Članovi mjesnih štabova civilne zaštite Općine Centar učestvovali u akciji uređenja prostora arboretuma na Slatini

Na osnovu dogovora o saradnji između Općine Centar i Šumarskog fakulteta u Sarajevu kojeg su postigli načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i dekan ove visokoškolske ustanove koja ove godine obilježava 70 godina postojanja i uspješnog rada Mirza Dautbašić, današnjoj akciji uređenja prostora arboretuma na Slatini su se priključili članovi Općinskog i mjesnih štabova civilne zaštite Općine Centar.

-U akciju uređenja arboretuma na Slatini, osim predstavnika sedam mjesnih štabova civilne zaštite Općine Centar, također su uključeni predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave koji će uz stručnu pomoć predstavnika Šumarskog fakulteta pomoći u rezanju suhih stabala i uređenju prostora. Zbog obimnog posla tokom dana nećemo stići završiti sav posao stoga ovu akciju namjeravamo nastaviti krajem ove radne sedmice, što najviše zavisi od povoljnih vremenskih uslova, objasnio je stručni saradnik za protivpožarnu zaštitu i vatrogastvo općinske Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice  Haris Aganović, koji je koordinator akcije uređenja prostora arboretuma na Slatini.


Na današnju akciju odazvalo se 35 pripadnika štabova iz mjesnih zajednica „Betanija-Šip“, na čijem se području nalazi arboretum kao i „Bardakčije“, „Pionirska dolina“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Breka“, „Donji Velešići“ i „Ciglane“.

 

Pored finansijske podrške koju Općina Centar pruža Šumarskom fakultetu u Sarajevu, ova akcija predstavlja nastavak višegodišnje podrške ove jedinice lokalne samouprave u očuvanju i uređenju „Arboretuma Slatina“.