Sutra uručenje certifikata polaznicima besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika

U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Ulica Jelića 1) u četvrtak 6. decembra 2018. godine sa početkom u 12 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će polaznicima besplatnog kursa engleskog i njemačkog jezika, koji je za mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa područja ove lokalne zajednice realizirala Općina u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“, uručiti certifikate. Za ovu namjenu Općina je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 7.000 konvertibilnih maraka.

Namjera projekta je podstaći mlade ljude da kroz učenje stranog jezika prošire svoje vidike, ali i da radom na sebi steknu korisno znanje i vještine, a što je i jedan od prioriteta općinske Strategije prema mladima za period 2014-2020. godine.

 

Imajući to u vidu, a s obzirom da poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, Općina Centar već treću godinu zaredom organizira besplatne kurseve stranih jezika. Realizacijom projekta u protekle tri godine omogućeno je da 380 mladih sa područja općine Centar pohađa po 36 besplatnih časova iz njemačkog i engleskog jezika, a Općina je za ovu namjenu izdvojila 24.000 KM.