Arhiva novosti

31.01.2019. Početak realizacije projekta „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“ U prostorijama Općine Centar u četvrtak, 31. januara 2019. godine upriličeno je potpisivanje ugovora na osnovu kojeg će u okviru „Dijaloga za budućnost“ biti finansiran projekt „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“.
31.01.2019. U Centru kulture i mladih danas počinje radionica estetike i kulture življenja Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za realizaciju besplatnih projekata za mlade. Ova lokalna zajednica u okviru Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ čiji je i osnivač, dugi niz godina kvalitetno planira kako da mladi provedu svoje slobodno vrijeme, ustupajući im na raspolaganje prostorije, tehničke mogućnosti i stručnu podršku kroz projekte iz domena obrazovanja i kulture.
26.12.2018. Zahvaljujući Općini Centar još 23 mlade osobe pokreću biznis U prostorijama Općine Centar, u srijedu, 26. decembra 2018. godine upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis.
25.12.2018. Besplatna škola gimnastike za osnovce sa Centra Općina Centar Sarajevo u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“ realizuje projekat besplatne škole gimnastike za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola koje se nalaze na području ove lokalne zajednice.
21.12.2018. Usvajanje navika zdrave ishrane i redovne higijene kod mladih U organizaciji Udruženja za popularizaciju sigurne hrane u toku je realizacija projekta „Zaštita zdravlja i unapređenje kvaliteta života djece“ kojeg pomenuto udruženje realizuje u prostorijama Doma za djecu bez roditeljskog staranja „Bjelave“.
19.12.2018. Prijem za najbolje studente, dobitnike počasnog priznanja „Zlatna značka“ Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u četvrtak 20. decembra 2018. godine u 11 sati u Općini Centar (sala 205/II) ugostiti osam najboljih studenata dobitnika počasnog priznanja „Zlatna značka“, koje Univerzitet u Sarajevu dodjeljuje za izuzetan uspjeh tokom studiranja.
22.11.2018. U Centru kulture i mladih Općine Centar aktivnosti posvećene prevenciji maloljetničkog prestupništva U prostorijama Centra kulture i mladih, u četvrtak 22. novembra 2018. godine, upriličena je konferencija za medije povodom aktivnosti koje se ovih dana realiziraju u pomenutoj ustanovi, a u saradnji sa Vijećem mladih Općine Centar i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
19.11.2018. U toku odabir najboljih poslovnih ideja mladih Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, s ciljem poticanja zapošljavanja mladih nastavlja pružati finansijsku podršku iz svog budžeta najboljim poslovnim projektima namijenjenim razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.
18.07.2018. Općina Centar u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT finansira pokretanje biznisa za mlade U srijedu, 18. jula 2018. godine predstavnici osam bh. općina potpisali su ugovore sa izvršnim direktorom Instituta za razvoj mladih KULT Jasminom Bešićem, a u okviru projekta „Preduzetnički fond za mlade“. U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić. Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovao je ambasador Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Anders Hagelberg.
16.07.2018. Općina podržala izlet za preko 200 mladih sa područja Centra Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, Vijeće mladih Općine Centar organiziralo je u subotu 14. jula 2018. godine besplatni izlet za sve zainteresirane mlade kako bi se družili i uživali u prigodnom zabavnom programu, sportskim takmičenjima, uz muziku, šetnju i prirodni ambijent.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.