Arhiva novosti

19.10.2018. Obilježena godišnjica smrti Alije Izetbegovića Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe te minutom šutnje na mezaru rahmetli Alije Izetbegovića i spomen-obilježju svim šehidima i poginulim borcima na Kovačima obilježena je 15. godišnjica od smrti prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije RBiH.
19.10.2018. Uređenje dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima se odvija planiranom dinamikom Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima koji vladaju u ovo doba godine radovi druge faze projekta sanacije dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju se odvijaju planiranom dinamikom.
19.10.2018. Naredne sedmice sjednica Općinskog vijeća Centar U četvrtak, 25. oktobra 2018. godine u 10 sati će biti održana 29. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
19.10.2018. U nedjelju Bike Fest u parku Jezero Općina Centar Sarajevo organizuje po drugi put, u nedjelju 21. oktobra 2018. godine sa početkom u 10 sati, Bike Fest u parku Jezero, unutar kojeg će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.
18.10.2018. Nastavak radova na izgradnji vodovoda Nahorevo U četvrtak, 18. oktobra 2018. godine u prostorijama Općine Centar potpisan je ugovor o drugoj fazi izgradnje sistema za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja sa izvorišta Klanice.
18.10.2018. Javni poziv za finansiranje biznisa mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje biznisa mladih, koji je objavljen u četvrtak, 18. oktobra 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www:centar.ba (Konkursi i oglasi). Javni poziv ostaje otvoren dva mjeseca, odnosno do 18. decembra.
18.10.2018. Održana izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo U prostorijama Kulturno-sportskog centra „Skenderija“ održana je prodajna izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo pod nazivom „Treća dob kroz umjetnost“.
18.10.2018. Završena humanitarna akcija u Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“ Akcija prikupljanja odjeće, obuće i knjiga za socijalno ugrožene sugrađane pod nazivom „Doniraj-vama bespotrebno, nekom korisno“ koja je pokrenuta u općini Centar, a na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ završena je 1. oktobra 2018. godine.
17.10.2018. Ukoliko Gras ne može ispuniti zahtjeve građana, Općina će finansirati prevoz učenika sa Nahoreva „Zahtijevamo od Grasa da u narednih sedam dana dostavi odgovore na postavljene zahtjeve stanovnika mjesne zajednice Nahorevo, a paralelno sa time sutra počinju razgovori sa Centrotransom kako bi se pronašla alternativa kada je u pitanju prevoz učenika sa ovog područja.
17.10.2018. Sanacija saobraćajnice u Ulici Skenderija se odvija planiranom dinamikom Kako su početkom ovog mjeseca zvanično započeli radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i trotoara u Ulici Skenderija (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija) radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su do sada uspjeli mašinski ukloniti oštećeni asfalt, te su započeli sa radovima na postavljanju novih betonskih ivičnjaka od početka ove ulice, kod Kulturno sportskog centra Skenderija, prema Drveniji.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.