Arhiva novosti

19.07.2017. Održan zbor građana u MZ ''Marijin dvor-Crni vrh'' U utorak, 18. jula 2017. godine u prostorijama Mjesne zajednice ''Marijin dvor-Crni vrh'' (Dolina 7) održan je zbor građana ove mjesne zajednice. Zboru više od stotinu građana su prisustvovali i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Haljevac i vijećnici Denis Challenger, Nihad Uk i Haris Mujanović.
19.07.2017. Finansijska podrška Udruženju gluhih KS i Udruženju STELEKS U Općini Centar upriličeno je uručenje zaključaka kojima se iz općinskog budžeta odobrava izdvajanje iznosa od po 1.000 KM za sufinansiranje aktivnosti koje provodi Udruženje gluhih Kantona Sarajevo te Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu „STELEKS“.
19.07.2017. Sutra potpisivanje ugovora sa sportskim organizacijama U četvrtak, 20. jula 2017. godine u 11 sati u Općini Centar Sarajevo (sala 205/II) bit će upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima sportskih organizacija čiji projekti će dobiti finansijsku podršku ove lokalne zajednice. U ovogodišnjem općinskom budžetu za tu namjenu je obezbijeđeno 80.000 KM.
19.07.2017. Javni poziv za dostavu projekata za mlade Vodeći brigu o potrebama mladih, Općina Centar svake godine iz budžeta izdvaja i sredstva za podršku projektima omladinskih organizacija. Shodno tome raspisan je javni poziv za finansiranje/sufinansiranje projekata za mlade sredstvima općinskog budžeta za 2017. godinu.
18.07.2017. (FOTO) Projekat „Fitness ljeto“ okuplja sve više učesnika Fitness ljeto na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“, projekat koji realizuje Udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun LN1“ uz finansijsku podršku Općine Centar, privlači sve veći broj zaljubljenika sporta i zdravih stilova života svih starosnih kategorija koji tri puta sedmično uživaju u dobroj zabavi, ali i izuzetno ozbiljnim treninzima.
18.07.2017. (FOTO) Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina U dosadašnjem toku radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Aleksandra Puškina (Mjesna zajednica „Pionirska dolina-Nahorevo), radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, koja je angažovana za obavljanje zemljanih radova, su od planirane trase duge 500 metara uspjeli završiti 180 metara iskopa.
18.07.2017. (FOTO) Disciplinskom centru za maloljetnike donirano 5.000 maraka Već nekoliko godina zaredom Općina Centar pomaže rad Kantonalne javne ustanove „Disciplinski centar za maloljetnike“. Nastavljajući praksu finansijske pomoći ovoj ustanovi koja zbrinjava maloljetnike upućene od strane nadležnog suda, Općina Centar je iz budžeta za 2017. godinu izdvojila 5.000 maraka.
18.07.2017. Predavanje za volontere o informacionom sistemu Općine U okviru programa stručnog usavršavanja uposlenika Općine Centar, Služba za informatiku organizovala je za novoprimljene volontere koji rade u općinskim službama predavanje o informacionom sistemu Općine Centar.
17.07.2017. (FOTO) Okončani radovi na sanaciji klizišta u Stolačkoj ulici Tokom proteklog perioda radnici firme „Grakop“ iz Kiseljaka, odabrani putem javnog poziva kao najpovoljniji izvođač radova, okončali su radove na sanaciji klizišta u Ulici Stolačka između brojeva 19, 21, 32 i 40, kao i u Ulici Soukbunar 14, koja graniči sa Stolačkom ulicom.
17.07.2017. (FOTO) Pripreme za obilježavanje godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajandžić je na sastanku održanom u Općini Centar sa ministrom za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharemom Fišom razgovarao o organizacionim pripremama za obilježavanje godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.