Arhiva novosti

05.05.2017. Zbog kiše odgođeno održavanje rolerijade i biciklističke utrke najavljene za nedjelju Zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta i padavina odgađa se do daljnjeg Sarajevska rolerijada čiji je organizator Klub sporta ''Fit&Fun'', kao i biciklistička utrka u organizaciji Udruženja građana ''Giro di Sarajevo'' i Kluba brdskog biciklizma ''Puls6'', te bajkeri za općinu Centar – manifestacije koje su bile najavljene za nedjelju, 7. maja 2017. godine.
05.05.2017. Općina Centar će finansirati utopljavanje OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je OŠ „Musa Ćazim Čatić“ gdje ga je ugostila Fatima Prohić, v.d. direktor škole. Povod posjete bio je sumiranje rezultata dosadašnje saradnje ove škole sa Općinom Centar kao i razgovor o budućim zajedničkim aktivnostima.
05.05.2017. U subotu eko akcije čišćenja potoka Sušica i zelene površine kod porodilišta U subotu, 6. maja 2017. godine sa početkom u 9 sati nastavlja se ekološka akcija čišćenja korita potoka Sušica na lokalitetu ispod Ulice Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu. I ovaj put akciju organizira Služba za civilnu zaštitu Općine Centar, a učešće će uzeti radnici KJKP ''Park'' kao i pripadnici štabova civilne zaštite mjesnih zajednica.
05.05.2017. Košarkaška lopta stigla i do učenika OŠ “Hasan Kaimija“ Simbolično razmjenjivanje košarkaške lopte koje se odvija u sklopu projekta “Jesi li za basket“, a kojeg provode Općina Centar i Udruženje “Jesi li za basket“ danas je obavljeno u školi “Hasan Kaimija“.
05.05.2017. Okončan seminar „Dani otvorenih vrata Općine Centar“ U okviru obilježavanja Dana Općine Centar u četvrtak, 4. maja 2017. godine u Olimpijskoj dvorani Zetra ženski Judo klub „Sarajevo“ uspješno je realizirao seminar za mlade pod nazivom „Dani otvorenih vrata Općine Centar“.
05.05.2017. U Centru za mlade obilježeni Dani Općine Centar Povodom Dana Općine Centar, koji traju od 2. do 9. maja, u prostorijama Centra za mlade na Gorici otvorena je izložba likovnih radova, polaznika likovne škole ovog Centra. Izložbu, na kojoj je prezentovano 50 likovnih radova, otvorio je Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu „Sarajevo“ u čijem sastavu djeluje Centar za mlade. Bostandžić je izrazio zadovoljstvo projektom koji uspješno traje već 11 godina, te naglasio da je izložen samo djelić onoga što djeca rade u Centru tokom cijele godine.
05.05.2017. U Centru za zdravo starenje otvorena izložba radova Predstavnici Udruženja žena „Nar“ u saradnji sa Centrom za zdravo starenje općine Centar u petak 5. maja 2017. godine u prostorijama ovog Centra su otvorili izložbu radova polaznika likovne škole čije su radionice održavane u prostorijama Centra za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12.
05.05.2017. Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ pobjednici nogometnog turnira Povodom obilježavanja Dana Općine Centar na igralištu FIS-a 5. maja 2017. godine održano je finale nogometnog turnira za učenike 11 osnovnih škola koji se svake godine održava pod pokroviteljstvom Općine Centar.
04.05.2017. Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Centar U četvrtak, 4. maja 2017. godine u Domu mladih Skenderija održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u povodu 2. maja – Dana Općine Centar.
04.05.2017. Načelnik Ajnadžić ugostio zamjenika reisu-l-uleme Huseina ef. Smajića Zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Smajić posjetio je u četvrtak, 4. maja 2017. godine Općinu Centar gdje ga je ugostio načelnik ove lokalne zajednice dr. Nedžad Ajnadžić.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.