Arhiva novosti

09.06.2017. Uređene zelene površine u Ulici Jukićeva Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Park“ i pripadnici mjesnih štabova civilne zaštite nastavili su akciju uređenja zelenih površina na području općine Centar. Akcija je simbolično nazvana „Neka Centar zablista“.
09.06.2017. Predstava „Eko s onog svijeta“ na sceni Centra za kulturu U sali Javne ustanove „Centar za kulturu“ Sarajevo (Jelića 1) u ponedjeljak, 12. juna 2017. godine sa početkom u 18 sati, bit će održana predstava pod nazivom „Eko s onog svijeta“ za sve zainteresirane građane. Pokrovitelj predstave koja ukazuje na važnost očuvanja životne sredine je Općina Centar, a ulaz je slobodan.
25.05.2017. Početak projekta postavljanja kontejnera za selektivno odlaganje otpada Kroz projekat “Uvođenje odvojenog prikupljanja otpada na području Kantona Sarajevo”, Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ je u saradnji sa Općinom Centar završilo sa postavljanjem kontejnera za selektivno odlaganje otpada na tri lokacije u Centru u ulicama: Hakije Kulenovića, Antuna Hangija 15 i Jukićeva 128.
24.05.2017. Predstava “Eko s onog svijeta“ na sceni u Jelićevoj i u Centru za zdravo starenje Pod pokroviteljstvom Općine Centar, danas i sutra bit će upriličene izvedbe predstave pod nazivom ''Eko s onog svijeta'' čiji su akteri učenici sarajevske Druge gimnazije.
17.05.2017. U Centru okončana prva faza projekta podjele kanti za odvojeno prikupljanje otpada Na području općine Centar završena je prva faza projekta “Uvođenje odvojenog prikupljanja otpada u individualnim stambenim objektima na području Kantona Sarajevo”, koju zajednički realizuju Općina Centar i Kantonalno javno preduzeće „Rad“.
16.05.2017. U parku Jezero učenici Bošnjačke gimnazije zasadili 20 stabala Učenici trećeg razreda Bošnjačke gimnazije zajedno sa radnicima Javnog komunalnog preduzeća “Park“ na lokalitetu parka Jezero zasadili su dvadeset sadnica zimzelenog drveća.
12.05.2017. Počinje implementacija projekta ozelenjavanja grobalja U prostorijama Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Pokop“, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa direktorom pomenutog preduzeća Goranom Cerićem potpisao ugovor o realizaciji granta za uređenje grobalja u Koševskoj dolini, a koja se prostorno nalazi na području ove lokalne zajednice.
16.12.2016. Nastavljena ekološka akcija čišćenja potoka Sušica Služba za civilnu zaštitu Općine Centar Sarajevo je ovih dana provela treću po redu ekološku akciju čišćenja lokaliteta potoka Sušica koji nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
23.11.2016. Podrška Općine Centar projektu Udruženja ”Viva” sa 2.000KM Viva film festival usmjeren je na promovisanje razvoja ekološke svijesti i predstavljanje turističkih potencijala. U nastojanju da ukažu na značaj života, nacionalne i vjerske tolerancije, te zaštiti okoliša, Udruženje „Viva“ pokrenulo je projekat „Viva film festival religijskog, ekološkog i turističkog dokumentarnog filma“, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.000 KM.
31.10.2016. Uređene zelene površine oko spomen-obilježja na Mejtašu Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.