Arhiva novosti

14.03.2018. Općina ponudila rješenje za kosi lift na Ciglanama, na potezu Kanton U vezi sa dugogodišnjim hroničnim, a ovih dana ponovo aktuelnim problemom funkcionisanja kosog lifta u naselju Ciglane i različitih interpretacija u vezi sa navedenim pitanjem u javnosti, izdajemo sljedeće saopštenje:
14.03.2018. Početkom aprila biće održana manifestacija ''Pop Rock Centar 2018.“ U organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ i Udruženja muzičkih aktivnosti ''Art Forum'' u prostorijama kultnog FIS-a u srijedu 14. marta 2018. godine održana je press konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti oko organizacije muzičke manifestacije ''Pop Rock Centar 2018.'' Sam odabir lokacije za predstavljanje ovog projekta ima svoje simboličko značenje, jer je FIS nekada bio prva stanica mladim autorima i muzičkim grupama u njihovim karijerama nakon čega su slijedile Sloga i Dom mladih.
14.03.2018. Predstavljen idejni projekt javne podzemne garaže na Bulevaru Franca Lehara U Općini Centar Sarajevo je u srijedu, 14. marta 2018. godine predstavljen idejni projekt buduće javne podzemne garaže na Bulevaru Franca Lehara i dogovorene dalje aktivnosti.
14.03.2018. Ajnadžić razgovarao sa stanovnicima Nahoreva Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u utorak 13. marta 2018. godine posjetio sjedište Mjesne zajednice „Nahorevo“ kako bi razgovarao sa stanovnicima o aktuelnim problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju, te projektima koji se realiziraju na tom području.
13.03.2018. Predstavnici UEFA-e u obilasku stadiona Asim Ferhatović Hase Inspektori iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) obišli su u utorak, 13. marta 2018. godine stadion „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, a u cilju kontrole o ispunjavanju kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.
13.03.2018. Nova donacija Općine Centar za poboljšanje zdravstvenih usluga Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i generalni direktor Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Fuad Husić su u utorak 13. marta 2018. godine u Općini Centar potpisali protokol o realizaciji granta u iznosu 35.000 KM koji je iz budžeta pomenute Općine izdvojen ovoj medicinskoj ustanovi.
13.03.2018. Načelnik Ajnadžić podržava izgradnju koncertne dvorane U prostorijama sarajevskog Kamernog teatra 55 u utorak, 13. marta 2018. godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor ovog pozorišta Emir Hadžihafizbegović potpisali su pismo podrške izgradnji koncertne dvorane na Marijin Dvoru.
12.03.2018. Sutra predstavnici UEFA-e dolaze na stadion „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu Povodom najavljene kontrole o ispunjavanju kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' na Koševu koju će provesti stručnjaci iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA), u utorak 13. marta 2018. godine sa početkom u 10 sati će na Stadionu biti održan sastanak na kome će osim najavljene delegacije UEFA-e također biti prisutni predstavnici Općine Centar, Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
12.03.2018. Finansijska podrška Općine Centar uspješnim sportistima Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić su u Domu mladih na Skenderiji u ponedjeljak, 12. marta 2018. godine za uspješne sportiste sa područja Centra uručili zaključke o dodjeli novčanih nagrada za njihove ostvarene izuzetne sportske rezultate.
09.03.2018. Uspostavljanje saradnje između dvije općine iz Sarajeva i Skoplja Delegacija Opštine Centar iz Skoplja, u petak 9. marta 2018. godine, predvođena gradonačelnikom Sašom Bogdanovićem posjetila je Općinu Centar Sarajevo gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa svojim saradnicima.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.