Općina Centar obezbjedila sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici

Tokom naredne sedmice očekuje se početak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici. Finansijer ovog projekta je Općina Centar koja je iz budžeta za ovu namjenu izdvojila 300.183 KM.

Naime, ranije je potpisan sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici između Općine Centar kao finansijera projekta i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i Kanalizacija“ kao nosioca realizacije, projektovanja i nadzora. 

 

Tokom proteklog perioda KJKP „Vodovod i kanalizacija“ je kao nosilac realizacije projekta raspisao tender za odabir najpovoljnijeg izvođača radova. Nakon provedene tenderske procedure donesena je odluka da se za izvođača radova angažuje građevinska firma „Mibral“.

 

Prema glavnom projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici ukupne dužine oko 200 metara planirano je izvršiti rekonstrukciju potisnog i distributivnog cjevovoda, te riješiti fekalnu i oborinsku kanalizaciju. Nakon polaganja vodovodnih i kanalizacionih cijevi, biće izvršeno testiranje, čišćenje i dezinfekcija nove vodovodne mreže, a na kraju i asfaltiranje ove ulice.

 

Tokom pripremnih radova bit će uspostavljen privremeni cjevovod za snabdijevanje vodom okolnih objekata u toku izvođenja radova.

 

Na zahtjev KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo donijelo je rješenje o izmjeni režima saobraćaja u Kemal-begovoj ulici koje će stupiti na snagu 19. augusta.