Arhiva novosti

31.10.2018. Oglašeni slobodni poslovni prostori u Centru Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni oglas za dodjelu u zakup općinskih poslovnih prostorija, koji je objavljen 31. oktobra 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na web stranici: www.centar .ba (Konkursi i oglasi).
30.10.2018. Najmlađim stanovnicima predato na korištenje novo „ciciban“ igralište u Jukićevoj ulici Mještani i mališani iz Mjesne zajednice „Koševsko brdo“, danas su sa predstavnicima Općine Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, otključali vrata još jednog dječijeg „ciciban“ igrališta u Jukićevoj ulici.
30.10.2018. Besplatne užine za 455 đaka U okviru kontinuirane brige za djecu iz porodica slabijeg imovinskog stanja Općina Centar Sarajevo i ove školske godine finansira nabavku đačkih užina za djecu iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe.
30.10.2018. Općina Centar izdvaja finansijska sredstva za sanaciju klizišta u naselju Mravići Danas je u prostorijama Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava Općini Doboj-Jug za sanaciju klizišta na sportsko-rekreativnom izletištu „Matoševe Dubrave“ u naselju Mravići.
30.10.2018. Podrška mladima za pokretanje vlastitog biznisa U Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 224/II) u ponedjeljak, 5. novembra 2018. godine od 12 do 14 sati će biti održana informativna radionica za učesnike koji se žele ili su se već prijavili na Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih planova mladih udruženim sredstvima Općine Centar i Instituta za razvoj mladih KULT namijenjenih razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih. Na ovoj radionici će biti predstavljen Poduzetnički fond za mlade, uslovi i načini prijave te kako aplikanti mogu svoju poslovnu ideju predstaviti kroz biznis plan.
29.10.2018. U Velikom parku veliki broj građana odao počast mučki ubijenim policajcima Danas u poslijepodnevnim satima na platou kod Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992–1995. u Velikom parku nekoliko stotina građana je došlo da odaju počast ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću koji su poginuli u petak 26. oktobra na Alipašinom Polju u zasjedi kriminalaca.
29.10.2018. Zbogom Adise i Davore Ni pucnji počasne salve koji su odjekivali danas Sarajevom nisu uspjeli sakriti jecaje i svu tugu porodice, prijatelja, kolega, ali i na hiljade okupljenih građana koji su došli na groblje Sveti Josip i mezarje Buća Potok kako bi ispratili dva oca, dva supruga, dva hrabra sina, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, dva policajca koja su živote položili 26. oktobra prilikom obavljanja svoje dužnosti, zaštite stanovnika i njihove imovine.
29.10.2018. Završni radovi na izgradnji novog „ciciban“ igrališta u Jukićevoj ulici Tokom ove sedmice planirano je okončanje radova na izgradnji novog „ciciban“ igrališta u Jukićevoj ulici, preko puta broja 73.
29.10.2018. Načelnik Ajnadžić odlikovan srebrenim ordenom časti Republike Austrije Povodom Nacionalnog praznika Republike Austrije u petak, 26. oktobra 2018. godine u Domu oružanih snaga u Sarajevu upriličen je prijem na kojem su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i predstavnici kulturnog i političkog života, te predstavnici ambasada u BiH.
29.10.2018. Finansijska podrška obnovi sportskog mobilijara u KSC „Skenderija“ Uprava KJP Centar „Skenderija“ je pokrenula projekat obnove sportskog mobilijara u sportskim dvoranama i na platou Kulturno-sportskog centra „Skenderija“.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.