Arhiva novosti

18.03.2019. Članovi Vijeća mladih prezentovali rezultate rada predstavnicima Kantona Predsjedavajući Vijeća mladih Općine Centar Sarajevo Željko Vukša-Fejzić je zajedno sa predstavnicima općinskih organizacija Vijeća mladih iz Sarajeva Anesom Ličinom, Nedimom Alibegovićem i Vedadom Lemešom, te uz prisustvo generalnog sekretara Vijeća mladih Federacije BiH Jasminom Banjalučkić, održao sastanak sa predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem.
16.03.2019. Načelnik Ajnadžić podržao akciju „Očistimo Sarajevo za jedan dan“ Akcija čišćenja pod nazivom „Očistimo Sarajevo za jedan dan“ započela je danas u 11 sati na nekoliko lokacija u Sarajevu. Inicijator ideje je profesorica Druge gimnazije u Sarajevu Aida Sejdić-Melezović, a akciji se pridružio i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.
15.03.2019. Uz finansijsku podršku Općine Centar Iskra Leko pokrenula vlastiti biznis Na osnovu Odluke o poticaju zapošljavanja mladih iz sredstava budžeta Općine Centar, koju je usvojilo Općinsko vijeće Centar, objavljen je javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata namijenjenih razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.
15.03.2019. Obilježavanje Svjetskog dana reciklaže Centar za okolišno održivi razvoj Sarajevo (COOR) implementira projekt pod nazivom „Zajedno - mali i veliki čuvari okoliša u općini Centar“, i to u periodu od septembra 2018. do juna 2019. godine.
15.03.2019. Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih za 2019. godinu. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar www.centar.ba (Konkursi i oglasi) i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.
15.03.2019. U subotu koncert sevdaha posvećen legendarnom Safetu Isoviću Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ ove godine pokreće novi projekt pod nazivom „Kultura sjećanja“ posvećen velikim umjetnicima i velikanima koji su obilježili jedan od kulturno-historijski perioda našeg područja.
14.03.2019. Općina Centar učestvuje u projektu „Akcija protiv diskriminacije po osnovu godina“ Općina Centar Sarajevo, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, učestvuje zajedno sa drugim općinama i gradovima na području cijele Bosne i Hercegovine u realizaciji projekta „Akcija protiv diskriminacije po osnovu godina“.
14.03.2019. Održana dijaloška platforma za izgradnju kohezivne lokalne zajednice U organizaciji Općine Centar i Centra za promociju civilnog društva (CPCD) održana je u prostorijama Centra za zdravo starenje (Titova 12) druga lokalna dijaloška platforma pod nazivom „Ohrabrivanje i jačanje kapaciteta mladih u općini Centar Sarajevo za lidersku ulogu u izgradnji kohezivne lokalne zajednice“.
14.03.2019. Takmičenje osnovaca sa Centra u horskom pjevanju U prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) u srijedu, 13. marta 2019. godine održano je takmičenje osnovaca iz horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju. Učestvovali su horovi učenika iz pet osnovnih škola sa Centra.
13.03.2019. Kontinuirana saradnja Općine Centar i Ministarstva za boračka pitanja KS U Općini Centar Sarajevo održan je sastanak općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića sa ministrom za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismirom Juskom i saradnicima posvećen saradnji ova dva nivoa vlasti kada je u pitanju ostvarivanje boračkih prava i zaštite kao i projekti namijenjeni boračkoj populaciji.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.