Arhiva novosti

11.08.2014. Revizija ostvarenog prava na dječiji dodatak za invalidne osobe Izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, koje su usvojene 8. maja 2014. godine na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo predviđeno je da osobe kojima je priznat status invalidnih lica moraju obnoviti svoje pravo na dječiji dodatak.
08.08.2014. Izdata urbanistička saglasnost za izgradnju vodovoda za Nahorevo Na adresu Pravobranilaštva Općine Centar u ponedjeljak 4. augusta 2014. godine stigla je urbanistička saglasnost za izgradnju vodovodne mreže sa izvorišta Klanice za naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja ( Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“).
08.08.2014. Ugostitelji obavezni najaviti produženje radnog vremena Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima utvrđeno je i radno vrijeme objekata u kojim se obavlja ugostiteljska djelatnost.
07.08.2014. Firma „Lokom“ zadužena za hvatanje pasa lutalica u Centru Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar redovno upućuje naloge firmi „Lokom“ d.o.o. Sarajevo za uklanjanje napuštenih životinja sa ulica centralne gradske općine.
07.08.2014. Padavine nisu prouzrokovale klizišta u općini Centar Posljednje padavine koje su ponovo prouzrokovale velike poplave i pojavu klizišta širom Bosne i Hercegovine nisu stvorile probleme u općini Centar. Prema riječima Mehe Čalije, iz Službe civilne zaštite Općine Centar, stanje na terenu se konstantno prati.
06.08.2014. Izgrađene nastambe za lemure i merkante Općina Centar je početkom 2014. godine izdvojila 13 hiljada maraka za transport lavice u Pionirsku dolinu, a nakon toga obezbjedila je dodatnih 20 hiljada KM za transport dvije nove životinjske vrste i izgradnju njihovih nastambi.
06.08.2014. Okončana rekonstrukcija cjevovoda na dijelu Ulice Hasana Bibera Sredinom jula ove godine komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar dostavilo izvještaj o izvedenim radovima na rekonstrukciji dijela vodovodnog cjevovoda u Ulici Hasana Bibera (Mjesna zajednica „Donji Velešići“).
05.08.2014. Asfaltiran dio saobraćajnice u Ulici Slatina Tokom proteklog perioda radnici komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ su okončali asfaltiranje dijela Ulice Slatina, čime je okončan projekat ugradnje cijevi za fekalnu i drenažnu kanalizaciju za potrebe Veterinarske ambulante na Slatini.
01.08.2014. Predstavnici Općine Centar posjetili općine Pale-Prača, Rogatica i Sokolac Delegacija Općine Centar predvođena predsjedavajućim Vijeća Nedžadom Ajnadžićem, a u kojoj su još bili savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Vahid Bećirević i vijećnik Suvad Kerla posjetili su 31. jula 2014. godine općine Pale-Prača, Rogatica i Sokolac.
01.08.2014. Poziv borcima za besplatno korištenje usluga klimatske rehabilitacije Općina Centar je raspisala javni poziv pripadnicima boračke populacije koji žive na području središnje sarajevske općine da se prijave za besplatno korištenje usluga klimatske rehabilitacije u Neumu, za što su obezbijeđena sredstva u ovogodišnjem općinskom budžetu.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.