Arhiva novosti

09.01.2018. Općina Centar pomaže mladima u rješavanju stambenog pitanja U ime načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, njegov savjetnik Osmo Babić i Almasa Ramović iz Službe za stambene poslove, u utorak 9. januara 2018. godine u prostorijama ove lokalne zajednice uručili su rješenja za refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina za podršku stambenom zbrinjavanju mladih.
09.01.2018. U toku izgradnja biciklističke staze koja će povezivati Alipašinu sa parkom Jezero S obzirom na povoljne vremenske uslove, radnici građevinske firme „Grakop“ nastavili su radove na izgradnji biciklističke staze koja će povezivati Ulicu Alipašina sa parkom Jezero, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.
09.01.2018. Počela besplatna škola skijanja za 100 osnovaca Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao i prethodnih godina, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i tokom ovog zimskog raspusta organizirala je besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.
09.01.2018. Potpisivanje ugovora za početak obuke za programere Smanjenje nezaposlenosti jedan je visokih prioriteta načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića. S obzirom da u našoj domovini nedostaje programera, Općina Centar je obezbijedila obuku s ciljem prekvalifikacije i edukacije nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom za poslove u oblasti primjene informacionih tehnologija.
08.01.2018. Potpisani ugovori sa dobitnicima nepovratnih sredstava za razvoj obrta Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak 8. januara 2018. godine potpisao ugovore sa 31 dobitnikom općinskih bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci razvoju obrta.
08.01.2018. Predstavljeni projekti realizirani u 2017. i planovi za tekuću godinu Općina Centar Sarajevo organizovala je 8. januara 2018. godine konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni brojni projekti koji su realizirani u 2017. godini, ali i oni koji su planirani u tekućoj.
08.01.2018. Podrška Općine Centar stambenom zbrinjavanju mladih Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u utorak 9. januara 2018. godine u 10 sati u Općini Centar (sala 205/II sprat) uručiti rješenja za refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina za podršku stambenom zbrinjavanju mladih.
08.01.2018. Objavljen javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja Općina Centar i Projekt zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, pozivaju zainteresirane osobe nastanjene na području općine Centar da se prijave za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.
07.01.2018. Ajnadžić i Karačić čestitali Božić U povodu velikog pravoslavnog praznika Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane praznika provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
05.01.2018. Velika zainteresovanost mališana za besplatne termine klizanja u Hastahani Kako je najavio načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić početkom nove 2018. godine omogućeni su termini za besplatno klizanje na klizalištu u parku Hastahana. Općina Centar je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 20.000 KM.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.