Arhiva novosti

22.10.2013. Nove stambene jedinice za sedam romskih porodica na Gorici U romskom naselju na lokalitetu Crnog vrha na Gorici planirana je izgradnja tri stambene lamele gdje će biti smješteno sedam socijalno ugroženih domicilnih romskih porodica. Dio je to projekta stambenog zbrinjavanja romske populacije u BiH, u kojem učestvuje i Općina Centar, a za čiju realiziciju je najveći dio sredstava obezbijedila Evropska unija, a ostatak općine i kantonalne vlade.
22.10.2013. Obnovljena stepeništa i prilazi ulazima u Ulici Antuna Hangija Nedavno je okončana sanacija stepeništa i prilaza ulazima u Ulici Antuna Hangija na brojevima 22, 24, 26 i 28 na Koševskom Brdu. Za taj projekt iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 24.435 KM.
21.10.2013. Asfaltiranje pristupnog puta do naselja Radava U petak, 18. oktobra 2013. godine započeli su radovi na uređenju i asfaltiranju pristupnog puta do naselja Radava na Nahorevu (Mjesna zajednica ''Pionirska dolina-Nahorevo''). Projekt finansira Općina Centar sa 65.500 KM.
21.10.2013. Besplatna škola gimnastike za osnovce Općina Centar je i ove školske godine organizovala besplatnu školu gimnastike za učenike osnovnih škola sa svog područja. Za realizaciju tog projekta iz budžeta središnje sarajevske općine izdvojeno je 5.700 KM.
18.10.2013. Obnovljeno dječije igralište u naselju Breka U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, kojeg realizira općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa komunalnim preduzećem ''Park'', tokom ove građevinske sezone obnovljeno je dječije igralište u Ulici Hamze Orlovića u naselju Breka. Za ovaj projekt Općina Centar je izdvojila gotovo 52.000 KM.
18.10.2013. Osim obaveza potrebno na općine prenijeti i izvore finansiranja Redovni sastanak načelnika četiri sarajevske općine sa predstavnicima Grada Sarajeva održan je 17. oktobra 2013. godine u Općini Stari Grad (Zelenih beretki 4). Sastanku su osim domaćina Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad, prisustvovali načelnici općina: Centar Dževad Bećirević, Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Novi Grad Semir Efendić te zamjenik gradonačelnika Sarajeva Ranko Čović.
17.10.2013. Malonogometni turnir u znak sjećanja na poginule radnike Kliničkog centra U znak sjećanja na hrabre uposlenike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu koji su tokom proteklog rata prilikom spašavanja tuđih žrtvovali svoje živote, održan je 12. oktobra 2013. godine drugi po redu ''Malonogometni turnir KCUS 2013.'' na sportskom terenu firme ''Sporta'' u Hotonju.
17.10.2013. Konferencija o uslugama lokalnih vlasti U organizaciji Centra za zastupanje građanskih interesa održana je 3. oktobra 2013. godine konferencija “Kako do kvalitetnijih lokalnih usluga” koja je imala za cilj da se utvrde konkretne smjernice i preporuke za unapređenje kvaliteta lokalnih usluga.
16.10.2013. Predstavnici Općine Centar posjetili šehidsko mezarje Kovači Drugog dana Kurban-bajrama, koji se obilježava kao Dan šehida, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i vijećnik Općinskog vijeća Centar Dževad Topić su, u ime Općine, posjetili 16. oktobra 2013. godine šehidsko mezarje Kovači. Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali su počast svim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.
15.10.2013. Općina Centar pomaže nabavku lijekova penzionerima U toku je isplata drugog dijela novčanih sredstava u okviru realizacije projekta subvencioniranja troškova nabavke lijekova za bolesne i iznemogle članove Udruženja penzionera Centar koji primaju minimalnu penziju.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.