Arhiva novosti

09.08.2017. U toku odabir najboljih poslovnih ideja mladih Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, s ciljem poticanja zapošljavanja mladih nastavlja pružati finansijsku podršku iz svog budžeta najboljim poslovnim projektima namijenjenim razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.
04.08.2017. (FOTO) Podrška Obrtničkoj komori za radionice u osnovnim školama o starim zanatima U ovogodišnjem budžetu Općine Centar Sarajevo izdvojeno je 2.000 maraka Obrtničkoj komori Kantona Sarajevo za održavanje radionica u osnovnim školama na području općine Centar u okviru projekta „Promocija i zaštita tradicionalnih i starih zanata“.
31.07.2017. Produžen rok do 20. augusta za prijave na edukaciju za programere, najdeficitarniji kadar u BiH Kako bi što više mladih fakultetski obrazovanih nezaposlenih osoba iskoristilo mogućnost da se educiraju za programere i što prije dobiju posao, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je produžio rok do 20. augusta 2017. godine za prijave zainteresiranih na javni poziv za besplatnu obuku za programere koji je objavljen 12. juna.
14.07.2017. Javni poziv za dostavu projekata za mlade Vodeći brigu o potrebama mladih, Općina Centar svake godine iz budžeta izdvaja i sredstva za podršku projektima omladinskih organizacija. Shodno tome raspisan je javni poziv za finansiranje/sufinansiranje projekata za mlade sredstvima općinskog budžeta za 2017. godinu. Javni poziv je objavljen 7. jula 2017. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www.centar.ba (rubrika ''Konkursi i oglasi'') i ostaje otvoren do 22. jula 2017. godine.
28.06.2017. Općina finansira edukaciju za programere, najdeficitarniji kadar u BiH Nezaposlenost je jedan od gorućih problema u našoj, ali i mnogo razvijenijim zemljama. Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u svom programu smanjenje nezaposlenosti svrstao u vrh liste prioriteta, pa su tako pokrenuti mnogi projekti kako bi se u narednom periodu zaposlio što veći broj ljudi, a posebno mladih osoba.
28.06.2017. Ljetna škola grafita i književno veče na Gorici U srijedu, 28. juna 2017. godine u 18 sati u Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) će biti održan prvi radni sastanak za “Ljetnu školu grafita”, projekt koji će biti realiziran u saradnji sa Udruženjem “Dobre kote”.
20.06.2017. U Centru za mlade na Gorici besplatne radionice engleskog jezika Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u prostorijama Centra za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) Javna ustanova Centar za kulturu „Sarajevo“ pokrenula je novi besplatni projekt u vrijeme ljetnog raspusta – radionice konverzacionog engleskog jezika za mlade od 15 do 30 godina.
15.06.2017. Podrška Općine Centar sportskim i nevladinim organizacijama U Općini Centar je u četvrtak, 15. juna 2017. godine upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima deset sportskih i nevladinih organizacija o finansijskoj podršci Općine njihovom radu i projektima koje će realizirati u narednom periodu. Za ovu namjenu iz budžeta Općine Centar za 2017. godinu izdvojeno je 54.700 maraka.
12.06.2017. Objavljen javni poziv za učešće u edukaciji za informatičke programere Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, raspisala je Javni poziv za učešće u programu obuke za programere koju finansira Općina u cilju prekvalifikacije i edukacije nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom za poslove u oblasti primjene informacionih tehnologija za kojima postoji potreba na tržištu rada.
07.06.2017. Besplatna škola tenisa za učenike osnovnih škola U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, i ove godine organizovala je ljetnu školu tenisa za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.