Arhiva novosti

08.03.2019. Obilježena 21. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice, saborci, prijatelji i predstavnici više nivoa vlasti u petak 8. marta 2019. godine odali su počast i obilježili 21. godišnjicu smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana.
08.03.2019. Hitna pomoć uskoro i u općini Centar Na osnovu zahtjeva Javne ustanove „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“ Općina Centar je obezbijedila prostor za otvaranje punkta Hitne medicinske pomoći za područje ove jedinice lokalne samouprave.
08.03.2019. Sretan 8. mart Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić povodom Međunarodnog dana žena svim ženama čestitaju 8. mart.
08.03.2019. Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“ na Soukbunaru održano je općinsko takmičenje učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
08.03.2019. Održana kreativna radionica u Centru za zdravo starenje općina Centar i Stari Grad U prostorijama Centra za zdravo starenje u zgradi „Svjetlosti“ (Muhameda Kantardžića 3) organizovana je kreativna radionica u kojem su učestvovala djeca iz Javne ustanove „Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić“ zajedno sa članovima likovne sekcije Centar za zdravo starenje.
07.03.2019. Održana javna tribina o projektu izgradnje naselja na lokalitetu „Zuko Džumhur“ U prostorijama Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ u srijedu, 6. marta 2019. godine održana je javna tribina na kojoj je prezentirana osnovna koncepcija projekta izgradnje naselja na lokalitetu „Zuko Džumhur“.
07.03.2019. Općina Centar spremna sufinansirati sanaciju fasade u Ulici Muhameda Hadžijahića Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 6. marta 2019. godine zajedno sa saradnicima obišao stanare zgrade u Ulici Muhameda Hadžijahića 12 i 14 kojima su ugroženi stanovi zbog dotrajale fasade i popucanih betonskih ploča u temelju zgrade.
07.03.2019. U Centru kulture izložba fotografija Mladena Pikulića U prostorijama Centra kulture i mladih (Jelića 1) – javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar u subotu, 9. marta 2019. godine sa početkom u 19 sati bit će upriličena izložba fotografija čiji je autor Mladen Pikulić.
06.03.2019. Saradnja Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar u realizaciji kapitalnih projekata Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 6. marta 2019. godine zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom i kantonalnom ministricom za obrazovanje, nauku i mlade Zinetom Bogunić obišao dvije lokacije gdje je u toku izgradnja objekata obdaništa Razigrani dani u ulici Patriotske lige do broja 46 i osnovne škole u naselju Šip.
06.03.2019. Odata počast Goranu Čengiću povodom Međunarodnog dana pravednika U povodu Dana sjećanja na pravednike u Evropi danas je položeno cvijeće na grob Gorana Čengića na Gradskom groblju Bare.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.