Arhiva novosti

01.03.2019. Obilježen 1. mart- Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine Povodom Dana nezavisnosti BiH, u petak, 1. marta 2019. godine, predstavnici svih nivoa vlasti, boračkih udruženja i udruženja građana položili su cvijeće na šehidsko mezarje Kovači i spomen-obilježja čime su odali počast svim poginulim braniteljima.
28.02.2019. Kosi lift na Ciglanama od danas u funkciji Od danas stanovnici naselja Ciglane imaju obezbijeđen prevoz kosim liftom koji je zvanično u funkciji.
28.02.2019. Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom Dana nezavisnosti BiH Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je 28. februara 2019. godine svečanu sjednicu kojoj su, osim vijećnika i rukovodstva Općine prisustvovali predstavnici boračkih i udruženja civilnih žrtava rata, članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi, demobilisani borci Armije i MUP-a RBiH, predstavnici drugih nivoa vlasti, preduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, nevladinih udruženja.
28.02.2019. U petak na sceni u Jelićevoj komedija „Ja Bosanac“ Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizuje u petak, 1. marta 2019. godine izvođenje predstave „Ja, Bosanac“ spisateljice Indire Kučuk-Sorguč. Komedija će biti održana u velikoj sali Centra kulture (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
28.02.2019. U Centru za zdravo starenje provedena akcija mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska Povodom promocije značaja redovne kontrole zdravstvenog stanja kod osoba treće životne dobi, a na inicijativu Općinskog vijeća Centar, JU „Apoteke Sarajevo“ u saradnji sa Centrom za zdravo starenje i Općinom Centar, organizovali su akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska.
28.02.2019. Načelnik Ajnadžić učestvovao na okruglom stolu „Ratni zločini i njihovo procesuiranje” U organizaciji Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Kantona Sarajevo sinoć je održan okrugli sto o temi „Ratni zločini i njihovo procesuiranje” na kojem je razgovarano o obimu izvršenih djela ratnog zločina, podignutim optužnicama i izrečenim presudama.
27.02.2019. Vlada KS i Općina će zajednički realizovati dio kapitalnih projekata U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je održao sastanak sa kantonalnim premijerom Edinom Fortom. Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić, razgovarano je o kapitalnim projektima koji zahtijevaju zajednička ulaganja ove lokalne zajednice i Kantona Sarajevo.
27.02.2019. Općina nije izdala odobrenje za farbanje fasade u Ulici Hiseta Uposlenici Službe za privredu i finansije Općine Centar jučer su tokom redovnih kontrola poslovnih prostorija konstatovali da se na fasadi objekta u Ulici Hiseta izvode nelegalni radovi nakon čega je općinska inspekcija izašla na teren i po službenoj dužnosti pokrenula postupak.
27.02.2019. Učenici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ obilježili Dan nezavisnosti BiH Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine učenici i nastavnici Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ i ove godine priredili su bogat svečani program kojem su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić i savjetnik načelnika Osmo Babić.
27.02.2019. Sutra 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Redovna 33. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 28. februara 2019. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.