12.02.2018.
Općina Centar i ove godine dodjeljuje plastenike
U sklopu projekta ''Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika'' Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, raspisala je i ove godine javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika, koji je objavljen 12. februara 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i ostaje otvoren 15 dana.

Pravo na dodjelu plastenika, površine 50 kvadratnih metara sa dodatnom opremom, imaju svi zainteresirani stanovnici općine Centar koji posjeduju, odnosno koji su zakonski korisnici poljoprivrednog zemljišta na području općine Centar pogodnog za plasteničku proizvodnju. U javnom pozivu su navedeni kriteriji koji nose određeni broj bodova. Osim vrednovanja pogodnosti zemljišta, dodatne bodove dobivaju nezaposlena lica, demobilisani borci, članovi uže porodice poginulih branitelja, ratni vojni invalidi, civilne žrtve rata, logoraši...

 

U ovogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđeno je 20.000 KM za nabavku plastenika.

 

Odluku o dodjeli plastenika donosi općinski načelnik na prijedlog stručne komisije koja će izvršiti uviđaj i utvrditi pogodnost zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, izvršiti bodovanje i predložiti kandidate za dodjelu plastenika.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Centar (Mis Irbina 1), kontakt osoba Imra Mulahuseinović Ramljak, telefon broj 033/562-347.

 

Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika na području općine Centar objavljen je i na općinskoj web stranici www:centar.ba (rubrika ''Konkursi i oglasi'').

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.