Arhiva novosti

28.02.2018. Saradnja Općine Centar i Gorske službe spašavanja Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Udruženja Gorska služba spašavanja – stanica Sarajevo Dženadin Veladžić su u srijedu, 28. februara 2018. godine u prostorijama Općine potpisali ugovor o međusobnim pravima i obavezama, a u vezi vršenja poslova zaštite i spašavanja iz nadležnosti Službe za spašavanje sa visina, u prirodi, na vodi i pod vodom koja je organizirana odlukom općinskog načelnika, kao i vršenju drugih zadataka utvrđenih navedenom odlukom.
28.02.2018. Javni poziv za prijavu za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za podnošenje prijava – zahtjeva za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka, koji je objavljen 28. februara 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici: www.centar.ba (rubrika ''Konkursi i oglasi'') i ostaje otvoren 30 dana.
27.02.2018. Čestitka iz Općine Centar za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine Općina Centar Sarajevo upućuje čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH, jednog od najsvjetlijih i najznačajnijih datuma u historiji naše domovine, dana kada su se na referendumu 1992. godine građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti odlučili za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu državu ravnopravnih naroda i građana, što je omogućilo njeno međunarodno priznanje i članstvo u Organizaciji ujedinjenih naroda.
27.02.2018. Općina Centar će i ove godine dostojno obilježiti Dan nezavisnosti BiH U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u srijedu, 28. februara 2018. godine u 14 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
27.02.2018. Obilježavanje „Dana ružičastih majica”- Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja u školama U okviru obilježavanja Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja u školama, u srijedu, 28. februara 2018. godine bit će održan treći put u BiH „Dan ružičastih majica“ na platou Skenderije, u saradnji sa školama iz cijele BiH, a u organizaciji Udruženja za razvoj društva „Kap”. Slogan ovogodišnje kampanje je „Trend je biti friend”, a organizaciju manifestacije pomogla je i Općina Centar.
26.02.2018. Počeo dvodnevni trening za organizacije civilnog društva za učešće u ReLOaD projektu Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, pristupila je zajedno sa još 20 lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD.
26.02.2018. Predstoji sanacija klizišta u Mandrinoj ulici na Bardakčijama Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je u februaru ove godine dala saglasnost Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo za pokretanje procedure raspisivanja javnog poziva za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji klizišta u Ulici Mandrina 10 (Mjesna zajednica „Bardakčije“).
26.02.2018. Općina Centar plaća užine za 487 đaka U okviru kontinuirane brige za djecu iz porodica slabijeg imovinskog stanja Općina Centar Sarajevo i ove školske godine finansira nabavku đačkih užina za djecu iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe.
23.02.2018. Općina Centar snažno opredijeljena za stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja Općina Centar Sarajevo pristupila je procesu certifikacije za Općinu sa povoljnim poslovnim okruženjem (Business Friendly Certification). U okviru dvodnevne posjete evaluacione komisije Općini Centar, evaluatori Goran Dodig i Josip Tomičić održali su u petak, 23. februara 2018. godine sastanak i sa načelnikom Općine Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem.
23.02.2018. Održana 22. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar U četvrtak, 22 februara 2018. godine održana je 22. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Zasjedanje je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.