Arhiva novosti

16.08.2017. Posjetioci Info-štanda Općine Centar najviše se interesuju za posjetu vodopadu Skakavac i ratnom tunelu D-B Od prvog augusta ove godine otkako je na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra otvoren Sarajevo Summer Market, promotivno – prodajni sajam autentičnih domaćih proizvoda, posjetioci, između ostalog, također mogu posjetiti i Info-štand Općine Centar na kojem mogu dobiti najaktualnije informacije i promotivni materijal iz privrede, turizma, kulture, umjetnosti, investicija...
08.08.2017. (FOTO) Završena akcija uređenja gradskog parka "Jezero" Na lokalitetu parka “Jezero“ koji se prostire ispod gradskog porodilišta do Alipašine ulice, završena je akcija uređenja i čišćenja, hortikulturni radovi, te zamjena oštećenog mobilijara.
09.06.2017. Uređene zelene površine u Ulici Jukićeva Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Park“ i pripadnici mjesnih štabova civilne zaštite nastavili su akciju uređenja zelenih površina na području općine Centar. Akcija je simbolično nazvana „Neka Centar zablista“.
09.06.2017. Predstava „Eko s onog svijeta“ na sceni Centra za kulturu U sali Javne ustanove „Centar za kulturu“ Sarajevo (Jelića 1) u ponedjeljak, 12. juna 2017. godine sa početkom u 18 sati, bit će održana predstava pod nazivom „Eko s onog svijeta“ za sve zainteresirane građane. Pokrovitelj predstave koja ukazuje na važnost očuvanja životne sredine je Općina Centar, a ulaz je slobodan.
25.05.2017. Početak projekta postavljanja kontejnera za selektivno odlaganje otpada Kroz projekat “Uvođenje odvojenog prikupljanja otpada na području Kantona Sarajevo”, Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ je u saradnji sa Općinom Centar završilo sa postavljanjem kontejnera za selektivno odlaganje otpada na tri lokacije u Centru u ulicama: Hakije Kulenovića, Antuna Hangija 15 i Jukićeva 128.
24.05.2017. Predstava “Eko s onog svijeta“ na sceni u Jelićevoj i u Centru za zdravo starenje Pod pokroviteljstvom Općine Centar, danas i sutra bit će upriličene izvedbe predstave pod nazivom ''Eko s onog svijeta'' čiji su akteri učenici sarajevske Druge gimnazije.
17.05.2017. U Centru okončana prva faza projekta podjele kanti za odvojeno prikupljanje otpada Na području općine Centar završena je prva faza projekta “Uvođenje odvojenog prikupljanja otpada u individualnim stambenim objektima na području Kantona Sarajevo”, koju zajednički realizuju Općina Centar i Kantonalno javno preduzeće „Rad“.
16.05.2017. U parku Jezero učenici Bošnjačke gimnazije zasadili 20 stabala Učenici trećeg razreda Bošnjačke gimnazije zajedno sa radnicima Javnog komunalnog preduzeća “Park“ na lokalitetu parka Jezero zasadili su dvadeset sadnica zimzelenog drveća.
12.05.2017. Počinje implementacija projekta ozelenjavanja grobalja U prostorijama Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Pokop“, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa direktorom pomenutog preduzeća Goranom Cerićem potpisao ugovor o realizaciji granta za uređenje grobalja u Koševskoj dolini, a koja se prostorno nalazi na području ove lokalne zajednice.
16.12.2016. Nastavljena ekološka akcija čišćenja potoka Sušica Služba za civilnu zaštitu Općine Centar Sarajevo je ovih dana provela treću po redu ekološku akciju čišćenja lokaliteta potoka Sušica koji nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.