22.09.2016.
U subotu eko akcija čišćenja potoka Sušica
Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice ''Koševsko brdo'', Služba za civilnu zaštitu Općine Centar organizira ekološku akciju čišćenja korita potoka Sušica, koji nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.

Akcija će biti održana u subotu, 24. septembra 2016. godine sa početkom u 9 sati, a mjesto okupljanja je u Ulici Muhameda Hadžijahića ispred ulaza u prodavnicu ''Konzum''.

 

Nosilac aktivnosti će biti Savjet MZ ''Koševsko brdo'', a učešće će uzeti kantonalna javna komunalna preduzeća ''Rad'' i ''Park'' sa mehanizacijom i ljudstvom, 30 članova štabova civilne zaštite pri mjesnim zajednicama Općine Centar, kao i predstavnici savjeta mjesnih zajednica, te svi zainteresirani građani koji žele dati svoj doprinos ovoj ekološkoj akciji. Planirana je sječa rastinja, prikupljanje smeća i otpadaka i odvoz na deponiju.

 

Iz Službe za civilnu zaštitu Općine Centar i ovim putem pozivaju sve građane da svojim dobrovoljnim učešćem podrže akciju i doprinesu da općina Centar postane još ugodnije mjesto življenja.

 

Sličnu akciju Služba za civilnu zaštitu organizirala je i prošle godine u saradnji sa nevladinom organizacijom ''Dio srca'' i Poljoprivrednim fakultetom na području parka Hastahana i Arboretuma Slatina.

2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.