Arhiva novosti

29.01.2019. Zaustavljeno izlijevanje fekalija u podrumske prostorije u zgradi na Koševskom brdu Stanovnicima stambene zgrade u Ulici Zuke Džumhura broj 28 na Koševskom brdu veliki problem je predstavljala dotrajala kanalizaciona mreža koja je ispuštala fekalije u podrumske prostorije ove zgrade.
28.01.2019. Energetska efikasnost i smanjenje zagađenja su ključni prioriteti Općine Centar Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa saradnicima iz nadležnih općinskih službi i zamjenikom predsjednika Komisije Općinskog vijeća Centar za energetsku efikasnost Semirom Sefićem. Na sastanku je razgovarano o planovima i aktivnostima Općine Centar kojima bi se dalje doprinijelo poboljšanju energetske efikasnosti i ujedno smanjenju zagađenja zraka i ekološkoj zaštiti životne sredine u interesu lokalne zajednice i svih njenih građana.
20.12.2018. Članovi mjesnih štabova civilne zaštite Općine Centar čistili pješačke prolaze i stepeništa od snijega Obilne snježne padavine zabilježene posljednjih dana u Bosni i Hercegovini i Sarajevu su uzrokovale određene probleme u normalnom funkcionisanju i komunikaciji.
18.12.2018. Civilna zaštita upozorava na obavezu čišćenja snijega i uklanjanje ledenica Imajući u vidu da je počela sezona zimskog održavanja zgrada i trotoara, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar poziva stanare i upravitelje zgrada da uklone snijeg i ledenice sa svojih objekata.
30.11.2018. Započeo projekat „Zajedno - mali i veliki čuvari okoliša u općini Centar“ Centar za okolišno održivi razvoj Sarajevo (COOR) započeo je implementaciju projekta pod nazivom „Zajedno - mali i veliki čuvari okoliša u općini Centar“.
22.11.2018. Novim rješenjem na Hastahani će biti više drveća i parkovske površine Poštovani, s ciljem istinitog informisanja javnosti, a nakon pisma predsjednika Savjeta Mjesne zajednice „Marijin Dvor-Cri Vrh“ otvorenim pismom želim da odgovorim gospodinu Zvonku Bošnjaku, ali i građanima iznesem tačne, dokumentovane i lako provjerljive informacije:
19.11.2018. Članovi mjesnih štabova civilne zaštite Općine Centar učestvovali u akciji uređenja prostora arboretuma na Slatini Na osnovu dogovora o saradnji između Općine Centar i Šumarskog fakulteta u Sarajevu kojeg su postigli načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i dekan ove visokoškolske ustanove koja ove godine obilježava 70 godina postojanja i uspješnog rada Mirza Dautbašić, današnjoj akciji uređenja prostora arboretuma na Slatini su se priključili članovi Općinskog i mjesnih štabova civilne zaštite Općine Centar.
20.06.2018. Ljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ od 7. do 29. jula ove godine provodi ljetnu akciju prikupljanja kabastog otpada u devet općina Kantona Sarajevo. Kako je planirano utvrđenim rasporedom, na području općine Centar akcija će biti organizovana 14. i 15. jula 2018. godine, zajedno sa općinama Vogošća i Ilijaš.
20.06.2018. KJP „Veterinarska stanica Sarajevo“ uručeno vozilo za transport napuštenih životinja U dvorištu veterinarske ambulante Slatina upriličena je primopredaja vozila za transport napuštenih pasa Kantonalnom javnom preduzeću „Veterinarska stanica Sarajevo“. Općina Centar Sarajevo nabavila je teretno motorno vozilo „caddy“ opremljeno sa osam boksova za transport napuštenih pasa na području Centra. Vrijednost vozila je gotovo 40 hiljada konvertibilnih maraka.
14.06.2018. Nastavak aktivnosti na uređenju lokaliteta Kalin hadži Alijine džamije Na inicijativu Vakufske direkcije i Općine Centar, održan je sastanak predstavnika ove dvije institucije, a u vezi uređenja lokaliteta Kalin hadži Alijine džamije. Sastanku su prisustvovali direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović sa saradnicima, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, sekretar Muftijstva sarajevskog Rijad Delić, direktor Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS Nervin Dacić, te predstavnici Društva arheologa koji su vršili arheološka istraživanja na ovom lokalitetu.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.