11.08.2017.
Pri kraju radovi na izgradnji stepeništa u ulici Hrastovi na Centru
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme privode kraju radove na izgradnji novog stepeništa u ulici Hrastovi između brojeva 2 i 6.

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 49.500 KM. U dosadašnjem toku radova uklonjen je dio starog dotrajalog stepeništa.

 

 -Radove smo započeli od dijela stepeništa koje završava u Ulici Budakovići, čija je rekonstrukcija također u toku. Uspjeli smo završiti najveći dio posla. Radili smo dio po dio stepeništa kako bi stanovnici imali nesmetanu komunikaciju. Nakon završetka betoniranja stepeništa postavljene su kulir ploče, a preostaje još da se postavi rukohvatna ograda sredinom stepeništa. Radovi će biti završeni naredne sedmice, objasnio je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme „Sela“.

 

Potpisani ugovor, osim izgradnje novog stepeništa u ulici Hrastovi, također predviđa i sanaciju pješačkih staza u Zaima Šarca 102 i Vranjače 33, sanaciju stepeništa u Ulici Vranjače 11, Alipašina 39 i u Nusreta Šišića Dede 19, izgradnju novog stepeništa između Čobanije i Puta mladih muslimana, čiji su radovi u toku, te je također planirano popločavanje pješačke staze u Patriotske lige 41 (druga faza), te sanacija ploča kod Doma policije u Tina Ujevića 1 na Džidžikovcu, kao i na spoju ulica Himze Polovine i Safeta Pašalića, dok je sanacija stepeništa u Jukićevoj ulici 126-128 na Koševskom brdu okončana. Za sve navedene projekte Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 182.320 KM.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.