Arhiva novosti

27.02.2019. Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u četvrtak, 28. februara 2019. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
26.02.2019. Od četvrtka kosi lift na Ciglanama u funkciji, cijena karte pola marke Stavljanje u funkciju kosog lifta na Ciglanama do kraja februara dogovoreno je na današnjem sastanku u Općini Centar između načelnika dr. Nedžada Ajnadžića i kantonalnog ministra saobraćaja Adnana Štete.
26.02.2019. U toku revizija korisnika lične i porodične invalidnine u općini Centar Iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar – Odsjek za boračko-invalidsku zaštitu obavještavaju da je u toku revizija korisnika prava na ličnu i porodičnu invalidninu u 2019. godini.
26.02.2019. Općina Centar će podržati organizaciju Europskog košarkaškog prvenstva U18 za žene A divizije Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amera Čolana i nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Samira Avdića.
26.02.2019. U Centru kulture počinje audicija za „Moderni ples“ Još jedan u nizu projekata namijenjenih mladima, a kojeg finansira Općina Centar, u skladu sa Operativnim planom Centra kulture i mladih za 2019. godinu, je i projekat „MZ 365+“, sa ciljem realizacije umjetničkih i kulturnih programa i projekata u mjesnim zajednicama općine Centar.
25.02.2019. Samra Malagić zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar uspješno vodi privatni biznis Načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je krajem 2017. godine potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama sa ciljem samozapošljavanja kroz osnivanje vlastitog biznisa.
25.02.2019. Projektom Općine Centar „Hljeb i mlijeko za penzionere“ obuhvaćen 471 korisnik Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u sklopu kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za oko 470 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka.
25.02.2019. Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u četvrtak, 28. februara 2019. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
25.02.2019. Poziv mladima za učešće u projektu „Obrazovanje kroz aktivizam mladih kao put u procesu izgradnje mira“ U okviru projekta „Obrazovanje kroz aktivizam mladih u procesu izgradnje mira“ u maju ove godine u Domu mladih na Skenderiji planirano je održavanje dvodnevnih radionica.
22.02.2019. Zahvalnica Olimpijskog komiteta BiH načelniku Ajnadžiću Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine uputio je načelniku Općine Centar Sarajevo dr. Nedžadu Ajnadžiću zahvalnicu za nesebičnu i konstantnu podršku institucije na čijem je čelu, u pripremi, organizaciji i održavanju XIV Zimskog evropskog olimpijskog festivala - EYOF održanog u februaru 2019. godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.