Projekat „Fitness ljeto“ okuplja sve više učesnika

Fitness ljeto na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“, projekat koji drugu godinu zaredom realizuje Udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun LN1“ uz finansijsku podršku Općine Centar, privlači sve veći broj zaljubljenika sporta i zdravih stilova života svih starosnih kategorija koji dva puta sedmično uživaju u dobroj zabavi, ali i izuzetno ozbiljnim treninzima.

Realizacija projekta je započela 2. jula, a trajat će do kraja augusta 2018. godine. Za sve koji žele postići ili održati formu, besplatni treninzi realizuju se na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ dva puta sedmično i to ponedjeljkom i srijedom sa početkom od 18 sati. Treninge, u trajanju od 60 minuta, vode stručni treneri, a na programu su različiti oblici grupnog vježbanja prilagođeni svakom uzrastu i bilo kojem nivou kondicijske pripreme.

 

Osnovni cilj projekta je da što veći broj građana stekne naviku vježbanja, shvati važnost tjelesne aktivnosti, te nastavi voditi brigu o svom zdravlju i izgledu i po završetku projekta. Prijaviti se mogu svi koji se žele baviti rekreativno nekom vrstom aktivnosti, fitnessa ili aerobika, a učešće je besplatno.

 

U okviru Fitness ljeta vježbači na raspolaganju imaju raznovrstan program od klasičnog aerobika, workouta, tae-boa, insanityja, boot campa do pilatesa.

 

Pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave, te da na svježem zraku i u prirodnom okruženju potpuno besplatno učine nešto korisno za svoje zdravlje.