Arhiva novosti

22.01.2018. U toku obnova pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije U okviru radova na obnovi pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije, radnici firme „Sela“ privode kraju izgradnju pristupne rampe za kretanje osoba sa invaliditetom, a postavljaju se i ivičnjaci duž pješačkih staza.
22.01.2018. Počinje sa radom Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju S obzirom da u Bosni i Hercegovini ne postoji sistematska podrška porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju, te da je pomoć povremena i ograničena vremenski, Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica krenula je u implementaciju projekta Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.
22.01.2018. Besplatnu školu skijanja na Igmanu pohađalo 100 osnovaca iz Centra Tokom ovog zimskog raspusta uspješno je okončan još jedan u nizu sportskih projekata za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine. Riječ je o besplatnoj školi skijanja na Malom polju na planini Igman koju je i ove, kao i proteklih godina, organizirala Općina Centar.
19.01.2018. Leitner priprema dokumentaciju za modernizaciju kosog lifta na Ciglanama Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa predstavnicima firme Leitner u vezi kosog lifta na Ciglanama.
19.01.2018. Dogovorene aktivnosti na implementaciji projekta ReLOaD Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, pristupila je zajedno sa još 20 lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD.
19.01.2018. U prošloj godini za sanaciju klizišta Općina obezbijedila 2,6 miliona maraka Općina Centar Sarajevo u posljednjih deset godina izdvojila je preko 12 miliona maraka za sanaciju klizišta na svome području, te je po visini uloženih vlastitih sredstava, kao lokalna zajednica, na prvom mjestu u Bosni i Hercegovini.
19.01.2018. Za prevoz djece sa poteškoćama u razvoju izdvojeno 12.000 KM Općina Centar Sarajevo, u budžetu za 2018. godinu, izdvojila je 12.000 KM za prevoz djece sa poteškoćama u razvoju, te na taj način još jednom iskazala brigu za jednu od najosjetljivijih skupina u našem društvu.
19.01.2018. U četvrtak 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Redovna 20. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 25. januara 2018. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
18.01.2018. Ajnadžić posjetio Nahorevo, puštanje vode se očekuje početkom februara Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je lokalitet Nahoreva gdje je u proteklom periodu realiziran projekat izgradnje vodovodne mreže za pomenuto, ali i naselja Nahorevska brda, Muharemoviće i Selje, i izvršio uvid u stanje objekta rezervoara kapaciteta 250 hiljada litara. Tom prilikom načelnik je razgovarao i sa stanovnicima kojima je izvršen kućni priključak sa distributivne mreže do šahta.
18.01.2018. Potpisan memorandum o saradnji Općine Centar i KJU ''Porodično savjetovalište'' U Općini Centar Sarajevo je u četvrtak, 18. januara 2018. godine upriličeno potpisivanje Memoranduma o poslovnoj saradnji Općine Centar i Kantonalne javne ustanove ''Porodično savjetovalište''. Memorandum su potpisali općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Porodičnog savjetovališta Senad Alić.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.