Arhiva novosti

19.03.2018. Općina Centar odlučna u poboljšanju energetske efikasnosti i zaštite okoliša Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, vodi brojne aktivnosti na realizaciji opredjeljenja iz usvojene Politike energetske efikasnosti u ovoj lokalnoj zajednici.
16.03.2018. Zamjena dijela stolarije na objektu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu potpisan je ugovor o zamjeni dijela vanjske stolarije na objektu pomenute škole.
16.03.2018. Održana prva radionica u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“ U Sarajevu se i ove godine realizira projekt pod nazivom „Pokaži svoj talenat“ u kojem sudjeluju djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i osnovci i srednjoškolci. Riječ je o projektu koji je ocijenjen kao najveća socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju u jugoistočnoj Evropi.
16.03.2018. Pomoć Vogošći i Olovu za sanaciju oštećenih saobraćajnica Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavlja pružati finansijsku pomoć drugim općinama iz budžetskih sredstava namijenjenih za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća.
16.03.2018. U četvrtak tematska sjednica Općinskog vijeća Centar Peta tematska sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 22. marta 2018. godine u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) u 15 sati.
15.03.2018. Općina Centar donirala 10.000 KM „Kamernom teatru 55“ Nastavljajući dugogodišnju praksu pružanja podrške institucijama kulture Općina Centar Sarajevo je iz svog budžeta za 2018. godinu dodijelila grant u iznosu od 10 hiljada konvertibilnih maraka ''Kamernom teatru 55''.
15.03.2018. Započeli radovi na sanaciji dijela Ulice Kartal donji Tokom prošle sedmice radnici građevinske firme „Bosman“ su započeli sa radovima na sanaciji dijela Ulice Kartal donji od broja 22 do Čadordžinog potoka, koji se nalazi na granici sa Općinom Stari Grad.
15.03.2018. Učenici škole „Alija Nametak“ pobjednici takmičenja iz geografije U prostorijama Osnovne škole „Isak Samokovlija“ u četvrtak, 15. marta 2018. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz jedanaest osnovnih škola sa područja općine Centar.
15.03.2018. Zahvalnice članovima civilne zaštite Centar za nesebično zalaganje Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite u Općini Centar u četvrtak 15. marta 2018. godine organizovan je sastanak gdje su u ime Općinskog štaba civilne zaštite uručene zahvalnice za uloženi rad, zalaganje i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.
15.03.2018. U petak prva radionica u okviru projekta ''Pokaži svoj talenat'' U Sarajevu će i ove godine biti realiziran projekt pod nazivom ''Pokaži svoj talenat'' u kojem sudjeluju djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i osnovci i srednjoškolci. Riječ je o projektu koji je ocijenjen kao najveća socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju u jugoistočnoj Evropi.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.