12.02.2018.
Preko 300 mališana potpuno besplatno pohađa školu tenisa
Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Općina Centar je sa projektom „365 sport plus“ otišla najdalje kada je u pitanju istinska podrška sportu. Kao što je javnost upoznata, Općina Centar je putem JU Centar za sport i rekreaciju pokrenula navedeni projekat u okviru kojeg sva djeca sa područja ove lokalne zajednice imaju mogućnost da u potpunosti besplatno treniraju devet različitih sportova.

 

Mališanima su na raspolaganju nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina.

 

Najveće interesovanje vlada za besplatnu školu tenisa, a broj prijavljenih u prvih mjesec dana je preko 300 djece zbog čega su obezbijeđeni i dodatni termini. Treninzi se odvijaju čak devet puta sedmično na teniskim terenima na Koševu, a vode ih iskusni treneri ovog sporta.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u subotu, 10. februara 2018. godine prisustvovao jednom od treninga škole tenisa.

 

-Kroz ovaj projekat želimo da 365 dana godišnje mladim ljudima damo šansu da se bave sportom, a da oni za to ne moraju izdvajati novac. Naš fokus su djeca iz 11 osnovnih škola iz Centra i želimo omasoviti bavljenje sportom. Raduje me što za ovaj projekat vlada veliko interesovanje a što je razlog da se i u budućnosti nastavi njegova realizacija. Želimo da naša djeca budu ambasadori ove zemlje i da nas na najbolji mogući način predstavljaju u svijetu bilježeći velike sportske uspjehe, naglasio je Ajnadžić.

 

Damir Jusufbegović, jedan od trenera besplatne škole tenisa, izrazio je zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali potrebu ulaganja u sport.

 

-Mališanima je pružena prilika da nauče osnovne vještine ovog sporta potpuno besplatno. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ajnadžiću što snažno podržava sport, a to je prije svega pokazao ovim projektom „365 sport plus“. Mislim da roditeljima mnogo znači kada mogu svoju djecu uključiti u sportske aktivnosti, a da za to ne moraju izdvajati novac. Imamo jako talentiranu, motorički sposobnu i pametnu djecu u koju treba ulagati i vrijeme i novac, kazao je Jusufbegović.

 

Prisutni roditelji i mališani također su izrazili zahvalnost načelniku Ajnadžiću što imaju priliku kvalitetno upotpuniti svoje slobodno vrijeme i to potpuno besplatno.

 

Kalendar, odnosno raspored i satnica termina mogu se vidjeti na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus

 

 

 

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.