19.06.2017.
Sutra proglašenje najuspješnijih farmera i potpisivanje ugovora o dodjeli plastenika za 18 domaćinstava
Kako bi stimulisala razvoj poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i pčelarstva na svom području, Općina Centar duže od decenije nagrađuje najuspješnije farmere koji se bave uzgojem stoke i pčela na ruralnim područjima središnje sarajevske općine.
Prošlogodišnje uručenje diploma

Tim povodom će se u utorak, 20. juna 2017. godine sa početkom u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) održati dodjela diploma i novčanih nagrada najuspješnijim farmerima u 2016. godini koji se bave uzgojem priplodne stoke i pčela na području općine Centar Sarajevo i to za sljedeće kategorije: najuspješniji farmer, zoohigijenski uslovi držanja životinja, najznačajnije povećanje broja životinja ili kapaciteta poljoprivrednog objekta, uzgajivači priplodnih junica, uzgajivači goveda, uzgajivači ovaca, uzgajivači pčela.

 

Uz to će biti upriličeno i potpisivanje ugovora za dodjelu plastenika za 18 socijalno ugroženih porodica boračke i izbjegličke populacije koje se bave poljoprivredom. Montaža plastenika, površine 50 kvadratnih metara sa dodatnom opremom započet će u srijedu 21. juna ove godine.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za pomenute namjene izdvojen je iznos od oko 33.000 KM i to 23.797 KM za nabavku i montažu plastenika te 10.000 KM za nagrađivanje najkvalitetnijih farmera.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.