Arhiva novosti

10.11.2017. Podrška Općine Centar poboljšanju uslova rada u školama Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast.
10.11.2017. Dani otvorenih vrata Udruženja „EDUS“ Delegacija Općine Centar je, u ime općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, u petak 10. novembra 2017. posjetila Udruženje za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju – EDUS, koje je smješteno u objektu Osnovne škole „Vladislav Skarić“ na Skenderiji.
10.11.2017. Obnova ostvarenog prava na stalne novčane pomoći Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar pristupila je reviziji spiskova penzionera sa minimalnim primanjima, te osoba koje prelaze 60 godina starosti, a nemaju ostvareno pravo na penziju i koji su korisnici stalne novčane pomoći u okviru projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“.
10.11.2017. Izgradnja sadržaja za zabavu i rekreaciju mladih u parku Hastahana Početkom ove sedmice radnici Kantonalnog komunalnog preduzeća „Park“ su započeli sa pripremnim radovima na uređenju parka Hastahana na Marijin dvoru.
09.11.2017. Otvorena izložba konkursnih radova za idejno rješenje „Austrijske kuće“ U galeriji Collegium Artisticum u srijedu 8. novembra 2017. godine u večernjim satima otvorena je izložba konkursnih radova za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje „Austrijske kuće“.
09.11.2017. Odata počast preminulom ratnom komandantu Adnanu Solakoviću U haremu Alipašine džamije u četvrtak, 9. novembra 2017. godine članovi porodice, predstavnici Kantona Sarajevo i Općine Centar, boračkih udruženja i saborci su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe obilježili dvije godine od smrti velikog patriote i komandanta 2. samostalnog bataljona Korpusa Armije RBiH Adnana Solakovića koji je preminuo 9. novembra 2015. godine.
09.11.2017. Naselje Šip dobilo još jedno dječije igralište U Ulici Dejzina Bikića u sarajevskom naselju Šip izgrađeno je još jedno lijepo uređeno dječije igralište. Riječ je o projektu u koji je Općina Centar uložila 16.550 konvertibilnih maraka.
09.11.2017. Škola poduzetništva Općine Centar Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje „Idea“ organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“ koja će se održati u periodu od 1. do 14. decembra 2017. godine.
08.11.2017. Na Ciglanama u toku realizacija značajnih infrastrukturnih projekata U prostorijama Mjesne zajednice „Ciglane-Gorica“ u srijedu, 8. novembra 2017. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa privremenim upraviteljem KJKP Gras Harisom Gušićem, pomoćnikom ministra saobraćaja KS Muamerom Kukanom, te predstavnicima Savjeta ove Mjesne zajednice.
08.11.2017. Završena druga faza projekta gasifikacije naselja Kromolj u Centru Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, saradnicima i vijećnicima Sonjom Akšamijom i Ahmedom Gerinom u srijedu 8. novembra 2017. godine obišao naselje Kromolj u kojem je završena druga faza gasifikacije.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.