10.01.2018.
Obilježavanje 25 godina igranja kultne monodrame „CABAres CABArei“
U Centru kulture i mladih Sarajevo u Jelićevoj 1, u subotu 20. januara 2018. godine sa početkom u 19.30 sati, biće upriličeno obilježavanje 25 godina igranja kultne monodrame „CABAres CABArei“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.

CABAres CABArei je forma pozorišta u kojoj se preispituje kriza srednjih godina, odnosno trenutak kada čovjek podvuče crtu, htio ili ne, pa preispituje sve što mu se dogodilo, sve što mu se događa i što će mu se dogoditi. Sokolović govori o upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji automobilom, o budućnosti, o pozorištu kao frižideru zabluda, o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, a sve u jedinstvenoj interpretaciji ovog legendarnog glumca.

 

CABAres CABArei znači „RES REI RERUM“. To je latinski izraz koji se može  upotrebljavati u različitim situacijama i koji otprilike nosi sve one pojmove koji muče čovjeka. RES znači ljubav, istina, pravda, moć, novac. Sve ono što čovjek preispituje u određenom trenutku.

 

Press druženje sa Zijahom Sokolovićem biće organizovano 19. januara 2018. godine u 11 sati u Jelićevoj 1.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.