Arhiva novosti

11.04.2017. Završena rekonstrukcija pješačke staze u Kranjčevićevoj ulici U planiranom roku radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su uspjeli završiti radove na uređenju trotoara sa obje strane Kranjčevićeve ulice i to na dijelu smještenom između ulica Tešanjska i Bulevar Franca Lehara.
11.04.2017. Počelo takmičenje osnovaca sa Centra u kulturno-umjetničkom stvaralaštvu U prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1) u utorak, 11. aprila 2017. godine počelo je takmičenje iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa područja sarajevske općine Centar.
11.04.2017. Učenici škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' darovali knjige za biblioteku u Stocu Učenici Osnovne škole ''Silvije Strahimir Kranjčević'' odazvali su se akciji prikupljanja literature za biblioteku u Stocu koju je organizirala Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar.
10.04.2017. Tokom 2017. godine Općina Centar uplatila preko 55.000 KM na ime jednokratnih socijalnih pomoći U periodu od januara do aprila 2017. godine na osnovu prijedloga o dodjeli jednokratne novčane pomoći, kojeg podnosi Služba za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica Općine Centar, općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključke kojim se odobrava isplata iznosa od 55.750 KM za 221 lice u stanju socijale pomoći za pomenutu namjenu.
10.04.2017. Čestitka i donacija Općine Centar povodom Pesaha Povodom Pesaha - velikog jevrejskog praznika proljeća i slobode, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine i u njihovo ime, najiskrenije i srdačne čestitke svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju osobno, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i miru sa nadom i vjerom u bolji zajednički život u uzajamnom razumijevanju, toleranciji i poštovanju.
10.04.2017. Javni poziv za izbor članova Zdravstvenog savjeta Općine Centar Općina Centar Sarajevo je raspisala Javni poziv za izbor i imenovanje članova Zdravstvenog savjeta Općine Centar, koji je objavljen u ponedjeljak, 10. aprila 2017. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'', na oglasnoj ploči Općine Centar (Mis Irbina 1) i na općinskoj web stranici: www.centar.ba (rubrika ''Konkursi i oglasi'').
10.04.2017. Sutra počinje takmičenje osnovaca iz kulturno-umjetničkog stvaralaštva Općina Centar Sarajevo i ove godine organizira takmičenje iz kulturno–umjetničkog stvaralaštva učenika 11 osnovnih škola sa njenog područja.
08.04.2017. Ajnadžić čestitao Svjetski dan Roma Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, povodom 8. aprila Svjetskog dana Roma, u ime Općine Centar i Općinskog vijeća svim Romima upućuje iskrene čestitke sa željom za dobrim zdravljem i srećom.
07.04.2017. Predstavnik kineskih investitora uručio pismo namjere za projekt modernizacije stadiona na Koševu Dominik Satenang (Dominique M. Saatenang), zastupnik kineskih kompanija Powerchina (Power Construction Corporation of China) i China Construction je u petak, 7. aprila 2017. godine u Općini Centar uručio Mustafi Resiću, savjetniku općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića za investicije, pismo namjere koju su ove dvije kompanije uputile na adresu Općine Centar za projekt modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu sa pratećim sadržajima.
07.04.2017. Općina Centar će podržati austrijski bal u Sarajevu Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je ambasadora Austrije u našoj zemlji NJ.E. Martina Pammera. Naime, 20. maja 2017. godine u Sarajevu će biti organizovan prvi austrijski bal, a ambasador Pammer je istakao da se na ovaj način želi napraviti brend koji će biti prepoznatljiv u svijetu.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.