Arhiva novosti

22.10.2018. Taktičko-pokazna vježba simulacije požara u osnovnoj školi „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar je u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Bjelave“, Crvenim križom Općine Centar, Policijskom stanicom Centar i Službom za medicinsku pomoć JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo-Organizaciona jedinica Centar, za učenike i nastavno osoblje Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ organizovala taktičko-pokaznu vježbu simulacije požara.
21.10.2018. Održan drugi „Bike Fest“ u gradskom parku Jezero I pored loših vremenskih prilika u gradskom parku Jezero danas je uspješno održan drugi po redu „Bike Fest“ na kojem su mališani uzrasta od 8 do 14 godina učestvovali u biciklističkoj utrci u parku, te u takmičenju na poligonu.
19.10.2018. Obilježena godišnjica smrti Alije Izetbegovića Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe te minutom šutnje na mezaru rahmetli Alije Izetbegovića i spomen-obilježju svim šehidima i poginulim borcima na Kovačima obilježena je 15. godišnjica od smrti prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije RBiH.
19.10.2018. Uređenje dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima se odvija planiranom dinamikom Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima koji vladaju u ovo doba godine radovi druge faze projekta sanacije dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju se odvijaju planiranom dinamikom.
19.10.2018. Naredne sedmice sjednica Općinskog vijeća Centar U četvrtak, 25. oktobra 2018. godine u 10 sati će biti održana 29. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
19.10.2018. U nedjelju Bike Fest u parku Jezero Općina Centar Sarajevo organizuje po drugi put, u nedjelju 21. oktobra 2018. godine sa početkom u 10 sati, Bike Fest u parku Jezero, unutar kojeg će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.
18.10.2018. Nastavak radova na izgradnji vodovoda Nahorevo U četvrtak, 18. oktobra 2018. godine u prostorijama Općine Centar potpisan je ugovor o drugoj fazi izgradnje sistema za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja sa izvorišta Klanice.
18.10.2018. Javni poziv za finansiranje biznisa mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje biznisa mladih, koji je objavljen u četvrtak, 18. oktobra 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www:centar.ba (Konkursi i oglasi). Javni poziv ostaje otvoren dva mjeseca, odnosno do 18. decembra.
18.10.2018. Održana izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo U prostorijama Kulturno-sportskog centra „Skenderija“ održana je prodajna izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo pod nazivom „Treća dob kroz umjetnost“.
18.10.2018. Završena humanitarna akcija u Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“ Akcija prikupljanja odjeće, obuće i knjiga za socijalno ugrožene sugrađane pod nazivom „Doniraj-vama bespotrebno, nekom korisno“ koja je pokrenuta u općini Centar, a na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ završena je 1. oktobra 2018. godine.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.