Arhiva novosti

06.07.2017. (FOTO/VIDEO) Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić podržali projekat „Fitness ljeto 2017“ Kako je javnost upoznata, početkom ove sedmice počela je realizacija projekta „Fitness ljeto 2017“, gdje veliki broj zaljubljenika sporta i zdravog načina života svih starosnih kategorija, na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ vježbaju tri puta sedmično.
06.07.2017. (FOTO-VIDEO) Općina Centar i Evropski pokret u BiH potpisali Memorandum o razumijevanju U četvrtak 6. jula 2017. godine, predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo i načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić potpisali su Memorandum o suradnji i razumijevanju. Ovim činom Općina Centar Sarajevo postala je jedna od lokalnih zajednica sa kojom je Evropski pokret u BiH potpisao i započeo „evropsko partnerstvo“ u okviru procesa EU integracija Bosne i Hercegovine.
06.07.2017. Potpisan ugovor o zakupu poslovnih prostorija sa HKD „Napredak“ Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je sa predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjom Topićem ugovore o zakupu poslovnih prostorija u Ulici Maršala Tita 56.
06.07.2017. Potpisivanje ugovora sa upraviteljima o sufinansiranju utopljavanja zgrada U petak, 7. jula 2017. godine u 10 sati ispred zgrade na Bulevaru Franca Lehara 13 načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa predstavnicima upravitelja šest stambenih zgrada za koje će Općina Centar sufinansirati postavljanje termo fasada.
06.07.2017. Obnova Centra za podršku osobama sa poteškoćama u razvoju Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa svojim saradnicima, obišao je prostorije gdje su u toku radovi, a u kojima će biti smješten Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, u Ulici Valtera Perića 3.
05.07.2017. Općina Centar će za objekat OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ ponuditi zamjensko zemljište Savezu izviđača KS Općinski sud u Sarajevu je zakazao 16. augusta ove godine deložaciju Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz objekta u Ulici Mehmed-paše Sokolovića 2 kojeg potražuje Savez izviđača FBiH.
05.07.2017. Građani uputili urgenciju za rješavanje pitanja obnove obdaništa „Razigrani dani“ Nakon višegodišnjih bezuspješnih pokušaja općinske administracije, Općinskog vijeća Centar i građana sa područja Mjesne zajednice „Koševo II“ da iznađu rješenje za problem obnove objekta potpuno devastiranog obdaništa „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige kod broja 46, stanovnici pomenutog područja uputili su urgenciju za rješavanje ovog problema predsjedavajućoj Skupštine KS Ani Babić i njenim zamjenicima, predstavnicima klubova Skupštine KS, premijeru Elmedinu Konakoviću, te resornom ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade na čelu sa ministrom Elvirom Kazazovićem.
05.07.2017. (FOTO) Radovi na trgu Susan Sontag se odvijaju planiranom dinamikom Početak radova na rekonstrukciji Pozorišnog trga „Susan Sontag“ ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu dočekan je sa velikim oduševljenjem naših sugrađana.
05.07.2017. Općina Centar i Evropski pokret u BiH potpisuju Memorandum o razumijevanju U četvrtak 06.07.2017. godine, u 10 sati u Hotelu „Holiday“ – Sarajevo, predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo i načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati Memorandum o suradnji i razumijevanju.
05.07.2017. Za izgradnju spomenika veteranima Odreda policije Bosna Općina Centar izdvojila 10.000 maraka U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu 10.000 KM koje su iz općinskog budžeta dodijeljene Udruženju veterana odreda policije „Bosna“.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.