Arhiva novosti

02.04.2013. Upis djece u prvi razred osnovne škole Upis djece u prvi razred osnovne škole obavlja se u aprilu i augustu mjesecu, na osnovu spiskova djece koje školama dostavljaju općine. Pohađanje osnovne škole u trajanju od devet godina je obavezno za djecu uzrasta od šest do petnaest godina. U prvi razred ove godine će krenuti djeca rođena 2007. i 2008. godine, koja su do 1. marta tekuće godine navršili 5 i po godina.
01.04.2013. Počinju Dani komedije „Smijeh je lijek“ U povodu manifestacije Dani komedije „Smijeh je lijek“, koju uz finansijsku podršku Općine Centar organizuje Centar za kulturu – Jelićeva 1, u ponedjeljak 1. aprila 2013. godine održana je press konferencija na kojoj je Senad Bostandžić – direktor Centra, prezentovao program festivala. Na press konferenciji, u prostorijama Centar za kulturu, su također učestvovali i glumci Zijah Sokolović i Josip Pejaković.
01.04.2013. Sanacija ploča u Ferhadiji planirana tokom ovog ljeta Služba za prostorno uređenje Općine Centar je tokom ove građevinske sezone planirala rekonstrukciju dijela šetališta Ferhadije od ulice Maršala Tita do zgrade Gradske tržnice „Markale“, koji pripada centralnoj gradskoj Općini.
29.03.2013. Održana 5. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Redovna 5. sjednica Općinskog vijeća Centar održana je za 28. marta 2013. godine. Sjednicu je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić.
29.03.2013. Čestitka i donacija povodom Uskrsa U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i općinski načelnik Dževad Bećirević, u ime Općine Centar i svoje lično, uputili su čestitke svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno.
28.03.2013. Prezentacija projekta informacionog sistema ''e-vijeće'' U Općini Centar 27. marta 2013. godine Zlatko Voljevica, pomoćnik načelnika za informatiku i informisanje je predsjednicima klubova partija koje participiraju u Općinskom vijeću Centar prezentirao novi informacioni sistem ''e-vijeće'', koji je prvenstveno namijenjen vijećnicima Općinskog vijeća Centar i članovima komisija Vijeća.
28.03.2013. Upoznajmo i zavolimo balet Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u okviru projekta ''Upoznajmo i zavolimo balet'', 27. marta 2013. godine u Javnoj ustanovi Centar za kulturu Sarajevo (Jelićeva 1) održana je baletska predstava za učenike nižih razreda Osnovne škole ''Safvet-beg Bašagić''.
27.03.2013. Načelnik Bećirević podržao svjetsku kampanju za smanjene rizika od katastrofe Tokom održavanja konferencije pod nazivom ''Platforma za smanjenje rizika od katastrofa u BiH'', u zgradi zajedničkih institucija BiH na Marijin Dvoru (Trg BiH 1) 25. marta 2013. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je, zajedno sa Margaret Valstrom (Margareta Wahlström), specijalnom predstavnicom Generalnog sekretara UN-a za smanjenje rizika od katastrofa, potpisao izjavu za pristupanje Općine Centar projektu pod nazivom ''Učinimo gradove otpornijim: Moj grad se sprema'', kao prve općine u BiH koja je pristupila ovom projektu.
27.03.2013. Općinsko vijeće zasjeda 28. marta Redovna 5. sjednica Općinskog vijeća Centar će biti održana u četvrtak, 28. marta 2013. godine u 11 sati, u velikoj sali Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1.
26.03.2013. Čestitka i donacija Općine Centar povodom Pesaha Povodom velikog jevrejskog blagdana Pesaha, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić upućuju, u ime Općine i u njihovo ime, svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju iskrene i srdačne čestitke.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.