09.06.2017.
Uređene zelene površine u Ulici Jukićeva
Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Park“ i pripadnici mjesnih štabova civilne zaštite nastavili su akciju uređenja zelenih površina na području općine Centar. Akcija je simbolično nazvana „Neka Centar zablista“.

Podsjećamo da je prošle sedmice ova akcija uspješno organizirana na području Mjesne zajednice „Betanija-Šip“. Tokom akcije u cijelom naselju Šip uređene su zelene površine koje se prostiru na oko 12.750 metara kvadratnih. Radnici „Parka“ vršili su ručno i mašinsko košenje trave, sječu niskog rastinja i samoniklog grmlja nakon čega su pripadnici mjesnih štabova civilne zaštite sav prikupljeni biološki otpad odvozili na gradsku deponiju.

 

Jučer i danas organiziran je nastavak ove akcije na području Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ i to u Ulici Jukićeva, a sve u cilju da se građanima obezbijedi što ugodniji ambijent za život.

 

Podsjećamo, Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 230.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica, što pokazuje koliko je ova lokalna zajednica opredijeljena da zelene površine uredi na način da naši sugrađani imaju kvalitetan prostor za odmor i rekreaciju.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.