Arhiva novosti

14.10.2013. Čestitka i donacija za Kurban-bajram U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić upućuju, u ime Općine Centar i u svoje ime, srdačne čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemi dr. Huseinu efendiji Kavazoviću osobno, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju i istinskoj radosti, sa vjerom u bolju zajedničku budućnost i prosperitet.
14.10.2013. Paketi za povratnike na Sokolac i Pale Povodom predstojećeg velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, sekretar Općinskog vijeća Naser Čopelj i pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu Adil Katica su 11. oktobra 2013. godine posjetili povratnike u općine Pale i Sokolac i uručili im 50 prigodnih paketa prehrambenih proizvoda koje im je obezbijedila sarajevska Narodna kuhinja ''Stari Grad''.
11.10.2013. U Općini Centar tradicionalni prijem za porodice šehida U povodu predstojećeg Kurban-bajrama upriličen je u Općini Centar 11. oktobra 2013. godine tradicionalni prijem za članove 40 porodica šehida. Prijemu su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i vijećnici Suvad Kerla, Hamdija Hasanović, Edin Šikalo i Eso Tucaković te savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić. Ovom prigodom članovima porodica su uručene simbolične novčane donacije Općine.
11.10.2013. Nastavljeno uređenje korita Koševskog potoka Od početka oktobra 2013. godine izvode se radovi na sanaciji i čišćenju dijela korita Koševskog potoka od Ulice Aleksandra Puškina prema Pionirskoj dolini, što je nastavak ranije započetog zajedničkog projekta Općine Centar i Gradske uprave Sarajeva. Za ovu fazu projekta, koja košta 50.000 KM, pomenute institucije su obezbijedile po 25.000 KM.
10.10.2013. Izbori za savjete mjesnih zajednica Općine Centar 7. decembra Komisija za provođenje izbora za članove savjeta mjesnih zajednica Općine Centar obavještava građane općine Centar Sarajevo da će izbori za savjete mjesnih zajednica na području općine Centar biti održani u subotu, 7. decembra 2013. godine.
10.10.2013. Novo dječije igralište u Ulici Patriotske lige U sklopu Programa uređenja manjih javnih površina na području općine Centar za 2013. godinu izgrađeno je dječije igralište kod poslovnice JP BH Pošta koja se nalazi u Ulici Patriotske lige na broju 40 (Mjesna zajednica ''Breka-Koševo II''). Za taj projekt iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 17.600 KM.
09.10.2013. Ambicije kluba ''Centar'' za ovu sezonu titula državnog prvaka u futsalu U prostorijama Općine Centar održana je 9. oktobra 2013. godine press konferencija na kojoj su prezentirani planovi Malonogometnog kluba ''Centar'' za ovu sezonu Premijer futsal lige BiH i predstavljeni novi igrači.
08.10.2013. Podrška Općine Centar romskoj populaciji U znak zahvalnosti za dosadašnju podršku koju Općina Centar pruža romskoj populaciji, predstavnici Udruženja Roma ''Prosperitet'' Ramiz Sejdić i Fuad Musić posjetili su 4. oktobra 2013. godine Općinu Centar gdje ih je ugostio Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu.
08.10.2013. U Općini Centar press konferencija Malonogometnog kluba Centar U srijedu, 9. oktobra 2013. godine u 9,30 sati u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 205/II) bit će održana press konferencija Malonogometnog kluba Centar kojoj će, osim igrača i članova uprave Kluba, prisustvovati i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević sa njegovim savjetnicima Mustafom Resićem i Tarikom Hadžiomerovićem.
08.10.2013. Besplatna rekreacija - aerobik za žene Od 3. oktobra 2013. godine nastavlja se dugogodišnji projekt besplatne rekreacije – aerobika za žene koje organizira Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju''. Ovaj oblik sportske aktivnosti je predviđen za žene koje stanuju na području općine Centar.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.