Arhiva novosti

10.07.2017. (FOTO) Općina Centar nastavlja finansijsku podršku projektima Fonda memorijala Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je v.d. direktora Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida (Fond memorijala) Suada Zijadića.
10.07.2017. (FOTO) Načelnik Ajnadžić ugostio karatistkinju Eminu Sipović Općina Centar Sarajevo nastavila je dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu u svijetu.
08.07.2017. (FOTO) Načelnik Ajnadžić otvorio obnovljeno košarkaško igralište u krugu OŠ „Isak Samokovlija“ U krugu Osnovne škole „Isak Samokovlija“, a u okviru projekta pod nazivom „Jesi li za basket“, kojeg realizira istoimeno Udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u subotu 8. jula 2017. godine otvoren je prvi obnovljeni košarkaški teren.
07.07.2017. (FOTO) U Centru počinje realizacija projekta utopljavanja zgrada kolektivnog stanovanja Na platou ispred zgrade na Bulevaru Franca Lehara 13, u petak 7. jula 2017. godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa predstavnicima upravitelja šest stambenih zgrada potpisao ugovore za početak projekta postavljanja termo fasada na objekte kolektivnog stanovanja.
07.07.2017. (FOTO) Općina Centar provodi projekt borbe protiv korupcije Kako je to ranije najavljeno, u provedbi projekta borbe protiv korupcije, u Općini Centar Sarajevo kod info punkta i ulaza u šalter salu Matičnog ureda postavljeni su sandučići sa natpisom ''Prijavi korupciju'' gdje građani kao korisnici usluga, ali i općinski uposlenici mogu prijaviti korupciju i ostale nepravilnosti, pri čemu je zagarantovana anonimnost prijavitelja eventualnog koruptivnog ponašanja uposlenika ove lokalne zajednice.
07.07.2017. (FOTO) Općina Centar izdvojila 40.000 KM školi „Alija Nametak“ za sanaciju kotlovnice Iako osnovno obrazovanje još nije u njenoj nadležnosti, Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva iz svog budžeta za tu veoma važnu društvenu oblast, a posebno za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uvjeta rada i opremanje školskih objekata na području ove lokalne zajednice.
07.07.2017. Sutra otvaranje obnovljenog košarkaškog terena u OŠ „Isak Samokovlija“ Udruženje " Jesi li za basket?" u saradnji sa Općinom Centar provodi aktivnosti na obnovi košarkaških terena i povratku djece na iste, kao i programe za zdravo odrastanje. Tim povodom u proteklom periodu odigrana je humanitarno revijalna utakmica i održana donatorska večera.
07.07.2017. U ponedjeljak sjednica Općinskog vijeća Centar U ponedjeljak, 10. jula 2017. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 13. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
07.07.2017. Ovog vikenda akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ ovog vikenda, 8. i 9. jula 2017. godine, na području općine Centar organizuje akciju prikupljanja i odvoza kabastog otpada.
06.07.2017. (FOTO) Potpisan sporazum za početak realizacije rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Panjinoj kuli U prostorijama Općine Centar u četvrtak 6. jula 2017. godine organizovano je potpisivanje sporazuma za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Panjina kula (I faza).
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.