Arhiva novosti

07.05.2018. Počinje gasifikacija Nahorevskih brda, priključak za domaćinstva jedna marka Općina Centar Sarajevo nastavlja realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, a koji će doprinijeti zaštiti okoliša. Jedan od njih je i omogućavanje stanovnicima da koriste ekološki prihvatljiva goriva. Tako je u protekloj godini završena gasifikacija naselja Kromolj, a tada je najavljen nastavak ovog projekta.
07.05.2018. [FOTO] Ajnadžić povodom Đurđevdana posjetio Rome na Gorici Romi iz cijelog svijeta jučer su proslavili svoj praznik Đurđevdan (Ederlezi), kojim obilježavaju dolazak proljeća u čiju čast se svečano oblače, stavljaju nakit, pjevaju romske pjesme, plešu romsko kolo. Tako je bilo i u sarajevskoj Ulici Dajanli Ibrahim-bega na Gorici gdje se lokalno stanovništvo od ranih jutarnjih sati pripremalo da obilježi ovaj romski praznik.
07.05.2018. Jednokratna novčana pomoć Općine Centar za još 80 porodilja U utorak, 8. maja 2018. godine u 11 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar (Titova 12) predstavnici Općine Centar, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, će uručiti jednokratne novčane pomoći za 80 porodilja sa područja središnje sarajevske općine.
07.05.2018. Program obilježavanja Dana Općine Centar za 8. maj Programom aktivnosti u sklopu Dana Općine Centar, koji se obilježavaju od 2. do 9. maja, za utorak, 8. maja 2018. godine planirane su sljedeće manifestacije:
07.05.2018. [FOTO] Streljački klub „Sarajevo“ organizovao takmičenje povodom Dana Općine U Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u nedjelju 6. maja 2018. godine u organizaciji Streljačkog kluba „Sarajevo“, a povodom Dana Općine Centar održano je takmičenje u streljaštvu. U ime organizatora ovogodišnji turnir svečano je otvorio Emir Guso, predsjednik Skupštine SK Sarajevo.
07.05.2018. [FOTO] Taktičko-pokazna vježba simulacije požara u Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“ Služba za civilnu zaštitu Općine Centar je u saradnji sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“, Crvenim križom Centar, Službom za medicinsku pomoć JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo-Organizaciona jedinica Centar, te učenicima i nastavnim osobljem iz Osnove škole „Vladislav Skarić“ održala taktičko-pokaznu vježbu simulacije požara.
07.05.2018. Otvorena izložba "Modra rijeka, modro more" U prisustvu brojnih posjetilaca, u sklopu obilježavanja Dana Općine Centar, u prostorijama sarajevskog Collegium Artisticuma otvorena je izložba "Modra rijeka, modro more" iz zbirke hrvatske galeristice i kolekcionarke Dagmar Meneghello.
05.05.2018. Veliki broj mališana posjetio Pionirsku dolinu za „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo“ Nestabilne vremenske prilike nisu spriječile veliki broj mališana da u subotu dođu u Pionirsku dolinu povodom održavanja manifestacije „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo”.
04.05.2018. Nova sportska i dječija igrališta za najmlađe sugrađane Trećeg dana obilježavanja Dana Općine Centar, koji se na osnovu odluke Općinskog vijeća Centar obilježava od 2. do 9. maja, u petak 4. maja 2018. godine delegacija Općine Centar, koju su prevodili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić obišli su nekoliko rekonstruiranih sportskih terena i igrališta i predali ih na korištenje našim najmlađim sugrađanima.
04.05.2018. Nastavlja se program obilježavanja Dana Općine Centar Programom aktivnosti u sklopu Dana Općine Centar, koji se obilježavaju od 2. do 9. maja, za predstojeći vikend planirane su sljedeće manifestacije:
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.