24.05.2017.
Predstava “Eko s onog svijeta“ na sceni u Jelićevoj i u Centru za zdravo starenje
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, danas i sutra bit će upriličene izvedbe predstave pod nazivom ''Eko s onog svijeta'' čiji su akteri učenici sarajevske Druge gimnazije.

Za polaznike Centra za mlade Gorica i učenike Osnovne škole Katoličkog školskog centra predstava će biti odigrana danas, 24. maja 2017. godine u 20 sati na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1), dok će sutra, 25. maja u 19 sati predstava biti izvedena u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar (Maršala Tita 12).

 

Ovaj ekološki igrokaz nastoji skrenuti pažnju javnosti na očuvanje i zaštitu prirodnih ljepota i naše okoline, vodeći se razmišljanjem da samo svakodnevno aktivno prisustvo ove problematike u školama, porodici, medijima, projektima... može doprinijeti prihvatanju jednog ekološkog načina razmišljanja zbog nas i budućih generacija. Predstava ''Eko s onog svijeta'' dobila je izvanredne kritike, kako pedagoga iz osnovnih i srednjih škola, tako i učenika koji su imali priliku pogledati je. Tekst za predstavu radio je književnik Mirsad Bećirbašić, a režiju Lejla Avdagić.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.