Arhiva novosti

20.06.2018. Ljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ od 7. do 29. jula ove godine provodi ljetnu akciju prikupljanja kabastog otpada u devet općina Kantona Sarajevo. Kako je planirano utvrđenim rasporedom, na području općine Centar akcija će biti organizovana 14. i 15. jula 2018. godine, zajedno sa općinama Vogošća i Ilijaš.
20.06.2018. KJP „Veterinarska stanica Sarajevo“ uručeno vozilo za transport napuštenih životinja U dvorištu veterinarske ambulante Slatina upriličena je primopredaja vozila za transport napuštenih pasa Kantonalnom javnom preduzeću „Veterinarska stanica Sarajevo“. Općina Centar Sarajevo nabavila je teretno motorno vozilo „caddy“ opremljeno sa osam boksova za transport napuštenih pasa na području Centra. Vrijednost vozila je gotovo 40 hiljada konvertibilnih maraka.
14.06.2018. Nastavak aktivnosti na uređenju lokaliteta Kalin hadži Alijine džamije Na inicijativu Vakufske direkcije i Općine Centar, održan je sastanak predstavnika ove dvije institucije, a u vezi uređenja lokaliteta Kalin hadži Alijine džamije. Sastanku su prisustvovali direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović sa saradnicima, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, sekretar Muftijstva sarajevskog Rijad Delić, direktor Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS Nervin Dacić, te predstavnici Društva arheologa koji su vršili arheološka istraživanja na ovom lokalitetu.
20.04.2018. Ekološka akcija Općine Centar okupila veliki broj učesnika U povodu Dan planete Zemlje, te Dana Općine Centar koji se obilježavaju 22. aprila, odnosno od 2. do 9. maja, na području centralne gradske općine u petak, 20. aprila 2018. godine, provedena je velika ekološka akcija čišćenja i ozelenjavanja javnih površina, na kojoj je učestvovao veliki broj ljubitelja prirode.
06.03.2018. Velika ekološka akcija u općini Centar U saradnji Komisije Općinskog vijeća Centar za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa i Šumarskog fakulteta u Sarajevu 21. marta ove godine planirana je velika ekološka akcija pošumljavanja područja gradskog parka Betanija i arboretuma na Slatini.
20.02.2018. Nastavak izgradnje biciklističke staze koja će povezivati Alipašinu sa parkom Jezero Izgradnja biciklističke staze koja povezuje Alipašinu ulicu sa parkom na Jezeru će biti nastavljen tokom ove godine.
07.02.2018. Općina želi najbolja rješenja za iluminaciju i uređenje urbanog životnog prostora Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa Srđom Hrisafovićem, profesorom Akademije likovnih umjetnosti.
23.10.2017. Nastavljena kontinuirana akcija čišćenja lokaliteta oko potoka Sušica Tokom oktobra 2017. godine nastavljena je ekološka akcija uređenja i čišćenja lokaliteta oko potoka Sušica na Koševskom brdu. Ovaj vodotok nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
19.10.2017. Uskoro novi podzemni kontejneri na Koševskom brdu Nadležna Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je izdala urbanističku i građevinsku dozvolu za postavljanje podzemnih kontejnera za selektivno odlaganje otpada u Ulici Braće Begić na Koševskom brdu, preko puta objekta Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ ( Braće Begić 19), čime su se stekli preduslovi za njegovu realizaciju.
16.08.2017. Posjetioci Info-štanda Općine Centar najviše se interesuju za posjetu vodopadu Skakavac i ratnom tunelu D-B Od prvog augusta ove godine otkako je na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra otvoren Sarajevo Summer Market, promotivno – prodajni sajam autentičnih domaćih proizvoda, posjetioci, između ostalog, također mogu posjetiti i Info-štand Općine Centar na kojem mogu dobiti najaktualnije informacije i promotivni materijal iz privrede, turizma, kulture, umjetnosti, investicija...
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.