Arhiva novosti

12.08.2013. Bajramska posjeta Romima na Gorici U četvrtak, 8. augusta 2013. godine prvog dana Ramazanskog bajrama, pomoćnik načelnika Općine Centar za lokalnu samoupravu Adil Katica, posjetio je romsku populaciju na Gorici.
09.08.2013. Rekonstrukcija trotoara u Ulici Hiseta Tokom ove građevinske sezone planirana je rekonstrukcija trotoara u Ulici Hiseta (Mjesna zajednica „Marijin dvor - Crni vrh), koju će finansirati Općina Centar u iznosu od 152.000 KM.
09.08.2013. Izrada planske dokumentacije za poboljšanje standarda građana -Prilikom pristupanja izradi planske dokumentacije Zavod za planiranje razvoja KS mora imati ažurnu geodetsku podlogu, za šta je potrebno u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, raspisivanje javnog poziva za odabir firme koja će uraditi taj dio posla. Zbog ove procedure izrada plana nekad započne tek za godinu dana – kazala je Alma Sadović, pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.
07.08.2013. Čestitka za Ramazanski bajram U povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević i predsjedavajuća Općinskog vijeća Varja Nikolić upućuju, u ime Općine Centar i u svoje ime, srdačne čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemi dr. Huseinu efendiji Kavazoviću osobno, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju i istinskoj radosti, sa vjerom u bolju zajedničku budućnost i prosperitet.
07.08.2013. Za Bajram planirana posjeta Romima na Gorici Prvog dana Ramazanskog bajrama, u četvrtak 8. augusta 2013. godine, Zilha Šeta, upraviteljica Narodne kuhinje „Stari Grad“ i Adil Katica, pomoćnik načelnika za lokalnu samoupravu Općine Centar, planiraju posjetiti stanovnike Gorice.
06.08.2013. Uručena pomoć porodiljama bez redovnih primanja U Općini Centar je 6. augusta 2013. godine upriličena podjela jednokratne novčane pomoći za 10 porodilja – stanovnica središnje sarajevske općine koje su u stanju socijalne potrebe.
06.08.2013. Ispraćaj mjeseca posta u Narodnoj kuhinji ''Stari Grad'' Zahvaljujući finansijskoj podršci Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Vakufske direkcije Sarajevo, te općinama Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo, i ove godine Narodna kuhinja „Stari Grad“ za mjesec Ramazan je organizovala poseban program za postače koji su u stanju socijalne potrebe, a nisu korisnici Kuhinje.
05.08.2013. Matični ured obradio sve zahtjeve za provjere u matičnim knjigama Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) je u petak 2. augusta 2013. godine Općoj upravi Općine Centar dostavila informaciju o trajanju provjera u matičnim knjigama prilikom izdavanja biometrijskog pasoša i elektronske lične karte.
05.08.2013. Završena rekonstrukcija trotoara u Jukićevoj ulici U proteklom periodu okončana je rekonstrukcija trotoara u Jukićevoj ulici (Mjesna zajednica ''Koševsko brdo'') koju je iz budžeta za 2013. godinu finansirala Općina Centar iznosom od 313.000 KM.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.