Arhiva novosti

04.10.2013. Održana javna rasprava o primjeni Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja U organizaciji Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, održana je 3. oktobra 2013. godine javna rasprava o primjeni Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, s ciljem iznalaženja rješenja problema rastuće populacije pasa lutalica u BiH.
03.10.2013. FK Sarajevo ispunio uslove za sredstva iz fondova UEFA-e Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je 27. septembra 2013. godine potpisao izjavu kojom se potvrđuje da je Općina Centar u svom budžetu za ovu godinu osigurala sredstva u iznosu od 100.000 KM za obnovu infrastrukture na Olimpijskom stadionu Koševo ''Asim Ferhatović Hase'', čime je ispunjen jedan od uslova za konkurisanje za sredstava iz fondova Evropske nogometne asocijacije (UEFA).
03.10.2013. Ugrađen lift za invalidnu osobu -Posljednjih šest godina ja i moja kćerka smo morali moju suprugu Vahidu spuštati niz improvizovanu rampu svaki put kada je morala na pregled kod ljekara. Još teža misija je bila povratak u kuću. Sada uz pomoć novog lifta, koji je ugrađen zahvaljujući Općini Centar, olakšan je život moje supruge koja je godinama vezana za invalidska kolica zbog bolesti multipla skleroze – kazao je Asim Ćatić kada su njegovo domaćinstvo posjetili načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i vijećnici Općinskog vijeća Centar Suvad Kerla i Eso Tucaković 26. septembra 2013. godine.
02.10.2013. Uručena pomoć za 22 porodilje bez redovnih primanja U nastavku projekta podjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama u stanju socijalne potrebe, u Općini Centar je u srijedu 2. oktobra 2013. godine upriličena podjela te pomoći za 22 porodilje - stanovnice središnje sarajevske općine. Ovom prilikom je 16 porodilja dobilo iznose od po 250 KM po osnovu rođenja prvog djeteta, a šest porodilja je dobilo po 500 KM za rođenje trećeg djeteta.
02.10.2013. Upozorenje na opasnost od eksplozije Sa dolaskom predstojeće zimske sezone i korištenja raznih vrsta energenata za zagrijavanje prostorija, Štab civilne zaštite Općine Centar upozorava građane na potencijalnu opasnost od izbijanja požara i eksplozije u dimnjacima zbog nakupljenog gasa metana.
02.10.2013. Općina Centar kandidat za nagradu ''Beacon plus - najbolje prakse'' u BiH U okviru projekta ''Beacon plus - najbolje prakse'' u BiH, sredstva u iznosu od 48.000 KM se ove godine dodjeljuju jedinicama lokalne samouprave za prepoznavanje i promovisanje najboljih primjera iz prakse na lokalnom nivou vlasti. Nagradni fond u ovom iznosu su obezbijedili Federalno ministarstvo pravde i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.
01.10.2013. U općini Centar 290 popisivača na terenu Kako je najavljeno, započeo je 1. oktobra 2013. godine veliki projekt popisa stanovništva, domaćinstva i stanova u Bosni i Hercegovini, koji će trajati do sredine ovog mjeseca. Tokom tih 15 dana građane će u njihovim domaćinstvima, u vremenu od 9 do 21 sati obilaziti popisivači. U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, odnosno Zakonom o organizaciji i provođenju popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u RS-u, popis će biti proveden u 142 općine (79 u FBiH i 62 u RS-u) te u Brčko distriktu BiH.
01.10.2013. Posjeta Disciplinskom centru za maloljetnike Članovi Komisije Općinskog vijeća Centar za prevenciju maloljetničke delinkvencije i narkomanije, koje je predvodio predsjednik Komisije Ismir Jusko, općinski vijećnik posjetili su 30. septembra 2013. godine Kantonalnu javnu ustanovu ''Disciplinski centar za maloljetnike''.
30.09.2013. Svečano otvorena nova džamija u Donjim Velešićima U petak, 27. septembra 2013. godine u Ulici Hasana Bibera u Donjim Velešićima svečano je otvorena novoizgrađena džamija. Otvaranju džamije, pored velikog broja vjernika, ambasadora u BiH iz Saudijske Arabije, Kuvajta, Palestine i predstavnika Rijaseta Islamske zajednice u BiH, prisustvovali su i načelnici općina Centar i Novo Sarajevo Dževad Bećirević i Nedžad Koldžo.
30.09.2013. Humanitarna akcija u MZ ''Mejtaš-Bjelave'' Mjesna zajednica ''Mejtaš-Bjelave'' sa područja središnje sarajevske općine organizuje humanitarnu akciju prikupljanja odjeće, obuće i igračaka za djecu iz Dječijeg doma ''Bjelave'', kao i za djecu sa tog mjesnog područja koja su iz socijalno ugroženih porodica.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.