Arhiva novosti

28.02.2017. Ajnadžić otvorio izložbu učenika Srednje škole primijenjenih umjetnosti U povodu obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, učenici Srednje škole primijenjenih umjetnosti u Sarajevu upriličili su izložbu fotografija nastalih tokom protekle godine u okviru djelovanja fotosekcije ove škole.
28.02.2017. Prostor Marijin dvora rješavat će se kao cjelina, a ne parcijalno Zbog velikog interesa investitora i javnosti za prostor Kvadranta B na Marijin dvoru u prostorijama Vlade KS održan je sastanak premijera Elmedina Konakovića, gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića i direktora Zavoda za planiranje razvoja KS Hamdije Efendića.
28.02.2017. Saradnja Općine Centar i Obrtničke komore Kantona Sarajevo Na sastanku koji je upriličen u prostorijama Općine Centar u utorak 28. februara 2017. godine predstavnici Obrtničke komore Kantona Sarajevo su prezentovali svoju ideju nastavka projekta ''Prezentacija tradicionalnih i starih zanata'' za učenike devetih razreda osnovnih škola.
27.02.2017. Nastavak projekta izgradnje zgrade za interno raseljene i socijalno ugrožene porodice sa područja općine Centar U prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo u ponedjeljak 27. februara 2017. godine je održan sastanak na kome su predstavnici ovog ministarstva i Općine Centar razgovarali o nastavku projekta izgradnje zgrade za interno raseljene i socijalno ugrožene porodice u naselju Šip.
27.02.2017. Mališani vrtića „Leptirić“ sa načelnikom Ajnadžićem obilježili Dan nezavisnosti BIH Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine polaznici vrtića „Leptirić“ koji se nalazi na području općine Centar održali su danas svečanu priredbu kojoj je prisustvovao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa pomoćnicom načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakirom Šero i vijećnikom Harisom Mujanovićem.
27.02.2017. Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH U utorak, 28. februara 2014. godine u 13 sati, u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
27.02.2017. Odigrane utakmice B grupe u odbojci za dječake U sportskoj dvorani sarajevskog FIS-a, u ponedjeljak, 27. februara 2017. godine učenici iz četiri osnovne škole sa područja općine Centar odigrali su šest utakmica grupe B odbojkaškog takmičenja za dječake.
27.02.2017. Obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Organizacioni odbor za obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hecegovine kojeg sačinjavaju predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine, predstavnici parlamentarnih stranaka koje participiraju u radu Vijeća, pripadnici boračkih i policijskih udruženja iz Centra, te Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995, a na čijem čelu je predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, održao je 27. februara 2017. godine sastanak na kojem je utvrđen protokol održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Centar.
24.02.2017. Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Centar U četvrtak, 23. februara 2017. godine održana je 6. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Sjednicu je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
24.02.2017. Završni radovi na sanaciji klizišta na Soukbunaru Tokom proteklog perioda angažovana firma „Mibral“ je okončala veći dio posla oko sanacije klizišta u Ulici Soukbunar 136.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.