Arhiva novosti

15.05.2017. Načelnik Ajnadžić obećao pomoć Općine Centar majkama Srebrenice i Žepe Predstavnice Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe" su uputile pismeni zahtjev na adresu Općine Centar i načelnika dr. Nedžada Ajnadžića za finansijsku pomoć u realizaciji nekoliko projekata ovog Udruženja.
15.05.2017. Započela izgradnja igrališta za najmlađe „Ciciban“ Nakon što je početkom mjeseca načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovor sa direktorom Komunalnog javnog preduzeća „Park“ Alenom Ramićem o realizaciji projekta izgradnje dječijih igrališta sa pratećim mobilijarom „Ciciban“ na području sedam mjesnih zajednica u Centru, radnici pomenutog preduzeća započeli su izgradnju novog dječijeg igrališta na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede na Koševskom Brdu.
15.05.2017. Sutra potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija Općine Centar studentima U velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1), u utorak, 16. maja 2017. godine bit će upriličeno potpisivanje ugovora sa dobitnicima stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ za školsku 2016/2017. godinu koju dodjeljuje Općina Centar srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena u cilju podrške njihovom daljem školovanju.
14.05.2017. Obilježavanje Dana Općine Centar okončano prvom sarajevskom rolerijadom Povodom Dana Općine Centar u nedjelju, 14. maja 2017. godine, u organizaciji Udruženja građana ''Klub sporta Fit & Fun'', a uz podršku Općine Centar održana je prva sarajevska rolerijada.
12.05.2017. Izgradnja vodovoda Nahorevo se odvija planiranom dinamikom Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom Općine Jasnom Bebom, savjetnicima Mustafom Resićem i Bećirom Sirovinom, te šeficom odsjeka za komunalne poslove u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Đenitom Bogunić-Kešelj, obišao je lokalitet Nahorevskih brda gdje je u toku izgradnja vodovoda za naselja Nahorevska brda, Selja, Muharemovići i Nahorevo čime će se riješiti decenijski problem stanovnika navedenih naselja sa snabdijevanjem pitkom vodom.
12.05.2017. Počinje implementacija projekta ozelenjavanja grobalja U prostorijama Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Pokop“, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa direktorom pomenutog preduzeća Goranom Cerićem potpisao ugovor o realizaciji granta za uređenje grobalja u Koševskoj dolini, a koja se prostorno nalazi na području ove lokalne zajednice.
12.05.2017. U nedjelju prva sarajevska rolerijada U nedjelju, 14. maja 2017. godine u vremenu od 12 do 15 sati bit će održana prva sarajevska rolerijada, koja ubuduće treba postati prepoznatljiv brend glavnog grada BiH, uz različite trke i zanimljiv zabavni program.
12.05.2017. Predstavnici Općine Centar uručili prikupljene knjige za biblioteku u Stocu Delegacija Općine Centar posjetila je Stolac i ovom prilikom uručila donaciju knjiga koje su građani ove sarajevske općine prikupili za potrebe biblioteke u Stocu.
11.05.2017. Resiu-l-ulema Kavazović i načelnik Ajnadžić dogovorili aktivnosti oko uređenja harema Kalin hadži Alijine džamije Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik za investicije Mustafa Resić posjetili su 11. maja 2017. godine reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića.
11.05.2017. Završena sanacija Ulice Dajanli Ibrahim-bega na Gorici Na zahtjev stanovnika naselja Gorica, Crni vrh, te Koševskog brda, u budžetu Općine Centar planirana su sredstva za sanaciju saobraćajnice u Ulici Dajanli Ibrahim-bega na Gorici.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.