19.04.2017.
Radnici Bosmana završili sa uklanjanjem zapreka sa saobraćajnica i prolaza
Snježne padavine su izazvale kolaps u saobraćaju i otežano kretanje pješaka u Sarajevu, te su napravile velike materijalne štete na drveću i voćnjacima.

Stoga je uprava firme „Bosman“, koja sa Općinom Centar ima potpisan sporazum o  izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području osam mjesnih zajednica ove općine, tokom dana započela i privela kraju uklanjanje grana i svih vrsta zapreka koje je snijeg oborio na saobraćajnice i pješačke prolaze i staze, kako bi omogućili nesmetano odvijanje saobraćaja motornih vozila i pješaka.

 

Ophodarska služba ove firme je obišla područje mjesnih zajednica: Bardakčije, Breka-Koševo II, Džidžikovac-Koševo I, Hrastovi-Mrkovići, Mejtaš-Bjelave, Park-Višnjik, Skenderija-Podtekija, Trg oslobođenja-Centar, za čije održavanje saobraćajnica je nadležna na osnovu pomenutog sporazuma i očistila je teren od granja i drugih zapreka koje su odvukli na gradsku deponiju.

 

Ovom prilikom su uočene najveće prepreke i uklonjene u ulicama Ejuba Ademovića, Čobanija, Stjepana Tomića, Zaima  Šarca, Bolnička, Marcela Šnajdera, Asima Ferhatovića, Patriotske lige, te u Ulici Koševo.

 

Radnici navedene firme su također tokom dana popravili i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju na tri lokacije koje su polomljene grane oštetile.

 

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.