Arhiva novosti

31.10.2013. Obnovljena sportska ploha u Nahorevu U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar, kojeg realizuje općinska Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove u saradnji sa komunalnim preduzećem ''Park'', tokom proteklog perioda na području Mjesne zajednice ''Pionirska dolina–Nahorevo'' okončana su dva projekta.
30.10.2013. Gimnazijalci u posjeti načelniku Dževadu Bećireviću Učenici trećeg razreda Druge gimnazije u Sarajevu Nejra Softić, Ema Habul i Alem Dacić su 30. oktobra 2013. godine posjetili Općinu Centar gdje ih je primio načelnik Dževad Bećirević.
29.10.2013. Općina Centar u užem izboru za nagradu ''Beacon plus - najbolje prakse'' Na osnovu odluke Savjetodavne komisije projekta ''Beacon plus - najbolje prakse'' u BiH, Općina Centar Sarajevo je uvrštena u finalni krug kandidata za nagradu od 48.000 KM koju Federalno ministarstvo pravde i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS dodjeljuju jedinicama lokalne samouprave za prepoznavanje i promovisanje najboljih primjera iz prakse na lokalnom nivou vlasti.
29.10.2013. Organizacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma U Općini Centar je 28. oktobra 2013. godine održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Centar. Sastanak su vodili Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar i Dževad Topić, vijećnik i predsjednik Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja.
25.10.2013. Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na Soukbunaru Ukoliko vremenske prilike dozvole, okončanje radova na rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže u ulicama Jusufa Tanovića i Vefika Karabdića se očekuje do kraja novembra ove godine.
25.10.2013. U Zenici predstavljen rad Centra za mlade Gorica Pod pokroviteljstvom Općine Centar, članovi sekcija Centra za mlade Gorica su 19. oktobra 2013. godine predstavili svoj rad u prostorijama Galerije NVO ''Planet design'' u Zenici.
24.10.2013. Vrijedna donacija opreme Kliničkom centru U prostorijama Instituta za naučnoistraživački rad i razvoj Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu 24. oktobra 2013. godine su Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i prof. dr. Damir Aganović, generalni direktor KCUS potpisali ugovor o donaciji vrijedne medicinske opreme za dva odjeljenja Kliničkog centra.
24.10.2013. Okončano asfaltiranje pristupnog puta do naselja Radava Tokom jučerašnjeg dana okončani su radovi na uređenju i asfaltiranju pristupnog puta do naselja Radava na Nahorevu (Mjesna zajednica ''Pionirska dolina-Nahorevo''). Uređena saobraćajnica je dužine 260 metara i širine od 3 do 5,5 metara. Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je iz svog budžeta za 2013. godinu izdvojila 65.500 KM.
23.10.2013. Općina Centar pruža podršku u liječenju alkoholičara Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević primio je 23. oktobra 2013. godine u Općini predstavnike Udruženja klubova liječenih alkoholičara – Kluba liječenih alkoholičara ''Centar''. Tom prilikom su predsjednica Udruženja prof. Lejla Ramić i prim. dr. Miloš Pokrajac, aktivni član Udruženja i šef Centra za metadonski program Zavoda za alkoholizam i druge toksikomanije KS uručili načelniku Bećireviću zahvalnicu Udruženja za dosadašnju podršku njihovom radu.
22.10.2013. Nove stambene jedinice za sedam romskih porodica na Gorici U romskom naselju na lokalitetu Crnog vrha na Gorici planirana je izgradnja tri stambene lamele gdje će biti smješteno sedam socijalno ugroženih domicilnih romskih porodica. Dio je to projekta stambenog zbrinjavanja romske populacije u BiH, u kojem učestvuje i Općina Centar, a za čiju realiziciju je najveći dio sredstava obezbijedila Evropska unija, a ostatak općine i kantonalne vlade.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.