Arhiva novosti

23.07.2018. Ajnadžić i Osmanović posjetili Arhiv Bosne i Hercegovine Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 23. jula 2018. godine zajedno sa saradnicima i ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem posjetio Arhiv BiH, gdje ih je direktor ove institucije Saša Klepić upoznao o aktivnostima koje je Arhiv proveo u posljednje dvije godine, kao i trenutnim aktivnostima te planovima i organizacijom arhivske struke u BiH s ciljem daljeg jačanja i poboljšanja funkcionisanja.
23.07.2018. Projektom Općine Centar „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćeno 476 korisnika Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u okviru kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 476 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka. U budžetu središnje sarajevske općine u 2018. godini za ovu namjenu izdvojeno je 288.000 KM.
23.07.2018. Općina Centar podržala „Kamp bez interneta“ Kantonalna javna ustanova „Porodično savjetovalište“ Sarajevo uz finansijsku podršku Općine Centar organizirala je kamp za mlade pod nazivom „Kamp bez interneta“ u planinarskom domu „Čavle“ na Igmanu.
23.07.2018. Načelnik Ajnadžić uputio telegram saučešća povodom smrti Hatidže Mehmedović Povodom smrti Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja Majke Srebrenice koja je tokom genocida u Srebrenici ostala bez supruga, dva sina, brata i mnogobrojne rodbine i nakon toga ostala istrajna u borbi za istinu i pravdu te često isticala da se dešavanja iz Srebrenice u julu 1995. godine više nikome i nigdje ne smiju ponoviti, telegram saučešća Udruženju uputio je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.
23.07.2018. U četvrtak 28. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo U četvrtak, 26. jula 2018. godine u 10 sati će biti održana 28. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
23.07.2018. Čestitka viceprvacima svijeta u sjedećoj odbojci Iz Općine Centar Sarajevo, predvođene načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, upućuju najsrdačnije čestitke reprezentaciji Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci koja je osvojila titulu viceprvaka na Svjetskom prvenstvu u Holandiji. Uz čestitke upućene su i želje našim zlatnim momcima za budućim uspjesima kojima na najbolji način predstavlja našu zemlju u svijetu.
20.07.2018. Održana 27. sjednica Općinskog vijeća Centar U četvrtak, 19. jula 2018. godine održana je 27. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
20.07.2018. Preko 100 mališana potpuno besplatno pohađa školu nogometa Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
20.07.2018. Novo igralište za boćanje u parku Hastahana Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na uređenju igrališta za boćanje na lokalitetu parka Hastahana. Investitor ovog projekta je Općina Centar.
20.07.2018. Općina Centar nastavlja podršku radu Udruženja penzionera U Općini Centar je upriličeno potpisivanje protokola kojim Općina Centar iz svog budžeta izdvaja iznos od 4.000 KM Udruženju penzionera Općine Centar za podršku u radu.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.