Arhiva novosti

01.06.2017. Ajnadžić posjetio Kraljevu Sutjesku i uručio donaciju za franjevački samostan i džamiju sultana Mehmeda II el-Fatiha Kraljeva Sutjeska zajedno sa tvrđavom Bobovac je bila sjedište dvaju bosanskih kraljeva dinastije Kotromanića Tomaša i Tvrtka. Prije nego je Austro-Ugarska dala mjestu naziv Kraljeva Sutjeska u starijim dokumentima, u 14. stoljeću susreće se naziv "Curia bani", što u prijevodu znači Banski dvor.
01.06.2017. U završnoj fazi izgradnja pješačke i biciklističke staze na Šipu Tokom današnjeg dana planirano je okončanje radova na izgradnji pješačke i biciklističke staze koja povezuje naselje Šip sa gradskim parkom na Jezeru.
01.06.2017. Odata počast tragično stradalim sugrađanima u Jukićevoj ulici Polaganjem cvijeća ispred spomen ploče u Jukićevoj ulici 116 na Koševskom brdu 1. juna 2017. godine obilježena je 25. godišnjica stradanja četvero naših sugrađana.
01.06.2017. U nedjelju ekološka akcija čišćenja otvorenog dijela Koševskog potoka Kako bi svojim građanima obezbijedila što ugodniji ambijent za život središnja sarajevska Općina predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavlja praksu organiziranja ekoloških akcija čišćenja i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“.
31.05.2017. Započela akcija uređenja zelenih površina pod nazivom „Neka Centar zablista“ Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, u srijedu 31. maja 2017. godine, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Park“ započeli su akciju uređenja zelenih površina na području Mjesne zajednice „Betanija-Šip“. Akcija je simbolično nazvana „Neka Centar zablista“.
31.05.2017. Izgradnja stepeništa u ulici Hrastovi na Centru Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme su započeli sa izgradnjom novog stepeništa u ulici Hrastovi između brojeva 2 i 6.
31.05.2017. Kampanja borbe protiv melanoma Euromelanoma je evropska godišnja kampanja prevencije raka kože, a usmjerena je na podizanje svijesti o opasnostima, značaju rane dijagnoze i načinima liječenja ove bolesti.
31.05.2017. Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže prioritetni projekat za stanovnike MZ „Hrastovi-Mrkovići“ U prostorijama Općine Centar održan je sastanak predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine sa članovima Savjeta Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“, koji ima za cilj poboljšanje saradnje predstavnika Općine Centar sa izabranim članovima savjeta mjesnih zajednica Centra kako bi se sagledali problemi stanovnika lokalne zajednice i efikasnije otklonile eventualne prepreke za početak realizacije kapitalnih projekata od značaja za život građana.
31.05.2017. Tečaj crtanja i akvarela u Centru za kulturu Pod vodstvom akademske slikarice, prof. Nerice Abdulić-Osmančević u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu (Jelićeva br.1), biće organizovan tečaj crtanja i akvarela. Realizacija tečaja planirana je za period od 5. do 30. juna 2017. godine.
31.05.2017. U Centru za zdravo starenje upriličeno druženje sa članovima Udruženja “Češka beseda“ Predstavnici Udruženja građana češkog porijekla “Češka beseda“ Sarajevo, 31. maja 2017. godine upriličili su druženje sa članovima Centra za zdravo starenje.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.