Arhiva novosti

05.09.2017. Općinsko vijeće Centar o osnivanju javnog preduzeća za održavanje objekata u vlasništvu Općine U ponedjeljak, 4. septembra 2017. godine održana je 3. tematska sjednica Općinskog vijeća Centar na čijem dnevnom redu je bio Elaborat o ekonomskoj opravdanosti osnivanja pravnog lica za upravljanje i održavanje objekata u vlasništvu Općine Centar.
05.09.2017. Počinje montaža dodatnih 12 plastenika za poljoprivrednike iz Centra U ovogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđeno je 40.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom koji se dodjeljuju zainteresiranim poljoprivrednicima – socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.
05.09.2017. Prijave za Školu glume u Centru za kulturu Sarajevo U prostorijama Centra za kulturu „Sarajevo“ (Jelića 1), čiji je osnivač i pokrovitelj Općina Centar, tokom kalendarske godine djeluju mnoge škole i sekcije koje okupljaju veliki broj mladih koji žele da kroz umjetnost i kulturu afirmišu svoj identitet i ličnost.
04.09.2017. Načelnik Ajnadžić obradovao prvačiće novim školskim torbama i priborom Prvog dana nove školske godine Općina Centar je za svoje prvačiće iz 11 osnovnih škola sa svog područja tradicionalno organizovala podjelu školskih ruksaka sa priborom.
04.09.2017. Načelnici općina Centar i Stari Grad svečano otvorili novi Centar za zdravo starenje U prisustvu velikog broja gostiju i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti općina Centar i Stari Grad, u ponedjeljak 4. septembra 2017. godine, načelnici ove dvije općine dr. Nedžad Ajnadžić i Ibrahim Hadžibajrić su zajedno sa Sejdefom Bašić-Ćatić, direktoricom Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ koje implementira projekt, potpisali ugovor o partnerstvu, čime je zvanično otvoren novi Centar za zdravo starenje, smješten u zgradi “Svjetlosti” (Muhameda Kantardžića 3).
04.09.2017. Kod škole ''Alija Nametak'' prošireni trotoari i izgrađena pristupna rampa Do početka nove školske godine, koja je nastupila 4. septembra 2017. godine, radnici građevinske firme „Bosman“ su uspjeli završiti radove na proširenju trotoara i izgradnji rampe za prilaz osobama sa invaliditetom ispred objekta Osnovne škole „Alija Nametak“ u Ulici Zaima Šarca na Bjelavama.
03.09.2017. Sjećanje na ubijenu djecu u Ulici Čekaluša 33 Od ispaljene granate sa agresorskog položaja oko Sarajeva, 3. septembra ratne 1992. godine, u Ulici Čekaluša kod broja 33 (nekadašnja Nemanjina), poginulo je pet naših sugrađana – od kojih je troje djece, a dvoje je teško ranjeno.
01.09.2017. Položena betonska podloga za objekat osnovne škole na Šipu Nakon što su 1. augusta ove godine započeli radovi na izgradnji objekta osnovne škole na Šipu, izvođač radova, firma „Unigradnja“, intenzivirala je aktivnosti na terenu, tako da je na lokalitetu buduće škole svakodnevno prisutan značajan broj radnika i mehanizacije.
01.09.2017. Prvačići će i ove godine dobiti od Općine Centar školske torbe i pribor Već tradicionalno, prvog dana nastupajuće školske godine prvačići koji su upisani u 11 osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine će dobiti ruksake sa školskim priborom koje im daruje Općina Centar.
01.09.2017. U ponedjeljak otvaranje novog Centra za zdravo starenje Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Općinom Stari Grad pokrenula je aktivnosti na obezbjeđenju novog prostora za realizaciju projekta namijenjenog osobama treće životne dobi.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.