Arhiva novosti

06.03.2019. Općina Centar Sarajevo uspostavlja prijateljske veze sa Općinom Reggio Emilia iz Italije Predstavnici Općine Reggio Emilia iz Italije predvođeni savjetnicom za socijalna pitanja i međunarodnu saradnju dr. Serenom Foracchia u srijedu, 6. marta 2019. godine posjetili su Općinu Centar gdje su ih ugostili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić sa saradnicima.
06.03.2019. Završeno općinsko takmičenje iz matematike za osnovce sa Centra U prostorijama Osnovne škole „Vladislav Skarić“ na Skenderiji u utorak, 5. marta 2019. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike.
05.03.2019. Stanovnici MZ „Hrastovi-Mrkovići“ sa načelnikom razgovarali o prioritetnim projektima Nastavljajući praksu redovnog dijaloga sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica i građanima, a kako bi se bolje upoznao sa rezultatima rada općinske administracije na terenu, te aktuelnim potrebama i zahtjevima, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima Savjeta i stanovnicima Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“ sa kojima je razgovarao o realizaciji projekata na ovom dijelu općine Centar.
05.03.2019. Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta Tjelesna aktivnost kod djece utiče na zdravlje i predstavlja prevenciju razvoju rizičnih faktora prilikom odrastanja.
05.03.2019. Obilazak gradilišta obdaništa Razigrani dani i škole na Šipu U srijedu 6. marta 2019. godine u 12 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom i kantonalnom ministricom za obrazovanje, nauku i mlade Zinetom Bogunić...
05.03.2019. Vijeće mladih Općine Centar sudjelovalo na treningu za izgradnju mira Centar za nenasilnu akciju (CNA) Sarajevo/Beograd organizirao je trening izgradnje mira za mlade iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koji je održan u Mostaru.
04.03.2019. Načelnik Ajnadžić i ministar Mandić razgovarali o zajedničkim projektima U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Srđanom Mandićem.
04.03.2019. Dani otvorenih vrata u Centru za zdravo starenje u zgradi ''Svjetlosti'' U povodu obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 8. marta – Međunarodnog dana žena, u prostorijama Centra za zdravo starenje u zgradi „Svjetlosti“ (Muhameda Kantardžića 3) organizovani su „Dani otvorenih vrata“.
04.03.2019. Upozorenje na opasnost od požara prilikom spaljivanja korova Štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo upozorava naše sugrađane na povećanu opasnost od izbijanja požara tokom narednog perioda.
04.03.2019. Održana 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar U četvrtak, 28. februara 2019. godine održana je 33. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.