Započela rekonstrukcija hiljadu metara saobraćajnice na Nahorevskim brdima

Nakon što su okončani radovi na izgradnji glavnog cjevovoda i distributivnih vodova na Nahorevskim brdima, Seljima i Muharemovićima, Općina Centar Sarajevo je započela realizaciju projekta rekonstrukcije cesta na ovom području.

Za realizaciju projekta je zadužena firma Bosman, a dužina dionice koja će se raditi u prvoj fazi iznosi hiljadu metara.

 

Prema riječima Nedžmije Muhamedbegović iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, vrijednost radova iznosi oko 180 hiljada maraka.

 

- Radovi su započeli tokom ove sedmice i trenutno se odvijaju planiranom dinamikom. Širina puta iznosi oko tri metra, a planirana su dva proširenja saobraćajnice na mjestima gdje postoji mogućnost, s obzirom da se radi o uskoj dionici. Završetak radova očekuje se za petnaestak dana, ukoliko to budu dozvoljavale vremenske prilike, istakla je Muhamedbegović.

 

Stanovnici pomenutih naselja su zadovoljni projektima koji se realizuju na ovom području.

 

-Zadovoljna sam radovima. Voda nam je svima potrebna, a mi je nismo imali decenijama. To je bio najveći prioritet za ovo područje i drago mi je što smo konačno dobili vodu u svojim domovima. Sada se radi i asfaltiranje. Krajnji rezultat će se vidjeti tek kada se radovi okončaju, ali u ovom trenutku mogu reći da sam jako zadovoljna projektima koji su urađeni u našoj mjesnoj zajednici, kazala je stanovnica Nahorevskih brda Hajrija Pandžić.

 

S obzirom na konfiguraciju terena i usku putnu komunikaciju iz Općine Centar su uputili apel stanovnicima pomenutih područja za strpljenje i saradnju sa izvođačima radova dok se projekat asfaltiranja ne okonča.