Arhiva novosti

06.03.2018. Velika ekološka akcija u općini Centar U saradnji Komisije Općinskog vijeća Centar za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa i Šumarskog fakulteta u Sarajevu 21. marta ove godine planirana je velika ekološka akcija pošumljavanja područja gradskog parka Betanija i arboretuma na Slatini.
20.02.2018. Nastavak izgradnje biciklističke staze koja će povezivati Alipašinu sa parkom Jezero Izgradnja biciklističke staze koja povezuje Alipašinu ulicu sa parkom na Jezeru će biti nastavljen tokom ove godine.
07.02.2018. Općina želi najbolja rješenja za iluminaciju i uređenje urbanog životnog prostora Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa Srđom Hrisafovićem, profesorom Akademije likovnih umjetnosti.
23.10.2017. Nastavljena kontinuirana akcija čišćenja lokaliteta oko potoka Sušica Tokom oktobra 2017. godine nastavljena je ekološka akcija uređenja i čišćenja lokaliteta oko potoka Sušica na Koševskom brdu. Ovaj vodotok nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
19.10.2017. Uskoro novi podzemni kontejneri na Koševskom brdu Nadležna Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je izdala urbanističku i građevinsku dozvolu za postavljanje podzemnih kontejnera za selektivno odlaganje otpada u Ulici Braće Begić na Koševskom brdu, preko puta objekta Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ ( Braće Begić 19), čime su se stekli preduslovi za njegovu realizaciju.
16.08.2017. Posjetioci Info-štanda Općine Centar najviše se interesuju za posjetu vodopadu Skakavac i ratnom tunelu D-B Od prvog augusta ove godine otkako je na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra otvoren Sarajevo Summer Market, promotivno – prodajni sajam autentičnih domaćih proizvoda, posjetioci, između ostalog, također mogu posjetiti i Info-štand Općine Centar na kojem mogu dobiti najaktualnije informacije i promotivni materijal iz privrede, turizma, kulture, umjetnosti, investicija...
08.08.2017. (FOTO) Završena akcija uređenja gradskog parka "Jezero" Na lokalitetu parka “Jezero“ koji se prostire ispod gradskog porodilišta do Alipašine ulice, završena je akcija uređenja i čišćenja, hortikulturni radovi, te zamjena oštećenog mobilijara.
09.06.2017. Uređene zelene površine u Ulici Jukićeva Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Park“ i pripadnici mjesnih štabova civilne zaštite nastavili su akciju uređenja zelenih površina na području općine Centar. Akcija je simbolično nazvana „Neka Centar zablista“.
09.06.2017. Predstava „Eko s onog svijeta“ na sceni Centra za kulturu U sali Javne ustanove „Centar za kulturu“ Sarajevo (Jelića 1) u ponedjeljak, 12. juna 2017. godine sa početkom u 18 sati, bit će održana predstava pod nazivom „Eko s onog svijeta“ za sve zainteresirane građane. Pokrovitelj predstave koja ukazuje na važnost očuvanja životne sredine je Općina Centar, a ulaz je slobodan.
25.05.2017. Početak projekta postavljanja kontejnera za selektivno odlaganje otpada Kroz projekat “Uvođenje odvojenog prikupljanja otpada na području Kantona Sarajevo”, Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ je u saradnji sa Općinom Centar završilo sa postavljanjem kontejnera za selektivno odlaganje otpada na tri lokacije u Centru u ulicama: Hakije Kulenovića, Antuna Hangija 15 i Jukićeva 128.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.