Arhiva novosti

26.10.2017. Za nabavku lijekova koji nisu na esencijalnoj listi 335 penzionera dobilo pomoć Općine Centar U nastojanjima da osobama treće životne dobi obezbijedi kvalitetniji život, Općina Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem godinama u kontinuitetu izdvaja finansijska sredstva za pomoć ovoj populaciji, a posebno onima koji nisu u mogućnosti sa njihovim minimalnim penzijama nabaviti osnovne životne potrepštine, među kojima su svakako i lijekovi.
25.10.2017. Stanovnici Nahoreva, Nahorevskih brda, Muharemovića i Selja uskoro dobijaju vodu Nakon višegodišnjih problema sa vodosnabdijevanjem stanovnici Nahoreva, Nahorevskih brda, Muharemovića i Selja uskoro će dobiti vodu.
25.10.2017. Općina Centar nema dugovanja prema KJKP Vodovod i kanalizacija Nakon što se u pojedinim medijima pojavila informacija da je Općina Centar Sarajevo na ime neplaćenih računa za vodu dužna preko 70 hiljada maraka, a navodni dug se odnosi na utrošenu vodu na javnim česmama, zbog istinitog informisanja građana, zaštite digniteta ove lokalne zajednice i osjetljivosti navedene problematike, ističemo sljedeće:
25.10.2017. Za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje u 2017. pristigla 24 zahtjeva Iako zdravstvo nije u nadležnosti lokalne samouprave, Općina Centar godinama unazad izdvaja iz budžeta značajna sredstva za pomenutu oblast. S obzirom na činjenicu da je u Bosni i Hercegovini u posljednjim godinama zabilježen znatan pad nataliteta, središnja sarajevska Općina započela je sa realizacijom pilot projekta i tako postala prva lokalna zajednica u FBiH koja sufinansira troškove vantjelesne oplodnje.
25.10.2017. Sutra sjednica Općinskog vijeća Centar Redovna 16. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
24.10.2017. Prva faza izgradnje škole na Šipu će biti okončana prije zadatog roka Kako je potvrdio Amir Sabljica, tehnički direktor „Unigradnje“, firme koja izvodi radove na izgradnji objekta osnovne škole na Šipu, prva faza ovog projekta koja podrazumijeva armirano-betonske radove, će biti završena dva mjeseca prije ugovorenog roka.
24.10.2017. Za 37 socijalno ugroženih porodica Općina Centar plaća smještaj Općina Centar Sarajevo godinama pokazuje senzibilitet prema osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Jedan u nizu takvih primjera je i izdvajanje finansijskih sredstava u svrhu jednokratne novčane pomoći za privremeni smještaj socijalno ugroženih porodica sa prebivalištem na području općine Centar. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar Sarajevo za tu namjenu obezbijeđeno je 45.000 KM.
24.10.2017. Edukacija o usvajanju zdravih prehrambenih navika kod djece Općina Centar Sarajevo je u ovogodišnjem budžetu, u okviru granta za projekte nevladinih organizacija putem javnog poziva, izdvojila 5.700 KM Udruženju za popularizaciju sigurne hrane za realizaciju projekta „Sigurna hrana je COOL“.
24.10.2017. Predavanje za volontere o informacionom sistemu Općine U okviru programa stručnog usavršavanja uposlenika Općine Centar, Služba za informatiku organizovala je za novoprimljene volontere koji rade u općinskim službama predavanje o informacionom sistemu Općine Centar.
23.10.2017. Završeno uklanjanje devastiranog objekta obdaništa „Razigrani dani“ U planiranom roku radnici građevinske firme „Bosman“ su uspjeli završiti sa uklanjanjem objekta devastiranog obdaništa „Razigrani dani“.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.