Arhiva novosti

30.05.2017. Građani Sarajeva svakodnevno upućuju pohvale zbog početka rekonstrukcije Trga „Susan Sontag“ Početak radova na rekonstrukciji Pozorišnog trga „Susan Sontag“ ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu dočekan je sa velikim oduševljenjem naših sugrađana, pa su tako počele svakodnevno da pristižu pohvale u Općinu Centar. S obzirom da se radi o jednom od najznačajnijih projekata Općine Centar u 2017. godini, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić se snažno založio i neposredno angažirao kako bi ova investicija bila uspješno realizovana.
30.05.2017. Uskoro početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine U prostorijama Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“, u utorak, 30. maja 2017. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa direktoricom pomenutog preduzeća Nihadom Glamoč potpisao ugovor o nastavku realizacije projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj, Slatina i Poljine.
30.05.2017. Započeli radovi na sanaciji ulice Budakovići Polovinom ovog mjeseca radnici firme „Bosman“ su započeli sanaciju ulice Budakovići između brojeva 1-29 i 2-34 (Mjesna zajednice „Bardakčije“).
30.05.2017. Održana 11. sjednica Općinskog vijeća Centar U ponedjeljak, 29. maja 2017. godine održana je 11. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
29.05.2017. Izgradnja prvog „Ciciban“ igrališta u Centru biće završena do kraja ove sedmice Radnici KJKP „Park“ su tokom izgradnje prvog „Ciciban“ dječijeg igrališta na području Centra, tačnije na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede na Koševskom Brdu, uspjeli postaviti novu ljuljašku, penjalicu, dvije klackalice, kao i postolje za novu njihalicu, te gumene podloge.
29.05.2017. Za liječenje lica u stanju socijalne potrebe Općina obezbijedila 90.000 maraka Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama pokazuje senzibilitet prema osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Jedan u nizu takvih primjera je i izdvajanje finansijskih sredstava u svrhu jednokratne novčane pomoći za troškove liječenja licima u stanju socijalne potrebe.
29.05.2017. Završena sanacija klizišta u Nahorevskoj ulici 125 Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Mibral“ d.o.o. Sarajevo, koja je odabrana na tenderu kao najpovoljniji izvođač radova, su okončali radove na sanaciji klizišta u Nahorevska 125 (Mjesna zajednica „pionirska dolina-Nahorevo“).
26.05.2017. Usvojen novi pravilnik o raspodjeli za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić odobrio je izmjene Pravilnika o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe. Izmjena pravilnika omogućava većem broju socijalno ugroženih osoba, sa mjestom prebivališta na području općine Centar, da ostvare ovo pravo, najviše jednom u toku kalendarske godine.
26.05.2017. Završena procedura preimenovanja trga ispred zgrade Općine Centar Postavljanjem tabli sa natpisom na kojima stoji Trg Prvog korpusa Armije RBiH na trgu ispred zgrade u kojoj su smještene Općina Centar i Kanton Sarajevo je zvanično završena procedura preimenovanja ovog trga u čast korpusa čija je zona djelovanja bila u Kantonu Sarajevo i čiji su pripadnici hrabro odbranili ovaj grad od napada i osvajanja agresorskih snaga predvođenih nekadašnjom Jugoslovenskom narodnom armijom.
26.05.2017. Održana redovna sjednica Štaba civilne zaštite Općine Centar U četvrtak, 25. maja 2017. godine održana je 3. redovna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Centar Sarajevo. Na ovoj sjednici, koju je vodio načelnik Štaba Vahid Bećirević, razmatrana je informacija o osposobljenosti Službe za medicinsku pomoć i izvještaj za 2016. godinu o aktivnostima Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' i Službe za zaštitu od požara koja djeluje u okviru ovog vatrogasnog društva.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.