Arhiva novosti

03.09.2018. Započela sanacija dijela Nahorevske ulice Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa Samirom Šehovićem, pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje posjetio je Nahorevo gdje su u toku radovi na sanaciji lokalne ceste koja vodi kroz ovo naselje.
31.08.2018. Djeca sa Grdonja dobila novo ciciban i sportsko igralište U prisustvu mještana Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ i velikog broja djece iz okolnih naselja načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je predao na upotrebu novoizgrađeno igralište pored stare seizmološke stanice na Grdonju.
31.08.2018. Potpisan memorandum, uskoro počinje izgradnja sportske dvorane za Zubotehničku školu i Medicinski fakultet U prostorijama Kantona Sarajevo potpisan je memorandum o razumijevanju i zajedničkim aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje sportske dvorane kod Srednje zubotehničke škole i Medicinskog fakulteta UNSA.
31.08.2018. Polaganjem cvijeća počelo obilježavanje godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH Na šehidskom mezarju Kovači, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem dužne počasti svim šehidima i poginulim pripadnicima Armije RBiH, u petak, 31. augusta 2018. godine, zvanično je započelo obilježavanje 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.
31.08.2018. Prvačići će ove godine od Općine Centar uz školske torbe i pribor dobiti i knjige Već tradicionalno, prvog dana nastupajuće školske godine prvačići koji su upisani u 11 osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine će dobiti ruksake sa školskim priborom, ali i udžbenike koje im daruje Općina Centar.
30.08.2018. Općina Centar obezbijedila sedam plastenika za tri kantonalne javne ustanove U prostorijama Javne ustanove „Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo“ u četvrtak, 30. augusta 2018. godine, upriličeno je potpisivanje ugovora o dodjeli sedam plastenika sa dodatnom opremom za potrebe tri javne ustanove u Kantonu Sarajevo.
30.08.2018. Održana prezentacija rada na novim školskim pomagalima U kabinetu za informatiku Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ u četvrtak 30. augusta 2018. godine održana je prezentacija rada na novim „pametnim tablama“ koje je nabavila Općina Centar za svih 11 osnovnih škola sa njenog područja.
30.08.2018. Potpisivanje Memoranduma za izgradnju sportske dvorane Sutra će biti organizovano potpisivanje memoranduma o razumijevanju između predtavnika Općine Centar i Kantona Sarajevo.
30.08.2018. Na Trgu Prvog korpusa u subotu postrojavanje veterana Armije i MUP-a RBiH Povodom obilježavanja 26. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije Republike BiH, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju čestitke svim bivšim pripadnicima 1. korpusa, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima.
29.08.2018. Ponuđene lokacije za izgradnju objekta za smještaj MUP-a KS U Općini Centar je u ponedjeljak 27. augusta 2018. godine organizovan sastanak na kome su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju KS i ove Općine.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.