Arhiva novosti

14.03.2017. Usvojen novi pravilnik o raspodjeli novčanih sredstava za troškove liječenja Na osnovu prijedloga Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je usvojio novi Pravilnik o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za troškove liječenja licima u stanju socijalne potrebe.
14.03.2017. Projekat Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene “Lasta” podržan sa 2.500 KM Iako je završen 1995. godine, rat u BiH ostavio je brojne životne probleme. Mnoge porodice sa članovima koji su se borili za BiH danas žive ispod svake granice siromaštva zbog niza problema, nemogućnost zapošljavanja, mala ili nikakva primanja, kao i psihički problemi i razne bolesti.
13.03.2017. Općina Centar utvrdila Pravilnik o postavljanju reklama u cestovnom pojasu Kao što smo ranije informisali, Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 6. redovnoj sjednici, održanoj 23. februara 2017. godine, usvojilo Pravilnik o postavljanju reklama i znakova informacija u cestovnom pojasu i zaštitnom cestovnom pojasu koji pripada javnim lokalnim i nekategorisanim cestama kojima upravlja Općina Centar.
13.03.2017. Transparency International BiH organizuje dvodnevnu regionalnu konferenciju U hotelu Bristol u Sarajevu, u ponedjeljak 13. marta 2017. godine, počela je dvodnevna regionalna konferencija „Dijalogom i saradnjom sa civilnim društvom do boljih rezultata reforme javne uprave“.
13.03.2017. Za obrazovanje Općina Centar u 2017. godini izdvojila 4.277.490 maraka Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom izdvajanja značajnih sredstava iz budžeta za unapređenje odgojno-obrazovnog procesa i poboljšavanje uvjeta boravka i rada u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, stipendiranje nadarenih učenika i studenata, organizaciju školskih takmičenja u znanju, kulturnim i sportskim aktivnostima i drugo.
13.03.2017. U utorak u Domu mladih završna manifestacija projekta „Pokaži svoj talenat“ Nakon što je realizovan niz radionica u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“, u utorak 14. marta u 10 sati u Domu mladih, započet će završna manifestacija gdje će djeca sa posebnim potrebama imati priliku da se druže sa osnovcima i srednjoškolcima i gdje će kroz zabavu i igru stvarati umjetnička djela.
13.03.2017. Projekat Udruženja oboljelih od Morbus crohna i Ulceroznog colitisa podržan sa 2.500 KM Zbog ekonomske ovisnosti i lošeg zdravstvenog stanja oboljeli od Morbus crohna su veoma zatvoreni i socijalno isključeni.
10.03.2017. Radovi na sanaciji klizišta u Nahorevskoj ulici 125 u završnoj fazi Ukoliko dozvole vremenske prilike radnici građevinske firme „Mibral“ će sredinom naredne sedmice okončati radove na sanaciji klizišta u Nahorevskoj ulici 125 (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo“).
10.03.2017. Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Centar Redovna 7. sjednica Općinskog vijeća Centar održana je 9. marta 2017. godine. Zasjedanje je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
10.03.2017. Učenici škole „Musa Ćazim Ćatić“ pokazali najbolje znanje iz matematike U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kaimija“ održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike. Takmičili su se učenici od sedmih do devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.