23.11.2016.
Podrška Općine Centar projektu Udruženja ”Viva” sa 2.000KM
Viva film festival usmjeren je na promovisanje razvoja ekološke svijesti i predstavljanje turističkih potencijala. U nastojanju da ukažu na značaj života, nacionalne i vjerske tolerancije, te zaštiti okoliša, Udruženje „Viva“ pokrenulo je projekat „Viva film festival religijskog, ekološkog i turističkog dokumentarnog filma“, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.000 KM.

U okviru navedenog projekta Udruženje “Viva” će predstaviti mnogobrojna filmska ostvarenja, te podstaći mlade na istraživanje i stvaranje filmova.

 

Učesnici projekta su učenici, studenti, penzioneri, mediji, djelatnici mjesnih zajednica Općine Centar, a planirano je između ostalog, organizovanje festivala, selekcija filmova, izrada raznih promotivnih materijala, te edukacije.

 

Svrha navedenog projekta jeste da se omladina zainteresuje i podstakne na stravanje filmova sa tematikom religije, ekologije i turizma.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.