Arhiva novosti

18.05.2018. Obilježena 26. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Ceremonija obilježavanja 26. godišnjice Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo održana je danas na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović, na mjestu gdje je 18. maja 1992. godine prvi put postrojena ova jedinica.
18.05.2018. Potpisani ugovori za redovno održavanje saobraćajnica u Centru Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktori građevinskih preduzeća „Grakop“ i „Bosman“, Senad Sejdić i Sunija Jahić su potpisali ugovore o redovnoj ophodnji lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Centar.
18.05.2018. Izmjenama i dopunama Regulacionog plana „Zetra“ biće omogućen trajan smještaj Fakulteta zdravstvenih studija U prostorijama Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu organizovan je sastanak predstavnika pomenutog fakulteta, Općine Centar i Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu.
17.05.2018. Potpisan ugovor za opremanje kontrolne sobe i uvođenje video nadzora na stadionu na Koševu U skladu sa naporima koje rukovodstvo Općine Centar, kao vlasnik, ulaže u modernizaciju stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu s ciljem ispunjavanja kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica, danas je na ovom stadionu upriličeno potpisivanje ugovora za opremanje kontrolne sobe i uvođenje video nadzora.
17.05.2018. Iako nije nadležna Općina Centar želi riješiti problem saobraćajnih gužvi u naselju Šip Na inicijativu stanovnika Šipa, predstavnici Općine Centar su u četvrtak, 17. maja 2018. godine posjetili ovo naselje kako bi ih upoznali sa aktivnostima u vezi izgradnje kružnog toka koji bi uveliko riješio dugogodišnje probleme saobraćajnih gužvi na ulazu u glavni grad.
17.05.2018. Programeri čiju obuku finansira Općina Centar već pronalaze poslove U prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu u toku je obuka za programere u okviru projekta „Stipendiranje nezaposlenih osoba u cilju prekvalifikacije i edukacije u oblasti primjene informacionih tehnologija (IT)“. Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je u prošlogodišnjem budžetu obezbijedila 150.000 KM.
17.05.2018. Naredne sedmice počinje asfaltiranje saobraćajnice u Ulici Sutjeska Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Bosman“ Sunija Jahić su potpisali ugovor o izvođenju radova na sanaciji saobraćajnice i pješačke staze u Ulici Sutjeska (Mjesna zajednica „Džidžikovac-Koševo I“). Vrijednost projekta iznosi gotovo 160.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu.
16.05.2018. Opremanje i modernizacija stadiona na Koševu U četvrtak, 17. maja 2018. godine u 12,30 sati na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' na Koševu načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovor sa direktorom Agencije ''Securitas'' d.o.o. Sarajevo o opremanju kontrolne sobe i uvođenju video nadzora na Stadionu.
16.05.2018. Radovi na uređenju dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju biće okončani u zadanom roku U dosadašnjem toku radova na uređenju saobraćajnice dijela Ulice Armije Republike Bosne i Herceovine na Kromolju, radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su završili sa podizanjem stare kolovozne konstrukcije i asfalta.
16.05.2018. Općina Centar plaća užine za 489 đaka U okviru kontinuirane brige za djecu iz porodica slabijeg imovinskog stanja Općina Centar Sarajevo i ove školske godine finansira nabavku đačkih užina za djecu iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.