10.08.2017.
„Sunčana jedra“ na Ferhadiji oduševila stanovnike Sarajeva i goste grada
Općina Centar Sarajevo i firma „Samas“ pokrenuli su zajednički projekat postavljanja „sunčanih jedara“ tokom ljetnih mjeseci u ulicama u užem gradskom jezgru.

 Naime, ovaj projekat pokrenut je sa ciljem unapređenja estetskog izgleda, ali i kao djelimična zaštita od visokih temperatura na najfrekvetnijim pješačkim zonama u općini Centar.

U prvoj fazi ovog projekta „sunčana jedra“ su postavljena u Ulici Ferhadija, odnosno na dionici od Vječne vatre do Gradske tržnice.

Ovaj projekat već je izazvao pozitivne reakcije naših sugrađana.

-Zaista lijepo izgleda i neobično je. Nikada nisam vidjela nešto slično na našim prostorima i drago mi je što je projekat krenuo od Općine Centar. Sada tokom dana imamo hladovinu na ovoj dionici i nadam se da projekat neće stati na ovome. Vidim i da turisti zastanu ovdje, slikaju se i sa oduševljenjem gledaju u jedra. Ovo je projekat vrijedan hvale i nadam se da će biti još sličnih, kazala je Samija Jusufović.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je naglasio da će u narednom periodu „sunčana jedra“ biti postavljena u još nekoliko ulica.

-Osnovni cilj je zaštita svih šetača od sunca, a nakon toga i napraviti atrakciju i lijepu sliku koju će turisti koji posjećuju Sarajevo, ponijeti sa sobom u svijet, naglasio je Ajnadžić.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.