Arhiva novosti

05.01.2018. Objavljen međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona na Koševu U nekoliko printanih medija na području Bosne i Hercegovine u petak 5. januara 2018. godine objavljen je otvoreni javni međunarodni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.
05.01.2018. Ajnadžić i Karačić čestitali pravoslavni Božić U povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini i mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu osobno, iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
05.01.2018. Potpisivanje ugovora sa dobitnicima nepovratnih sredstava za razvoj obrta Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u ponedjeljak 8. januara 2018. godine u 11 sati potpisati ugovore sa 31 obrtnikom.
05.01.2018. Obnova stepeništa i pješačkih staza ispred vrtića Šareni voz Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme rade na izgradnji novog stepeništa i pristupnih staza do objekta vrtića Šareni voz u Odobašinoj ulici na broju 10.
04.01.2018. Načelnik Ajnadžić želi što prije staviti u funkciju kosi lift na Ciglanama Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sazvao sastanak na temu rješavanja pitanja statusa kosog lifta na Ciglanama, koji je održan u Općini u četvrtak 4. januara 2018. godine.
04.01.2018. Povodom predstojećeg Božića upriličen tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića, u Općini Centar je u četvrtak, 4. januara 2018. godine upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH pravoslavne vjeroispovjesti.
04.01.2018. Izabranim članovima savjeta mjesnih zajednica Općine Centar uručena uvjerenja o dobijenom mandatu U velikom sali Općine Centar u četvrtak 4. januara 2018. godine upriličeno je uručivanje uvjerenja o dobijenom mandatu članovima savjeta mjesnih zajednica koji su izabrani slobodnom voljom građana na izborima održanim 1. oktobra 2017. godine.
04.01.2018. Imenovanje nove komisije za tehnički prijem vodovoda na Nahorevu Okončani su radovi na izgradnji nove vodovodne mreže za naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemoviće i Selje, odabrana je firma koja će raditi na tehničkom održavanju novog postrojenja dok će Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo biti zadužen za ispravnost vode za piće koju će koristiti pomenuta naselja.
03.01.2018. Ajnadžić obišao napuštenu bebu pronađenu u kontejneru Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu 3. januara 2018. godine, zajedno sa Karolinom Karačić, predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar i direktorom JU Kantonalni centar za socijalni rad Adnanom Podžom, posjetio Kliniku za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo gdje je smještena beba koja je pronađena u kontejneru u sarajevskoj ulici Koševo.
03.01.2018. Danas zvanično počinje projekat „365 sport plus“ Danas će sa prvim fudbalskim treningom na Olimpijskom stadionu Koševo zvanično započeti projekat pod nazivom „365 sport plus“.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.