Arhiva novosti

21.01.2019. Besplatan kurs računara u Centru kulture i mladih Općine Centar Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za realizaciju besplatnih projekata za mlade. Ova lokalna zajednica u okviru Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ čiji je i osnivač, dugi niz godina kvalitetno planira kako da mladi provedu svoje slobodno vrijeme, ustupajući im na raspolaganje prostorije, tehničke mogućnosti i stručnu podršku kroz projekte iz domena obrazovanja i kulture.
21.01.2019. Danas zvanično počeo projekt „365 sport plus“ u ovoj godini Danas je sa prvim fudbalskim treningom na igralištu FIS-a zvanično započeo u ovoj godini projekt pod nazivom „365 sport plus“.
21.01.2019. U petak na sceni u Jelićevoj monodrama Zijaha Sokolovića „CABAres CABArei“ Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizuje u petak, 25. januara 2019. godine izvođenje urnebesne monodrame „CABAres CABArei“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih (Jelića 1) sa početkom u 19.30 sati.
18.01.2019. Obilježena treća godišnjica rada Centra za zdravo starenje U prepunoj sali Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12) 18. januara 2019. godine, uz prigodan kulturni program svečano je obilježena treća godišnjica rada ovog centra. Osim njegovih brojnih članova prisustvovali su predstavnici Općine Centar, donatori i druge zvanice među kojima je bila i najuspješnija bh sportašica džudistkinja Larisa Cerić.
18.01.2019. Podrška Općine Centar stambenom zbrinjavanju mladih U okviru kontinuirane brige o mladima, sarajevska Općina Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, uz podršku koju pruža njihovom obrazovanju, zapošljavanju, kulturnim i sportskim projektima, daje potporu i stambenom zbrinjavanju mladih.
18.01.2019. Od 2. februara besplatan kurs kaligrafije i ebru slikarstva u Centru kulture i mladih Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za realizaciju besplatnih projekata za mlade. Ova lokalna zajednica u okviru Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ čiji je i osnivač, dugi niz godina kvalitetno planira kako da mladi provedu svoje slobodno vrijeme, ustupajući im na raspolaganje prostorije, tehničke mogućnosti i stručnu podršku kroz projekte iz domena obrazovanja i kulture.
18.01.2019. U ponedjeljak se nastavlja projekt „365 sport plus“ Nakon uspješne realizacije projekta „365 sport plus“ tokom 2018. godine, Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom Centar za sport i rekreaciju nastavlja sa ovim projektom i u 2019. godini, a sve sa ciljem da omogući učenicima osnovnih škola sa njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine.
17.01.2019. Reakcija Općine Centar na neistinite izjave Kasima Zahirovića objavljene u Dnevnom avazu 17. januara 2019. godine na stranici broj 11. Povodom izjave gospodina Kasima Zahirovića da je „pomalo razočaran odnosom lokalnih vlasti prema njihovom naselju, prije svega Općinom Centar i načelnikom Nedžadom Ajnadžićem...“ ističemo sljedeće:
17.01.2019. I u 2019. godini nastavak projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“ Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za 467 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
17.01.2019. Sutra obilježavanje treće godišnjice rada Centra za zdravo starenje Općine Centar U Centru za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12) u petak, 18. januara 2019. godine sa početkom u 11 sati bit će upriličeno obilježavanje treće godišnjice od otvaranja Centra.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.