Arhiva novosti

10.09.2018. Općina Centar nastavlja podržavati uspješne sportiste Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je Edina Puhala i Adnana Redžovića, uspješne sportiste koji su u proteklom periodu ostvarili zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.
07.09.2018. Ajnadžić i Hulusić o novim projektima-Prva transverzala je najveći prioritet Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa Mirzom Hulusićem, direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, gdje je između ostalog, razgovarano i o aktivnostima na realizaciji projekta Prve transverzale.
07.09.2018. Općina poziva nadležne da riješe problem polomljenih ploča u Titovoj, a ako neće neka prebace nadležnost ovoj lokalnoj zajednici Šetnica u Titovoj ulici je najprometnija u Sarajevu, a vjerovatno i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
07.09.2018. Općina Centar nastavlja pomagati manje razvijene općine i održivi povratak u BiH Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa načelnikom Općine Donji Vakuf Husom Sušićem potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava ovoj Općini za sanaciju oštećene putne komunikacije Ždralovići – Ajvatovica.
07.09.2018. Mladi bh. umjetnik Rikardo Druškić oslikao mural u Centru kulture i mladih Općine Centar Prostorije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo smještene u Ulici Jelića 1 odnedavno krasi mural pod nazivom „Pozornica“ koji je naslikao mladi bosanskohercegovački umjetnik Rikardo Druškić.
06.09.2018. Općina Centar i Udruženje ''Jesi li za basket?“ obnovili igralište kod osnovne škole u Fojnici Zahvaljujući zajedničkoj saradnji Općine Centar i Udruženja ''Jesi li za basket?, u četvrtak 6. septembra 2018. godine u Fojnici u krugu Osnovne škole „Muhsin Rizvić“, ozvaničen je završetak radova na obnovi basket igrališta.
06.09.2018. Završeni radovi na demontaži konstrukcije kosog lifta na Ciglanama Kako je predviđeno, radnici firme „Europrost“ iz Gračanice su tokom ove sedmice okončali radove demontaže konstrukcije jedne trase kosog lifta na Ciglanama.
06.09.2018. Općina Centar sufinansira obnovu vanjske stolarije na objektu Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, u srijedu 5. septembra 2018. godine posjetio Travnik.
05.09.2018. Uskoro sanacija saobraćajnica u ulicama Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Kranjčevićeva i Koševo U prostorijama Općine Centar u srijedu 5. septembra 2018. godine upriličeno je potpisivanje sporazuma o finansiranju rekonstrukcije četiri ulice u centru grada.
05.09.2018. Nastavak projekta uređenja pristupnih saobraćajnica u Ulici Maria Mikulića na Koševskom brdu Početkom ove sedmice započeli su pripremni radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića na Koševskom brdu.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.