Arhiva novosti

19.03.2014. Asfaltiran prilaz u Ulici Hamida Beširevića U proteklom periodu urađeno je asfaltiranje prilaza dužine 40 metara u Ulici Hamida Beširevića kod broja 130 (Mjesna zajednica ''Hrastovi-Mrkovići'').
19.03.2014. Opasnost od požara kod proljetnog uređenja bašta S obzirom na dolazak proljeća i početak sezone čišćenja i uređenja bašta, dvorišta i izletišta i priprema za proljetnu sjetvu, građani često na otvorenom prostoru spaljuju travu i drugi prikupljeni otpad, što nije u skladu sa zakonskim propisima koji regulišu oblast zaštite od požara.
18.03.2014. Općina Centar izdvaja velika finansijska sredstva za sanaciju klizišta Prema podacima kojima raspolaže Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, na teritoriji općine Centar registrovano je 131 klizište. Od tog broja, tokom proteklih godina urađena je sanacija na 37 lokacija.
18.03.2014. Prijave za donacije poljoprivredne mehanizacije koje daje NR Kina Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH raspisalo je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu donacije Vlade NR Kine Bosni i Hercegovini u poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi na području više gradova i općina, među kojima je i općina Centar, gdje će se implementirati projekt pomoći raseljenim licima i povratnicima.
17.03.2014. Što prije harmonizirati imovinske zakone U prostorijama Općine Stari Grad održan je 14. marta 2014. godine zajednički sastanak predstavnika općina Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo, Ilidža, Hadžići i Ilijaš te Saveza općina i gradova Federacije BiH, Zemljišno-knjižnog ureda, notara i pravobranilaca, sa ciljem utvrđivanja zajedničkog stava povodom seta imovinskih zakona koji su trenutno u koliziji i koje je neophodno harmonizirati.
14.03.2014. Informacija o upisu u matičnu knjigu državljana BiH S obzirom na povećan broj upita građana u vezi sa upisom u matičnu knjigu državljana BiH, Služba za opću upravu Općine Centar podsjeća da se činjenica državljanstva Bosne i Hercegovine upisuje u matičnu knjigu rođenih i matičnu knjigu državljana.
14.03.2014. Književni karavan za učenike osnovnih škola Pod pokroviteljstvom Općine Centar bit će realiziran još jedan u nizu edukativnih projekata Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo namijenjenih učenicima osnovnih škola.
13.03.2014. Općini Centar donirana dva računara Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je u četvrtak, 13. marta 2014. godine u prostorijama Općine primio direktora i predstavnike firme ''Bosman'' d.o.o. Sarajevo koji su ovom prilikom uručili donaciju za Općinu Centar - dva računara.
12.03.2014. Posjeta učenika osnovnih škola institucijama kulture Općina Centar je iz svog prošlogodišnjeg budžeta izdvojila oko 17.000 KM kako bi učenici 11 osnovnih škola sa njenog područja besplatno posjetili institucije kulture.
12.03.2014. Tok radova na sanaciji zgrade Općine Centar Prema riječima pomoćnika načelnika Općine Centar Zlatka Voljevice, koji je i vođa Stručnog tima za praćenje aktivnosti na hitnoj sanaciji zgrade Općine Centar koja je zapaljena tokom protesta 7. februara 2014. godine, izgorilo je 1.080 m2 krova i veći dio stropne konstrukcije na trećem spratu.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.