10.01.2018.
Besplatan prevoz za učenike sa područja Centra
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo godinama iz svog budžeta izdvaja sredstva kako bi obezbijedila besplatan prevoz za učenike osnovnih škola koji stanuju na većoj udaljenosti od škole, a gdje nemaju uspostavljene odgovarajuće saobraćajne linije javnog gradskog prevoza.

Na ovaj način učenicima se želi osigurati da bezbjedno i na vrijeme stižu u školu. Za besplatan prevoz učenika Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 56.500 maraka.

 

Prevozom su obuhvaćeni učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Alija Nametak“ i učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“. Odabir prevoznika će, u skladu sa važećim zakonskim propisima, izvršiti škole s kojima će biti utvrđeni tačni termini polaska i povratka minibusa.

 

Minibusi koji će prevoziti učenike škole „Alija Nametak“ će saobraćati na relaciji Panjina kula-Gornja Breka-Breka, a za učenike škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na relaciji Šip–Koševsko brdo-Ulica braće Begić 19.

 

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.