09.06.2017.
Predstava „Eko s onog svijeta“ na sceni Centra za kulturu
U sali Javne ustanove „Centar za kulturu“ Sarajevo (Jelića 1) u ponedjeljak, 12. juna 2017. godine sa početkom u 18 sati, bit će održana predstava pod nazivom „Eko s onog svijeta“ za sve zainteresirane građane. Pokrovitelj predstave koja ukazuje na važnost očuvanja životne sredine je Općina Centar, a ulaz je slobodan.

Zaštita životne okoline opći je javni interes ljudi širom svijeta. Kultura, kao univerzalni svjetski jezik, jedan je od najboljih načina komunikacije i popularizacije kvalitetnijeg i odgovornijeg odnosa prema prirodi. Kako se radi o pitanjima vezanim za opstanak nas samih i budućih naraštaja, ovaj ekološki igrokaz nastoji skrenuti pažnju javnosti na očuvanje i zaštitu prirodnih ljepota i naše okoline, vodeći se razmišljanjem da samo svakodnevno aktivno prisustvo ove problematike u školama, porodici, medijima, projektima, može doprinijeti prihvatanju ekološkog načina razmišljanja, zbog nas i naših budućih generacija.

 

 

Predstava „Eko s onog svijeta“ dobila je izvanredne kritike, kako pedagoga iz osnovnih i srednjih škola, tako i učenika koji su imali priliku pogledati je. Tekst za predstavu radio je Mirsad Bećirbašić, a režiju Lejla Avdagić. U predstavi učestvuju učenici Druge gimnazije Adnan Brđanin, Anesa Ališić, Harun Ćehović, Damir Medunjanin, Timur Vilić, Damir Marilović i Berna Balić.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.