19.06.2017.
Nastavljena finansijska podrška radu Prve policijske uprave
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom nabavke opreme za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija informatičke opreme Prvoj policijskoj upravi – Policijskoj stanici Centar na Marijin Dvoru, za čiju nabavku je Općina Centar izdvojila 31.226 KM.

 

Tim povodom je u ponedjeljak, 19. juna 2017. godine načelnik Ajnadžić posjetio prostorije Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar gdje je sa ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedranom Mulabdićem potpisao protokol o pomenutoj donaciji.

 

Naime, iako Općina kao jedinica lokalne samouprave nema direktnu nadležnost u oblasti sigurnosti, godinama izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi podigla kvalitet rada policije, te na taj način svojim građanima obezbijedila što sigurnije uslove za život. U skladu sa navedenim, a na zahtjev Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar, Općina Centar nabavila je savremenu informatičku opremu.

 

Ministar Mulabdić se zahvalio na sveukupnoj podršci koju Općina Centar pruža radu policije.

-Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da je ova lokalna zajednica opredijeljena da pomaže policiji u cilju stvaranja sigurnog ambijenta za život, istakao je Mulabdić.

 

Prema riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar godinama pomaže rad Prve PU, a donacija informatičke opreme je nastavak dobre saradnje.

-Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uslova njihovog rada, a takvu praksu planiramo nastaviti i u budućnosti. Sa naše strane postoji inicijativa da se pojača policijski nadzor u naseljima Nahorevo, Nahorevska brda, Soukbunar i Panjina Kula, a spremni smo tu aktivnost podržati na način da nabavimo patrolna vozila ukoliko je Ministarstvo saglasno s tim. Nadam se da će ova vrijedna donacija zadovoljiti potrebe Prve policijske uprave i da će im biti od velike koristi u radu, kazao je Ajnadžić.

 

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović i načelnik Prve policijske uprave KS Fahrudin Halač također su se zahvalili na ovoj donaciji, ali i na sveukupnoj podršci koju im Općina Centar godinama pruža.

-Želim se zahvaliti načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću za svu pomoć koju ste pružali godinama unazad. Ovo je za nas izuzetno vrijedna donacija. Kada je u pitanju inicijativa da se patrolama pokriju pomenuta naselja mi smo saglasni, jer sigurnost naših građana je i naš, a i vaš prioritet. Mislim da bi i druge općine trebale slijediti dobar primjer Općine Centar, dodao je Halilović.

 

-Općina Centar prednjači kada su u pitanju donacije i prepoznavanje oblika pomoći koji se trebaju pružiti policiji, a mi smo uvijek tu da dobra saradnja bude obostrana, naglasio je Halač.

 

Podsjećamo, u posljednjih nekoliko godina za opremanje policije ova lokalna zajednica izdvojila je više od 220 hiljada maraka, a sa takvom podrškom, kako je to naglašavano, nastavit će i u budućnosti.  

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.