Arhiva novosti

08.05.2017. Osnovci škola „Hasan Kaimija“ i „Vladislav Skarić“ obilježili Dan Odreda „Soukbunar“ Na vanjskom igralištu Osnovne škole „Hasan Kaimija“ u ponedjeljak 8. maja 2017. godine učenici ove osnovne škole su odigrali prijateljski nogometni meč sa vršnjacima iz Osnove škole „Vladislav Skarić“.
07.05.2017. Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja, su u nedjelju 7. maja 2017. godine obišli gradska spomen-obilježja, te šehidsko mezarje na Kovačima, gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom proteklog rata.
07.05.2017. Streljački klub „Sarajevo“ organizovao takmičenje u streljaštvu povodom Dana Općine Centar U Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“ u nedjelju 7. maja 2017. godine u organizaciji Streljačkog kluba „Sarajevo“, a povodom Dana Općine Centar održano je takmičenje u streljaštvu. U ime organizatora takmičenje je otvorio Nedžad Fazlija.
07.05.2017. U okviru Dana Općine Centar otvoren „Urban sajam“ Na Trgu Djece Sarajeva ispred BBI centra u nedjelju 7. maja 2017. godine, u okviru Dana Općine Centar, otvoren je sajam domaće radinosti pod nazivom „Urban sajam“.
06.05.2017. Ajnadžić čestitao Đurđevdan Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić svim Romima čestita veliki praznik Đurđevdan/Ederlezi, kojim ispraćaju zimu i dočekuju proljeće.
06.05.2017. Polaganje cvijeća na spomen obilježja povodom Dana Općine Centar U sklopu obilježavanja Dana Općine Centar, koji traju od 2. do 9. maja delegacija u kojoj su predstavnici Općine Centar i boračkih organizacija će u nedjelju, 7. maja 2017. godine položiti cvijeće na spomen obilježja po sljedećem rasporedu:
06.05.2017. Uspješno okončane ekološke akcije čišćenja zelenih površina oko potoka Sušica i gradskog porodilišta Služba civilne zaštite Općine Centar je, u subotu 6. maja 2017. godine, organizovala ekološku akciju čišćenja zelene površine duž potoka Sušica na lokalitetu ispod Ulice Muhameda Hadžijahića na Koševskom brdu, između brojeva 20 i 24.
06.05.2017. Radionica gitare u Centru za kulturu Nakon što je prethodne noći u prepunoj velikoj sali Centra za kulturu održana tradicionalna Revija mladih gitarista, a u povodu obilježavanja Dana Općine Centar, u subotu 6. maja 2017. godine održana je i radionica gitare za sve učesnike, a koju je vodio jedan od najistaknutijih bh. gitarističkih pedagoga Predrag Stanković iz Tuzle.
06.05.2017. Održana osma Revija mladih gitarista BiH U okviru obilježavanja Dana Općine Centar u prostorijama JU Centar za kulturu Sarajevo u posljednih nekoliko dana održane su brojne manifestacije kulturno-zabavnog karaktera. Posljednja u nizu takvih je Revija mladih gitarista koja je održana sinoć u prepunoj sali Centra za kulturu. Pokrovitelj manifestacije već osmu godinu za redom je Općina Centar koja je ujedno i osnivač pomenute Javne ustanove.
05.05.2017. Započela rekonstrukcija prostorija novog Centra za zdravo starenje Predstavnici Općine Centar obišli su u petak, 5. maja 2017. godine prostorije u Ulici Muhameda Kantardžića broj 3 čije je renoviranje u toku, a gdje će biti smješten budući Centar za zdravo starenje koji će biti dostupan stanovnicima općina Stari Grad i Centar.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.