Arhiva novosti

07.03.2017. U Domu mladih 14. marta završna manifestacija u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“ U prostorijama Općine Centar Sarajevo, u utorak 7. marta 2017. godine, organizirana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene planirane aktivnosti najveće inkluzije i socijalizacije djece sa posebnim potrebama u jugoistočnoj Evropi, a u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“.
07.03.2017. Premijer Novalić posjetio Općinu Centar Općinu Centar Sarajevo posjetio je Fadil Novalić, premijer Federacije BiH zajedno sa svojim saradnicima.
07.03.2017. Općinsko vijeće Centar zasjeda u četvrtak U četvrtak, 9. marta 2017. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 7. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
07.03.2017. Odigrane utakmice C grupe u odbojci za dječake i djevojčice Odbojkaško takmičenje učenica i učenika iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar nastavljeno je utakmicama ekipa grupe C koje su odigrane 7. marta 2017. godine u FIS-u.
06.03.2017. Nastavak redovnog održavanja saobraćajnica u Centru Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali radove na nekoliko lokacija u središnjoj sarajevskoj općini koje su izvodili na osnovu ugovora sa Općinom Centar o izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području Centra.
06.03.2017. Oprezno sa paljenjem rastinja kod proljetnog čišćenja bašti Štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo upozorava građane na opasnost od izbijanja požara na otvorenom, s obzirom na nadolazeće toplije dane kada započinje i proljetno uređenje bašti i priprema za sezonu sijanja.
06.03.2017. Konferencija za medije povodom najveće inkluzije djece sa posebnim potrebama u jugoistočnoj Evropi Općina Centar Sarajevo jedan je od organizatora projekta „Pokaži svoj talenat“ namijenjenog djeci sa posebnim potrebama. U okviru navedenog projekta 14. marta 2017. godine u Domu mladih planirana je završna manifestacija gdje će biti održane radionice na kojima će djeca sa posebnim potrebama imati priliku da se druže sa osnovcima i srednjoškolcima i gdje će kroz zabavu i igru stvarati umjetnička djela.
06.03.2017. Općina Centar izradila „Katalog prilika koje pruža mladima“ Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za poboljšanje položaja mladih, te osiguranje minimuma mjera na planu rada sa mladima i omladinskih aktivnosti, a što ujedno predstavlja i zakonom propisanu obavezu lokalnih zajednica, a na osnovu Zakona o mladima FBiH.
06.03.2017. Sutra utakmice C grupe u odbojci za dječake i djevojčice Nakon što je uspješno okončano odigravanje utakmica prvog i drugog kola odbojkaškog takmičenja za dječake i djevojčice, u organizaciji Općine Centar i Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, u utorak 7. marta 2017. godine na rasporedu su utakmice ekipa grupe C, a koje će biti odigrane u sali FIS-a.
03.03.2017. Predstavnici FK Sarajevo podržavaju projekat modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ S obzirom da je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić najavio projekat rekonstrukcije i modernizacije olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, te da je u posljednje vrijeme intenzivirana komunikacija sa potencijalnim investitorima, u Općini Centar održan je sastanak i sa predstavnicima FK Sarajevo, kluba koji decenijama igra utakmice na pomenutom stadionu.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.