Arhiva novosti

03.01.2018. Obilazak radova na Merhemića trgu na Ciglanama Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa saradnicima, u srijedu 3. januara 2018. godine obišao dva gradilišta gdje su u toku završni radovi na uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama.
03.01.2018. Tradicionalni prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića U četvrtak, 4. januara 2018. godine u 9 sati u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 205/II) će biti upriličen tradicionalni prijem za deset boračkih porodica u povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića.
29.12.2017. Novogodišnja čestitka ljubiteljima fudbala u Sarajevu Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u petak, 29. decembra 2017. godine, potpisali su sporazum o sufinansiranju realizacije projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.
29.12.2017. Općina Centar nastavlja podršku promociji i razvoju sporta Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak 29. decembra 2017. godine upriličio susret sa predstavnicima dva sportska kolektiva gdje im je uručio zaključke o finansijskoj podršci.
29.12.2017. Ajnadžić i Karačić čestitali Novu godinu Povodom Nove godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su čestitke sa željom da 2018. bude bolja od godine na izmaku.
29.12.2017. Odabrani kandidati za učešće u programu obuke za programere Nakon što je uspješno okončano testiranje kandidata koji su se prijavili na javni poziv za učešće u programu obuke za programere za stipendiranje nezaposlenih osoba u cilju prekvalifikacije i edukacije u oblasti primjene informacionih tehnologija (IT), koji je Općina Centar objavila 12. juna ove godine, okončana je procedura odabira kandidata koji će pohađati obuku.
29.12.2017. Otvorene prostorije Centra kulture i mladih Općine Centar Nakon što je Općinsko vijeće usvojilo Odluku o osnivanju Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar upriličeno je otvorenje novoopremljenih prostorija ovog Centra u sarajevskom FIS-u.
29.12.2017. Uspješna realizacija projekta uklanjanja arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom u Centru Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo Elvis Sudar je tokom svoje posjete Općini Centar razgovarao sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem o dosadašnjoj saradnji Općine i pomenutog udruženja.
28.12.2017. Besplatna škola skijanja za 100 osnovaca Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao i prethodnih godina, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i u ovoj školskoj godini organizuje besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.
28.12.2017. Završena sanacija stepeništa na Ciglanama Na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, potpisanog između predstavnika Općine Centar i građevinske firme „Sela“, radnici pomenute firme su tokom proteklog perioda okončali radove na sanaciji stepeništa koje povezuje ulice Hakije Kulenovića i Avde Hume sa ulicom Husrefa Redžića na Ciglanama.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.