Arhiva novosti

05.06.2017. Uspješno okončana ekološka akcija čišćenja otvorenog dijela Koševskog potoka Kako bi svojim građanima obezbijedila što ugodniji ambijent za život središnja sarajevska Općina predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavila je praksu organiziranja ekoloških akcija čišćenja i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“.
05.06.2017. Edukacija općinskih uposlenika o pisanju projekata i aplikacija na fondove EU U velikoj sali Općine Centar Sarajevo započela je 5. juna 2017. godine dvodnevna edukacija o pisanju projekata i aplikacija na fondove Evropske unije.
05.06.2017. Započinju radovi na uređenju kružnog toka u naselju Jagomir Započinju radovi na uređenju kružnog toka na lokalitetu Jagomir (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“). Investitor projekta je Općina Centar koja će za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojiti iznos od 84.000 KM.
05.06.2017. Načelnik Ajnadžić ugostio predstavnike Univerziteta Zapadnog Kentakija (Western Kentucky University) Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predstavnike Univerziteta Zapadnog Kentakija iz Sjedinjenih Američkih Država koji ovih dana borave u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Između ostalog na sastanku je razgovarano o mogućnosti uspostavljanja saradnje i partnerstva između dvije institucije.
02.06.2017. Mališani sa Koševskog brda otvorili prvo „Ciciban“ igralište u općini Centar Najmlađi stanovnici Koševskog brda, njih stotinjak, u petak 2. juna 2017. godine, u pratnji roditelja i predstavnika Općine Centar predvođenih načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, otključali su vrata obnovljenog igrališta na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede. Igrališta nazvana „Ciciban“ čija je izgradnja započeta širom općine Centar pružit će mališanima najkvalitetniji, ali prije svega siguran, prostor za igru.
02.06.2017. U Sarajevu obilježena godišnjica bitke na Monte Meletti U našem gradu 2. juna 2017. godine održana je ''Manifestacija mira i sjećanja (Melettagedenken) Meletta 2017.'' koja se svake godine obilježava na godišnjicu velike bitke na Monte Meletti (sjeverna Italija) kojom je austro-ugarska vojska ostvarila jednu od najslavnijih pobjeda u Prvom svjetskom ratu.
02.06.2017. Novi asfalt na dijelu saobraćajnice u Ulici Antuna Hangija Okončana je rekonstrukcija dijela saobraćajnice u Ulici Antuna Hangija od raskrsnice sa Ulicom Marija Mikulića do ambasade Republike Kine (Mjesna zajednica „Koševsko Brdo“). Radove su izvodili radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, na osnovu ugovora potpisanog sa Općinom Centar koja je finansirala ovaj projekat sa oko 70.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
02.06.2017. Načelnik Ajnadžić čestitao nani Raziji Hadžimulić stoti rođendan Najstarija Sarajka Razija Hadžimulić jučer je u svom domu, okružena rodbinom i prijateljima, proslavila stoti rođendan. Tim povodom posjetili su je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, koji su joj čestitali rođendan uz prigodne poklone i dobre želje.
02.06.2017. U ponedjeljak edukacija državnih službenika o pisanju projekata i apliciranju prema fondovima EU U velikoj sali Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1), u ponedjeljak, 5. juna 2017. godine započet će projekat edukacije državnih službenika ove lokalne zajednice o pisanju projekata i apliciranju prema fondovima EU.
01.06.2017. Počela velika kampanja suzbijanja melanoma kože „Euromelanoma 2017“ U četvrtak 1. juna 2017. godine u prostorijama Općine Centar održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen početak kampanje „Euromelanoma 2017“ u Bosni i Hercegovini, koja predstavlja evropsku godišnju kampanju prevencije raka kože, a usmjerena je na podizanje svijesti o opasnostima, značaju rane dijagnoze i načinima liječenja ove bolesti.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.