Arhiva novosti

17.04.2017. Obnova oglasnih ploča u mjesnim zajednicama Općine Centar Kako bi unaprijedile komunikaciju sa građanima službe Općine Centar već dugi niz godina koriste savremene tehnologije i moderne oblike komunikacija koji omogućavaju lakšu i bržu razmjenu informacija.
14.04.2017. Ajnadžić posjetio katoličke i pravoslavne vjernike povodom Uskrsa i Vaskrsa Povodom predstojećih katoličkog Uskrsa i pravoslavnog Vaskrsa načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak 14. aprila 2017. godine zajedno sa Mustafom Mulićem, dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar, obišao nekoliko katoličkih i pravoslavnih porodica sa područja centralne gradske općine.
14.04.2017. Načelnik Ajnadžić ugostio predstavnike boračkih i policijskih udruženja povodom Dana Armije RBiH Povodom 25. godišnjice od formiranja Armije RBiH načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak 14. aprila 2017. godine, u Općini Centar organizovao sastanak sa predstavnicima boračkih i policijskih udruženja iz Centra.
14.04.2017. Povodom Uskrsa čestitka i donacija Općine Centar U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine i u svoje ime, najiskrenije čestitke svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno, uz želje za zajedničku bolju budućnost u uzajamnom poštovanju, razumijevanju, miru i toleranciji i da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju ispunjeni radošću.
14.04.2017. Čestitka i donacija Općine Centar za Vaskrs Povodom nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine Centar i u njihovo ime, najiskrenije čestitke svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i sreći, kao i željama za prosperitet u zajedničkoj budućnosti, u međusobnom poštovanju, uvažavanju, razumijevanju i toleranciji.
14.04.2017. Općina Centar želi povećati broj projekata iz zaštite okoliša i životne sredine Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u petak 14. aprila 2017. godine ugostio je federalnu ministricu okoliša i turizma Editu Đapo.
14.04.2017. Ajnadžić posjetio Narodnu kuhinju „Stari Grad“ Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Narodnu kuhinju „Stari Grad“ i njihovu upravnicu Zilhu Šeta poznatiju kao Tetka Zilha.
14.04.2017. Predstava „Lutke nam pričaju“ za osnovce iz škole „Alija Nametak” Pod pokroviteljstvom Općine Centar na sceni Centra za kulturu Sarajevo u četvrtak, 13. aprila 2017. godine odigrana je lutkarska predstava „Lutke nam pričaju“ za učenike od prvog do petog razreda iz osnovne škole „Alija Nametak “.
13.04.2017. Učenicima četiri srednje škole Općina Centar omogućila da kroz društveno-koristan rad obezbijede novac za ekskurziju U Općini Centar u četvrtak 13. aprila 2017. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je protokol sa direktorima četiri srednje škole iz Centra čiji učenici će učestvovati u ekološkim akcijama, a koje će im omogućiti da „zarade“ novac i pomognu svojim školskim drugarima slabijeg materijalnog statusa da odu na ekskurziju.
13.04.2017. Ajnadžić u Jevrejskoj općini prisustvovao obilježavanju Pesaha Širom svijeta Jevreji su prije dva dana počeli obilježavati Pesah, praznik slobode, proljeća, porodične radosti i beskvasnog hljeba, koji se slavi u spomen spasenja Jevreja iz egipatskog ropstva.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.