za poljoprivrednu oblast na kantonalnom i federalnom nivou.            

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar (Mis Irbina 1, III sprat - soba 334) ili putem telefona broj 033/562-369.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.