Arhiva novosti

06.07.2018. Pomoć Općine Centar ratnim vojnim invalidima - paraplegičarima U okviru kontinuirane brige o pripadnicima boračke populacije, Općina Centar Sarajevo dugi niz godina izdvaja finansijska sredstva iz svog budžeta za pomoć ratnim vojnim invalidima koji žive na području središnje sarajevske općine.
06.07.2018. Sutra počinje montaža dodatnih 15 plastenika za poljoprivrednike iz Centra U ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 35.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom koji se dodjeljuju zainteresiranim poljoprivrednicima – socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.
06.07.2018. Učenici škole za metalska zanimanja izradili i darovali ekološke kante lokalnoj zajednici Učenici sarajevske Srednje škole metalskih zanimanja Denis Bursać, Emir Siković, Kerim Peljto i Mirnes Ćutuk te direktor škole Elmedin Lukač i nastavnik i voditelj ekološke sekcije Bakir Nizić posjetili su u petak, 6. jula 2018. godine Općinu Centar i uručili za ovu lokanu zajednicu šest ekoloških metalnih kanti za otpatke koje su sami napravili.
05.07.2018. Još 15 domaćinstava dobilo plastenike od Općine Centar U četvrtak, 5. jula 2018. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je u Općini sa 15 stanovnika sa njenog ruralnog područja ugovore o dodjeli plastenika površine 50 m2 sa pratećom opremom.
05.07.2018. Rekonstruisano stepenište u Ključkoj ulici Tokom proteklog perioda završeni su radovi na rekonstrukciji stepeništa u Ključkoj ulici između brojeva 2 i 4 (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“). Izvođač je građevinska firma „Sela“, a finansijer je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 50.110 KM.
05.07.2018. Općina Centar finansijski podržava rad vjerskih zajednica u Srebrenici i Bijeljini Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je tokom posjete Srebrenici prošle sedmice, između ostalog, potpisao dva ugovora kojima se odobrava isplata finansijskih sredstava Medžlisu Islamske zajednice u Srebrenici i Bijeljini.
05.07.2018. Za sanaciju saobraćajnice u Ključu Općina Centar donirala 10.000 KM Općina Centar Sarajevo je lokalna zajednica koja je u proteklih nekoliko godina konstantno pomagala slabije razvijene općine i gradove, ali i one lokalne zajednice kojima je trebala podrška usljed elementarnih nepogoda. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Ključ u iznosu od 10.000 maraka za realizaciju projekata iz oblasti zaštite i spašavanja.
04.07.2018. Pojačana rasvjeta na stadionu Koševo, uspostavljen i video nadzor Tokom dana predstavnici Općine Centar i Kantona Sarajevo obišli su radove prve faze modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.
04.07.2018. Donacija Općini Ilijaš za obnovu oštećenog mosta Dugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim lokalnim zajednicama na području cijele Bosne i Hercegovine u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Ilijaš u iznosu od 10.000 maraka za realizaciju projekata iz oblasti zaštite i spašavanja.
04.07.2018. Općina Centar nagrađuje talentovanu djecu koja postižu vrhunske rezultate Nastavljajući praksu pružanja podrške i nagrađivanja talentovane djece koja postižu izvrsne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić donio je odluku o dodjeli finansijske nagrade za dvije uspješne djevojčice – Mauru Lukač, balerinu i Henu Helppikangas, članicu Plesnog kluba ''Aster''.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.