Otvoren osmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

U prisustvu velikog broja građana, te predstavnika Grada Sarajeva i Općine Centar, paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu večeras je svečano otvoren osmi Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će se dešavati u parku Hastahana, odnosno „Parku prof. dr. Nijaza Durakovića“ i to u vremenu od 5. decembra 2018. godine do 13. januara 2019. godine, a u tom periodu Sarajlije će zajedno proslaviti sve praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

 

Coca-Cola Sarajevo Holiday market ponudit će i ove godine bogat sadržaj koji ima cilj upotpuniti prazničnu sezonu i zimsku bajku u središtu glavnoga grada Bosne i Hercegovine, koja će biti atrakcija za građane i posjetitelje Sarajeva.

 

Među ponuđenim sadržajima ponovno će biti i ledena ploha, a besplatne termine za klizanje naših sugrađana u periodu od 1. do 31. januara 2019. godine je obezbijedila Općina Centar.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u svom obraćanju prisutnima kazao je da je Općina Centar u želji da poboljša turističku ponudu, ali i da svojim građanima obezbijedi ugodniji ambijent za predstojeće praznike, odlučila da i ove godine pomogne organizaciju Coca-Cola Holiday Marketa.

 

-Općina Centar i ove godine želi prazničnu atmosferu prenijeti na ulice grada i na taj način pozvati naše sugrađane da izađu iz svojih domova, ali i turiste da se druže. Okitili smo glavne ulice grada kako bi praznična atmosfera bila upečatljivija. Coca-Cola Holiday Market je primjer uspješne saradnje vladinog i nevladinog sektora. Svi posjetitelji na ovom prostoru mogu pronaći nešto za sebe, a Općina Centar je i ove godine najmlađim stanovnicima obezbijedila besplatne termine za klizanje, istakao je Ajnadžić.

 

Osim praznične atmosfere, sve generacije posjetilaca će u narednih 39 dana pronaći nešto za sebe. Od originalnih proizvoda koji su izloženi u postavljenim kućicama na marketu do lunaparka, ranča za ponije, te Coca-Cola selo Djeda Mraza obogaćeno 3D vizualizacijom za najmlađe, dok je za one starije garantovana zabava u Winter Pubu, gdje će biti održavani koncerti, promocije i degustacije.

 

Podsjećanja radi, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost Udruženja građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja) Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator. Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market realizira se uz veliku podršku Općine Centar, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, Grada Sarajeva, te Turističke zajednice Kantona Sarajevo.