Arhiva novosti

18.10.2013. Obnovljeno dječije igralište u naselju Breka U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, kojeg realizira općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa komunalnim preduzećem ''Park'', tokom ove građevinske sezone obnovljeno je dječije igralište u Ulici Hamze Orlovića u naselju Breka. Za ovaj projekt Općina Centar je izdvojila gotovo 52.000 KM.
18.10.2013. Osim obaveza potrebno na općine prenijeti i izvore finansiranja Redovni sastanak načelnika četiri sarajevske općine sa predstavnicima Grada Sarajeva održan je 17. oktobra 2013. godine u Općini Stari Grad (Zelenih beretki 4). Sastanku su osim domaćina Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad, prisustvovali načelnici općina: Centar Dževad Bećirević, Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Novi Grad Semir Efendić te zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović.
17.10.2013. Malonogometni turnir u znak sjećanja na poginule radnike Kliničkog centra U znak sjećanja na hrabre uposlenike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu koji su tokom proteklog rata prilikom spašavanja tuđih žrtvovali svoje živote, održan je 12. oktobra 2013. godine drugi po redu ''Malonogometni turnir KCUS 2013.'' na sportskom terenu firme ''Sporta'' u Hotonju.
17.10.2013. Konferencija o uslugama lokalnih vlasti U organizaciji Centra za zastupanje građanskih interesa održana je 3. oktobra 2013. godine konferencija “Kako do kvalitetnijih lokalnih usluga” koja je imala za cilj da se utvrde konkretne smjernice i preporuke za unapređenje kvaliteta lokalnih usluga.
16.10.2013. Predstavnici Općine Centar posjetili šehidsko mezarje Kovači Drugog dana Kurban-bajrama, koji se obilježava kao Dan šehida, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i vijećnik Općinskog vijeća Centar Dževad Topić su, u ime Općine, posjetili 16. oktobra 2013. godine šehidsko mezarje Kovači. Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali su počast svim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.
15.10.2013. Općina Centar pomaže nabavku lijekova penzionerima U toku je isplata drugog dijela novčanih sredstava u okviru realizacije projekta subvencioniranja troškova nabavke lijekova za bolesne i iznemogle članove Udruženja penzionera Centar koji primaju minimalnu penziju.
14.10.2013. Čestitka i donacija za Kurban-bajram U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić upućuju, u ime Općine Centar i u svoje ime, srdačne čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemi dr. Huseinu efendiji Kavazoviću osobno, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju i istinskoj radosti, sa vjerom u bolju zajedničku budućnost i prosperitet.
14.10.2013. Paketi za povratnike na Sokolac i Pale Povodom predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, sekretar Općinskog vijeća Naser Čopelj i pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu Adil Katica su 11. oktobra 2013. godine posjetili povratnike u općine Pale i Sokolac i uručili im 50 prigodnih paketa prehrambenih proizvoda koje im je obezbijedila sarajevska Narodna kuhinja ''Stari Grad''.
11.10.2013. U Općini Centar tradicionalni prijem za porodice šehida U povodu predstojećeg Kurban-bajrama upriličen je u Općini Centar 11. oktobra 2013. godine tradicionalni prijem za članove 40 porodica šehida. Prijemu su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i vijećnici Suvad Kerla, Hamdija Hasanović, Edin Šikalo i Eso Tucaković te savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić. Ovom prigodom članovima porodica su uručene simbolične novčane donacije Općine.
11.10.2013. Nastavljeno uređenje korita Koševskog potoka Od početka oktobra 2013. godine izvode se radovi na sanaciji i čišćenju dijela korita Koševskog potoka od Ulice Aleksandra Puškina prema Pionirskoj dolini, što je nastavak ranije započetog zajedničkog projekta Općine Centar i Gradske uprave Sarajeva. Za ovu fazu projekta, koja košta 50.000 KM, pomenute institucije su obezbijedile po 25.000 KM.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.