Arhiva novosti

10.03.2017. Najbolji odbojkaši općinskog takmičenja učenici Osnovne škole „Alija Nametak“ U finalnim utakmicama općinskog odbojkaškog takmičenja za dječake, koje su odigrane u sportskoj dvorani FIS-a, prvo mjesto su osvojili učenici Osnovne škole „Alija Nametak“ koji su uspjeli pobijediti u dvije odigrane finalne utakmice osvojivši četiri boda.
09.03.2017. Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića Radnici građevinske firme Bosman, zaduženi za zemljane radove, te kantonalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, zaduženi za polaganje cijevi nove vodovodne i kanalizacione mreže, uspjeli su tokom ove sedmice postaviti glavni vodovodni i kanalizacioni vod u Ulici Nedžada Mušića od broja 1 do 11 (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
09.03.2017. Akcija prikupljanja knjiga za biblioteku u Stocu Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu i u 2017. godini nastavlja aktivnosti na prikupljanju knjiga za biblioteke.
09.03.2017. Odbojkašice OŠ ''Alija Nametak'' pobjednice općinskog takmičenja U četvrtak, 9. marta 2017. godine, u sali sarajevskog FIS-a održano je finalno takmičenje u odbojci za djevojčice u kojem su učestvovale ekipe iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. Pobjednik je ekipa škole ''Alija Nametak''.
09.03.2017. Projekat Udruženja oboljelih od multipla skleroze KS podržan sa 2.000 KM Multipla skleroza je hronično progresivno oboljenje koje postepeno dovodi do slabosti muskulature, problema motorike i koordinacije, kao i mnoge druge probleme.
08.03.2017. Općina nikoga neće deložirati iz stana u zimskom periodu Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile informacije o deložaciji preko stotinu stanara na području Centra, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić ističe da Općina Centar nije najavila, niti provodi ikakve deložacije.
08.03.2017. Obilježena 19. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice, saborci i prijatelji u srijedu 8. marta 2017. godine odali su počast i obilježili 19. godišnjicu smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana.
08.03.2017. Predstavljen idejni projekat ambulante porodične medicine na Nahorevu Na sastanku koji je organizovan u prostorijama Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“, a na kojem su učestvovali predstavnici Kantona Sarajevo i Općine Centar, održana je prezentacija idejnog projekta ambulante porodične medicine čija izgradnja je planirana u okviru novog kompleksa za potrebe Odjeljenja za forenzičku psihijatriju.
08.03.2017. Čestitka načelnika dr. Nedžada Ajnadžića povodom Međunarodnog dana žena Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić upućuje, u ime ove lokalne zajednice na čijem je čelu, i u svoje ime, iskrene i srdačne čestitke ženama povodom njihovog praznika 8. marta – Međunarodnog dana žena, uz želje za dobro zdravlje, sreću i prosperitet.
08.03.2017. Sutra finale općinskog takmičenja u odbojci za dječake i djevojčice Nakon odigranih 30 utakmica odbojkaškog takmičenja za dječake i djevojčice osnovnih škola iz Centra, u četvrtak 9. marta 2017. godine u sali sarajevskog FIS-a, planirano je odigravanje finalnih utakmica ovog takmičenja.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.