U nedjelju na Hastahani od 13 sati velika zabava za sve stanovnike

Općina Centar Sarajevo i Udruženje „Sarajevo Navigator“ ove godine su po prvi put organizirali manifestaciju „Ljeto na Hastahani“, a u okviru koje je od 15. juna organizovan niz kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija.

Na ovoj izuzetno atraktivnoj lokaciji uređena su sportska i dječija igrališta, te realizovan niz sadržaja gdje su sve generacije mogle pronaći nešto za sebe.

 

Završetak manifestacije „Ljeto na Hastahani“ planiran je u nedjelju 16. septembra gdje će u saradnji Općine i pomenutog Udruženja biti organizovan bogat kulturno-zabavni i sportski program.

 

Ova manifestacija će ujedno biti i povod za prezentaciju rezultata projekta „365 sport plus“, koji je realizirala Općina, a u okviru kojeg je svim mališanima sa područja ove lokalne zajednice omogućeno potpuno besplatno bavljenje sportovima. Tako će na Hastahani od 13 sati, kada je planirano okupljanje, pa sve do 15 sati u koliko je predviđen centralni dio manifestacije, biti odigrane utakmice iz više sportova, a mališani će moći pokazati svoje umijeće stečeno u proteklih nešto više od osam mjeseci.

 

Pored toga, u organizaciji Centra kulture i mladih Općine Centar, bit će organizovan muzički i umjetnički program, ali i razni performansi gdje će mališani moći interaktivno učestvovati.

 

Za sve posjetitelje biće obezbijeđeno piće i prigodna zakuska.

 

Općina Centar poziva sve stanovnike ove lokalne zajednice, ali i grada Sarajeva da dođu na Hastahanu i budu dio nezaboravne zabave.