Arhiva novosti

05.04.2017. Sutra utakmice 2. kola nogometnog turnira osnovnih škola iz Centra Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine organizirala je tradicionalni nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa područja Centra. Nakon što je uspješno okončano odigravanje utakmica 1. kola nogometnog turnira, u četvrtak 6. aprila na igralištu FIS-a će se odigrati utakmice 2. kola.
04.04.2017. Nastavljena finansijska podrška projektima boračkih organizacija U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u utorak 4. aprila 2017. godine, potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu 8.000 KM koji je iz općinskog budžeta dodijeljen Jedinstvenoj organizaciji boraca „Unija veterana općine Centar“ za obilježavanje godišnjice Odreda teritorijalne odbrane „Soukbunar“ i pogibije osam boraca Armije RBiH koje su agresorske snage zarobile i pogubile na putu Nahorevska brda – vodopad Skakavac.
04.04.2017. Ekološke akcije u Centru uz učešće srednjoškolaca kako bi obezbijedili novac za ekskurziju Na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo dr. Nedžada Ajnadžića, ova lokalna zajednica organizira ekološke akcije čišćenja i uređenja javnih površina u cilju zaštite i očuvanja okoliša u koje će uključiti srednjoškolce kako bi kroz društveno koristan i odgovoran rad, obezbijedili finansijsku podršku njihovim vršnjacima slabijeg imovnog stanja za odlazak na ekskurziju u 2017. godini.
04.04.2017. Načelnik Ajnadžić podržao kampanju „Zajedno protiv mina“ S ciljem podizanja globalne svijesti o problemima koje predstavljaju nagazne mine i druga eksplozivna sredstva zaostala iz rata, Federalna uprava civilne zaštite pridružila se godišnjoj kampanji "Zajedno protiv mina" koju je, povodom 4. aprila Međunarodnog dana borbe protiv mina, pokrenuo Međunarodni centar za humanitarno deminiranje iz Ženeve (Geneva International Centre for Humanitarian Demining – GICHD).
04.04.2017. Otvorena izložba likovnih radova u Centru za mlade na Gorici U prostorijama Centra za mlade na Gorici, pod pokroviteljstvom Općine Centar, otvorena je izložba likovnih radova polaznika Likovne škole koja djeluje u Centru za mlade na Gorici. Izložbu su otvorili voditeljica Likovne škole Aida Filipović i direktor Centra za kulturu Sarajevo Senad Bostandžić.
03.04.2017. 93 porodilje iz Centra dobile jednokratne novčane pomoći U nastavku projekta podjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, u Općini Centar je u ponedjeljak 3. aprila 2017. godine upriličena dodjela te pomoći za 93 porodilje - stanovnice središnje sarajevske općine.
03.04.2017. Izmjena regulacionog plana prvi korak ka modernizaciji stadiona „Asim Ferhatović Hase“ Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, u ponedjeljak 3. aprila 2017. godine, održao sastanak sa predstavnicima JU Centar za sport i rekreaciju, Fudbalskog kluba „Sarajevo“, te Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, na kome je glavna tema bila projekat modernizacije stadiona na Koševu.
03.04.2017. Javni poziv za prijavu za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za podnošenje prijava – zahtjeva za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka, koji je objavljen 1. aprila 2017. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na oglasnoj ploči Općine Centar (Mis Irbina 1) i ostaje otvoren 30 dana.
03.04.2017. Počeo nogometni turnir osnovnih škola iz Centra Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine organizirala je tradicionalni nogometni turnir za učenike iz 11 osnovnih škola sa njenog područja.
31.03.2017. U okviru kontinuirane brige o mladima izdvojeno 350.000 maraka Zakon o mladima FBiH propisao je, između ostalog, obavezu svih općina da u budžetu osiguraju stavku koja će se odnositi na poboljšanje položaja mladih, te osiguranje minimuma mjera na planu rada sa mladima i omladinskih aktivnosti.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.