Arhiva novosti

18.07.2018. Općina Centar u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT finansira pokretanje biznisa za mlade U srijedu, 18. jula 2018. godine predstavnici osam bh. općina potpisali su ugovore sa izvršnim direktorom Instituta za razvoj mladih KULT Jasminom Bešićem, a u okviru projekta „Preduzetnički fond za mlade“. U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić. Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovao je ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg.
16.07.2018. Općina podržala izlet za preko 200 mladih sa područja Centra Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, Vijeće mladih Općine Centar organiziralo je u subotu 14. jula 2018. godine besplatni izlet za sve zainteresirane mlade kako bi se družili i uživali u prigodnom zabavnom programu, sportskim takmičenjima, uz muziku, šetnju i prirodni ambijent.
16.07.2018. Poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa koje bi finansirala Općina Centar U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
29.06.2018. Javni poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa koje bi finansirala Općina Centar U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
28.06.2018. Za opremanje učionica u OŠ „Hasan Kikić“ Općina izdvojila 5.335 maraka Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnicom načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Jasminom Fazlić, posjetio je Osnovnu školu „Hasan Kikić“ gdje ih je ugostio direktor Almir Pleh. Povod posjete bio je uručenje zaključka kojim se iz općinskog budžeta odobrava 5.335 KM za nabavku školskih tabli, klupa i stolica.
25.06.2018. Općina Centar nastavlja podržavati odlazak srednjoškolaca na ekskurziju U Općini Centar upriličeno je potpisivanje sporazuma između predstavnika ove lokalne zajednice i direktora Gimnazije Obala Benjamina Hedžića. Potpisanim dokumentom se Općina Centar obavezuje uplatiti pomenutoj srednjoškolskoj ustanovi 1.700 maraka, a koje će biti iskorištene za ekskurziju.
22.06.2018. Sve veći broj mališana uključeni u treninge kroz projekat „365 sport plus“ Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.
20.06.2018. Izlet za mlade pod pokroviteljstvom Općine Centar Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, Vijeće mladih Općine Centar organizira besplatni izlet za sve zainteresirane mlade kako bi se družili i uživali u prigodnom zabavnom programu, sportskim takmičenjma, uz muziku, šetnju i prirodni ambijent.
18.06.2018. Javni poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa koje bi finansirala Općina Centar U cilju poticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
27.04.2018. Mališane i roditelje 5. maja u Pionirskoj dolini očekuje nezaboravan provod U okviru obilježavanja Dana Općine Centar Sarajevo koje će se realizovati od 2. do 9. maja 2018. godine, u Pionirskoj dolini u subotu 5. maja od 10 do 14 sati, planirano je održavanje ”Porodičnog i ekološkog dana Općine Centar Sarajevo”.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.