Arhiva novosti

12.09.2018. Implementacija Akcionog plana za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom U organizaciji Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom u KS i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS uz finansijsku podršku MyRight ureda u BiH danas je održan okrugli sto na temu „Implementacija Akcionog plana za unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo 2018 - 2021. godine“.
12.09.2018. Općina Centar finansira besplatnu školu plivanja za osnovce iz Centra U prostorijama Općine Centar u utorak 11. septembra 2018. godine upriličeno je potpisivanje protokola o realizaciji sredstava planiranih za sufinansiranje projekta „Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo – školska 2018/2019. godina“.
11.09.2018. Sljedeće sedmice počinje izgradnja Prve transverzale U Općini Centar u utorak 11. septembra 2018. godine održan je sastanak na kojem se razgovaralo o aktivnostima u vezi sa realizacijom projekta izgradnje Prve transverzale. Na sastanku kojem su prisustvovali načelnici općina Centar i Novo Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i Nedžad Koldžo sa saradnicima, direktori zavoda za izgradnju i planiranje razvoja KS Mirza Hulusić i Hamdija Efendić sa saradnicima, te predstavnici Željeznica FBiH i privrednih subjekata koji egzistiraju u blizini planirane Prve transverzale usvojeno je nekoliko zaključaka.
11.09.2018. Općina Centar ulaže u projekt uređenja gradskog groblja Bare U srijedu, 12. septembra 2018. godine u 10 sati u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 205/II) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća ''Pokop'' Goran Cerić će potpisati ugovore o dva projekta koje će finansirati Općina Centar, a realizirati preduzeće ''Pokop''.
11.09.2018. Naredne sedmice počinje besplatna edukacija stranih jezika Uzimajući u obzir činjenicu da od resursa koje nude mladi ljudi zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, Općina Centar Sarajevo želi stvoriti sredinu koja će omogućiti kvalitetan život ove populacije, a kako poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, ova lokalna zajednica u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“ treću godinu za redom organizira besplatne kurseve stranih jezika za 120 mladih uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra.
11.09.2018. Kreditna linija uz podršku Općine Centar za subjekte male privrede U cilju poticanja privrednog razvoja i zapošljavanja Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu osigurala 100 hiljada konvertibilnih maraka za subvencioniranje dijela kamatne stope za kreditnu liniju za subjekte male privrede koji posluju na području ove lokalne zajednice.
11.09.2018. Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Općine Centar za podršku razvoju obrta U okviru mjera aktivne politike zapošljavanja, Općina Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, obezbijedila je u svom ovogodišnjem budžetu, između ostalog, i 25.000 konvertibilnih maraka za podršku očuvanju i unapređenju obrtničke djelatnosti, posebno starih i tradicionalnih zanata.
10.09.2018. U toku rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Mibral“ iz Sarajeva započeli su radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Kemal-begovoj ulici. Projekat finansira Općina Centar koja je iz svog budžeta za ovu namjenu izdvojila 300.183 KM.
10.09.2018. Tri kantonalne javne ustanove dobile od Općine Centar plastenike Osim što niz godina Općina Centar dodjeljuje plastenike boračkim i povratničkim porodicama, ove godine sedam plastenika površine 50 m2 sa pratećom opremom su dobile i tri kantonalne javne ustanove: „Zavod za bolesti ovisnosti “ i „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ po dva i „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ tri plastenika.
10.09.2018. Konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Hastahane Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 15. redovnoj sjednici, održanoj 29.9.2017. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna RP Gradski centar „Marijin Dvor“ za lokalitet Hastahana (park Nijaza Durakovića).
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.