Arhiva novosti

26.06.2018. Hadžibajrić i Ajnadžić potpisali sporazum o načinu podjele zajednički stečenih nekretnina izvan države BiH Načelnici općina Stari Grad Sarajevo i Centar Sarajevo, mr. Ibrahim Hadžibajrić i dr. Nedžad Ajnadžić potpisali su danas Sporazum o načinu podjele zajednički stečenih nekretnina izvan države BiH.
26.06.2018. Novac za izgradnju spomen-obilježja posvećenog Denisu Mrnjavcu, Editi Malkoč i Selmi Agić obezbijeđen u budžetu Općine Centar U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak 26. juna 2018. godine održao sastanak sa monsinjorom dr. Perom Sudarom, pomoćnim biskupom vrhbosanskim i don Marijom Ćosićem, ravnateljem Katoličkog školskog centra ''Sveti Josip'' u Sarajevu.
26.06.2018. Postavljanje termo fasada na stambene zgrade u Centru U srijedu, 27. juna 2018. godine u 12 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će ispred stambene zgrade u ulici Patriotske lige broj 38 potpisati ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada ''Sarajevostan'' i OKI o sufinansitanju postavljanja termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na adresama Patriotske lige 38 i Jezero 5.
26.06.2018. Općina podržava rad Udruženja maloljetnih boraca općine Centar Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike Udruženja maloljetnih boraca općine Centar na čelu sa predsjednikom Edinom Ćosovićem. Povod sastanka bio je razgovor o aktivnostima Udruženja kao i nastavak podrške Općine Centar radu ovog Udruženja.
25.06.2018. 10.000 KM za kulturno-umjetnička društva Općina Centar Sarajevo je i ove godine iz svog budžeta izdvojila finansijska sredstva za pomoć kulturno-umjetničkim društvima koja egzistiraju na njenom području. Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao protokole o realizaciji općinskih sredstava sa predstavnicima tri kulturno-umjetnička društva.
25.06.2018. Obnovljeno košarkaško igralište u Srebrenici U petak, 29. juna 2018. godine u Srebrenici će stanovnicima biti predato na korištenje obnovljeno košarkaško igralište ispred područne škole u Osatu, što je realizirano uz podršku Općine Centar Sarajevo i Udruženja ''Jesi li za basket'', te drugih sponzora i donatora.
25.06.2018. U četvrtak 26. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo U četvrtak, 28. juna 2018. godine u 10 sati će biti održana 26. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
23.06.2018. Odata počast mučki ubijenim borcima sa Nahoreva U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana općine Centar“, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe te minutom šutnje, kod spomen-česme na lokalnom putu Nahorevo-Skakavac, obilježena je godišnjica stradanja osam ubijenih pripadnika Armije RBiH koje su u junu 1992. godine agresorske snage zarobile i pogubile na putu prema Skakavcu, gdje su pronađena njihova spaljena tijela.
22.06.2018. Za Dom zdravlja u Stocu i Medžlis IZ Općina Centar izdvojila 17 hiljada KM U prostorijama Općine Centar u petak 22. juna 2018. godine upriličeno je potpisivanje protokola, odnosno ugovora o dodjeli finansijskih sredstava za potrebe Doma zdravlja Uzunovići, kao i za Medžlis Islamske zajednice u Stocu.
22.06.2018. Sanacija oštećenja na saobraćajnicama u Centru Na osnovu okvirnog sporazuma predstavnici Općine Centar i građevinske firme „Grakop“ su potpisali ugovor za izvođenje radova na redovnom održavanju ulica na području općine Centar.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.