Arhiva novosti

19.08.2015. U subotu početak sanacije šalter sale Matičnog ureda Nakon što je 7. februara 2014. godine, tokom demonstracija građana, zgrada Općine Centar zapaljena, šalter sala Matičnog ureda proradila je u roku od sedam dana.
19.08.2015. Novi asfalt u dijelovima ulica Nahorevska i 105. motorizovane brigade Na osnovu ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i izgradnji ulica na području općine Centar Sarajevo kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Bosman“ d.o.o. Sunijom Jahićem, završeno je asfaltiranje ulica Nahorevska i 105. motorizovane brigade. Za ove radove Općina Centar je iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 17.423 KM.
19.08.2015. Udruženju Autizam u BiH donirano 3.000 KM -Autizam je poremećaj u ponašanju, uglavnom malo poznat i teško razumljiv za društvo. Djeca sa elementima autizma izgledaju kao i sva druga, međutim oni žive u svom svijetu ograđeni nevidljivim zidom šutnje i izolacije. Kada dobiju dijagnozu roditelji se prepadnu, onda to žele sakriti ili ignorisati, a sa tim postupkom se rađaju još veći problemi. Okupljanjem roditelja i djece u udruženje, s problemima se lakše nositi. Međutim, da bi udruženje radilo potrebne su prostorije, a da nije bilo Općine Centar Sarajevo mi bi vrlo teško imali uslove za rad, istakla je Aida Šahmanović, predsjednica udruženja Autizam u BiH.
19.08.2015. Stanovnici Soukbunara dobili novo stepenište Izgradnja novog stepeništa u Ulici Soukbunar između brojeva 78 i 84 (Mjesna zajednica ''Soukbunar'') završena je u proteklom periodu. Radove je finansirala Općina Centar u iznosu od 15.000 KM.
18.08.2015. Most u Kladnju biće izgrađen zahvaljujući donaciji Općine Centar Općina Centar Sarajevo na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem, nakon prošlogodišnjih majskih poplava, bila je prva lokalna zajednica koja je reagovala i priskočila u pomoć stanovnicima unesrećenih područja.
18.08.2015. Započelo uređenje prostorija mjesnih zajednica Općine Centar Da bi stanovnici Centra imali što bolju uslugu Općina je započela aktivnosti na uređenju prostorija 12 mjesnih zajednica. Poznato je da veliki broj stanovnika općine Centar, a naročito starije populacije, slobodno vrijeme provodi u prostorijama mjesnih zajednica pa je zbog toga Općina i započela navedeni projekat.
17.08.2015. Na tri lokacije u Centru postavljeno šest solarnih klupa Ispred pješačkog mosta „Festina lente – Požuri polako“, 17. augusta 2015. godine, Alma Sadović, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar zajedno sa Irene Westman (Ajrini Vestman), savjetnicom u Ambasadi Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, svečano je otkrila postavljene pametne LED klupe, čime je zvanično započela manifestacija pod nazivom „EnviroDay – PriroDan“, festivalski dan posvećen zaštiti okoliša.
17.08.2015. U Jukićevoj ulici uskoro nova pješačka staza i stepenište U okviru redovnog održavanja stepeništa i ograda na području općine Centar Sarajevo, planirana je sanacija pješačkih staza i stepeništa u ulici Jukićeva od broja 11 do 13.
17.08.2015. Općina Centar finansijski podržala evropske prvake u košarci Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u sinoćnjoj finalnoj utakmici evropskog prvenstva, savladala je ekipu domaćina Litvaniju sa rezultatom 85:83, gdje su po prvi put u historiji naše države osvojili zlatnu medalju u košarci.
17.08.2015. Za Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS 3.500 KM Općina Centar Sarajevo putem granta neprofitnim organizacijama pomaže razna udruženja i fondacije. Tako je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS u 2015. godini dobilo 3.500 maraka za projekat „Pomoć bolesnim članovima sa općine Centar“.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.