Arhiva novosti

16.12.2016. Nastavljena ekološka akcija čišćenja potoka Sušica Služba za civilnu zaštitu Općine Centar Sarajevo je ovih dana provela treću po redu ekološku akciju čišćenja lokaliteta potoka Sušica koji nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
23.11.2016. Podrška Općine Centar projektu Udruženja ”Viva” sa 2.000KM Viva film festival usmjeren je na promovisanje razvoja ekološke svijesti i predstavljanje turističkih potencijala. U nastojanju da ukažu na značaj života, nacionalne i vjerske tolerancije, te zaštiti okoliša, Udruženje „Viva“ pokrenulo je projekat „Viva film festival religijskog, ekološkog i turističkog dokumentarnog filma“, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.000 KM.
31.10.2016. Uređene zelene površine oko spomen-obilježja na Mejtašu Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.
22.09.2016. U subotu eko akcija čišćenja potoka Sušica Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice ''Koševsko brdo'', Služba za civilnu zaštitu Općine Centar organizira ekološku akciju čišćenja korita potoka Sušica, koji nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
20.09.2016. Uređenje zelenih površina u Ulici Juraja Najdharta Radnici komunalnog preduzeća „Park“, sa kojim Općina Centar ima potpisan ugovor o uređenju manjih javnih i zelenih površina, jučer su započeli sa uređenjem zelenih površina u Ulici Juraja Najdharta između brojeva 15 i 19 na Breki.
14.09.2016. Uređenje zelenih površina u dvorištu palate Marijin Dvor Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.
24.08.2016. Zelena površina u Ulici Zaima Šarca uskoro će biti obnovljena Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.
22.08.2016. Uskoro postavljanje novog mobilijara za dječiju igru u Ulici Mehmeda Spahe Ovih dana se očekuje da radnici komunalnog preduzeća „Park“ postave mobilijar na dječijem igralištu u Ulici Mehmeda Spahe (Mjesna zajednica „Trg oslobođenja-Centar“), čime će biti okončana rekonstrukcija ovog igrališta u centru grada.
19.08.2016. Postavljen novi dječiji mobilijar u parku Koševo U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površine, kojeg je Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar napravila u saradnji sa KJKP „Park“, tokom proteklog perioda radnici ovog preduzeća su završili sa postavljanjem novog mobilijara za dječiju igru u parku Koševo kod nekadašnje Austrijske kuće.
15.08.2016. Uskoro počinje uređenje parka Jezero-Betanija Uposlenici komunalnog preduzeća Park, u okviru sporazuma o uređenju manjih javnih površina koji je Općina Centar sklopila sa ovim preduzećem, u narednom periodu uredit će zelene površine u parku Jezero-Betanija.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.