18.05.2017.
Završena sanacija stepeništa u Jukićevoj ulici
Na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, potpisanog između predstavnika Općine Centar i građevinske firme „Sela“, radnici pomenute firme okončali su radove na sanaciji stepeništa u Ulici Jukićeva 126-128. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila gotovo 6.000 KM, dok je firma „Coning“ iz Sarajeva zadužena za nadzor.

Zbog velikih oštećenja na starom stepeništu, radnici su morali ukloniti staru podlogu stepeništa i staviti novu, kao i oštećeni kamen. Ugrađeni su novi armirano-betonski dijelovi konstrukcije, te betonirani dijelovi stepeništa i podesta. Duž stepeništa su postavljene nove kulir ploče, otporne na sve vremenske prilike, posebno na sol za posipanje ulica tokom zimskih mjeseci. Također je postavljeno i gotovo 20 metara nove rukohvatne ograde. 

 

Nakon realizacije ovog projekta lokalno stanovništvo sada ima olakšan pristup svojim domovima, što nam je potvrdio Rešad Žutić, jedan od stanara iz ove ulice.

 

-Svakog vikenda me unuka pitala kada će se ovo popraviti, jer zaista je kretanje bilo otežano. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar, kazao je Žutić.

 

U budžetu Općine Centar za 2017. godinu za projekte sanacije stepeništa, pješačkih staza i zaštitnih ograda planiran je iznos od 700.000 KM.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.