Arhiva novosti

08.06.2017. Izgradnja nove saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića Prema Regulacionom planu „Koševsko brdo“ planirana je izgradnja nove saobraćajnice sa dvije kolovozne trake koja bi povezivala dva do sada razdvojena dijela ulice Maria Mikulića, čime bi ova ulica nakon 38 godina izgubila status „slijepe ulice“.
08.06.2017. Igralište „Ciciban“ uskoro i u Ulici Patriotske lige U nastojanjima da našim najmlađim sugrađanima obezbijedi odgovarajući, pristupačan, ali i siguran prostor za igru i zabavu, na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića započela je realizacija projekta izgradnje dječijih igrališta „Ciciban“ na području središnje sarajevske općine.
08.06.2017. Investitori iz Australije zainteresirani za izgradnju parkirališta u općini Centar Privrednici iz Australije Robert Belteky sa saradnicima posjetili su 7. juna 2017. godine Općinu Centar Sarajevo gdje su im predstavljeni investicioni projekti koje Općina Centar namjerava realizirati u narednom periodu.
07.06.2017. Projekt obnove objekta devastiranog obdaništa ''Razigrani dani'' Jedna od tema sastanka održanog u prostorijama kabineta premijera Kantona Sarajevo u utorak, 6. juna 2017. godine, o kojoj su razgovarali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i premijer KS Elmedin Konaković bila je projekt izgradnje/rekonstrukcije objekta potpuno devastiranog obdaništa ''Razigrani dani'' u Ulici Patriotske lige kod broja 46.
07.06.2017. Započela realizacija projekta uređenja lokaliteta rezervoara „Soukbunar“ Nakon brojnih inicijativa stanovnika da se lokalitet starog rezervoara na Soukbunaru u istoimenoj ulici između brojeva 195 i 197 uredi i stavi na raspolaganje građanima, započela je realizacija projekta uređenja. Naime, radnici građevinskih firmi „Grakop“ i „Sela“ započeli su radove na pripremi i uređenju zemljišta te ograđivanju pomenutog lokaliteta.
07.06.2017. Okončano asfaltiranje dijela Ulice Nedžada Mušića Radnici građevinske firme „Bosman“ su tokom proteklog perioda okončali asfaltiranje dijela saobraćajnice u Ulici Nedžada Mušića, od broja 11 do raskrsnice sa Ulicom Hamida Beširevića (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
06.06.2017. Izgradnja kružnih tokova u Centru i Vogošći su prioriteti za rješavanje saobraćajne infrastrukture Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, održan je 6. juna 2017. godine u prostorijama Javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“ (Terezija 54) novi zajednički sastanak predstavnika ovog javnog preduzeća, općina Centar i Vogošća, Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, te Direkcije za puteve KS.
06.06.2017. Općina Centar finansijski podržava rad Akademije nauka i umjetnosti U prostorijama Akademije nauka i umjetnosti BiH (Bistrik 7) u utorak, 6. juna 2017. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je predsjedniku ANUBiH Milošu Trifkoviću uručio zaključak kojim se iz općinskog budžeta odobrava iznos od 10.000 KM za sufinansiranje programskih aktivnosti Akademije.
06.06.2017. Izgradnja pristupnog puta i stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana Radnici građevinske firme „Sela“ su od aprila ove godine, kako su započeli radove na izgradnji prisutne staze i stepeništa koji će povezivati ulice Čobanija i Put Mladih muslimana (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“), do sada uspjeli završiti oko polovinu posla.
06.06.2017. Okončana edukacija iz oblasti pisanja projekata i aplikacija na fondove EU U Općini Centar Sarajevo završena je 6. juna 2017. godine dvodnevna edukacija o pisanju projekata i aplikacija na fondove Evropske unije, koja je organizirana u svrhu stručnog osposobljavanja mladih uposlenika Općine Centar, a prisustvovali su i uposlenici općina Fojnica i Kladanj.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.