Arhiva novosti

13.03.2019. Učenici škole „Safvet-beg Bašagić“ pobjednici takmičenja iz geografije U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ u utorak, 12. marta 2019. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz jedanaest osnovnih škola sa područja općine Centar.
13.03.2019. Oglašeni slobodni poslovni prostori Javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostorija Općine Centar na period od dvije godine objavljen je u srijedu, 13. marta 2019. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www.centar.ba (Konkursi i oglasi) i ostaje otvoren osam dana.
13.03.2019. Otvorena izložba fotografija Mladena Pikulića U prostorijama Foto galerije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) otvorena je izložba pod nazivom „identity“ poznatog bh fotografa Mladena Pikulića koji posljednjih nešto više od dvadeset godina živi i radi u Holandiji.
12.03.2019. Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju Nulte i Prve transverzale Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je 12. marta 2019. godine u Općini Centar organizovao zajednički sastanak na kome su osim predstavnika nadležnih općinskih službi također prisustvovali predstavnici Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju KS i Zemljišno-knjižnog odjeljenja Općinskog suda u Sarajevu.
12.03.2019. Saradnja Općine Centar i Ambasade Austrije u BiH Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je novoimenovanu ambasadoricu Austrije u našoj zemlji NJ.E. Ulrike Hartmann sa kojom je razgovarao o potencijalnim investicijama i budućoj saradnji koja se može ostvariti između dvije prijateljske zemlje.
12.03.2019. Informatičari iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pobjednici općinskog takmičenja Na takmičenju iz informatike, na kojem su učestvovali učenici 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ koju su činili učenici Admir Zatega, Kemal Bećarević i Inas Kasumović.
11.03.2019. Potpisan ugovor za otvaranje punkta Hitne medicinske pomoći na području Centra S ciljem stalnog unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, Općina Centar Sarajevo, iako nije nadležna, realizuje niz projekata kako bi ovu djelatnost od posebnog interesa za građane podigla na što veći nivo.
11.03.2019. Projekti razvoja komunalne infrastrukture na Marijin dvoru U prostorijama Mjesne zajednice „Marijin dvor“ (Dolina 7) u utorak, 5. marta 2019. godine održan je sastanak na kome su predstavnici Općine Centar, koje je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, razgovarali sa svojim domaćinima iz Savjeta ove mjesne zajednice o budućim projektima koji će biti realizovani tokom narednog perioda.
11.03.2019. Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2019. Općinsko vijeće Centar Sarajevo, na prijedlog Komisije za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti, raspisalo je Javni poziv i kriterije za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2019. godini.
11.03.2019. Počela besplatna škola ragbija za osnovce sa Centra U nastojanju da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Centrom za sport i rekreaciju, javnom ustanovom čiji je osnivač, organizovala je besplatnu školu ragbija za učenike osnovnih škola sa područja Centra.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.