Arhiva novosti

18.09.2018. Povodom završetka izgradnje biciklističke staze organizovana revijalna biciklistička utrka Učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar su danas učestvovali u revijalnoj biciklističkoj utrci od Olimpijskog stadiona na Koševu do parka kod Druge gimnazije čime je simbolično ozvaničen završetak druge faze izgradnje nove biciklističke i pješačke staze. Revijalnoj utrci su prisustvovali predstavnici Općine Centar i Grada Sarajeva koje su predvodili načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i dogradonačelnik Ivica Šarić.
18.09.2018. Završena treća faza projekta gasifikacije naselja Kromolj i Poljine Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa direktoricom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“ Nihadom Glamoč i saradnicima otvorio glavni ventil na distributivnom gasovodu čime je ozvaničen završetak radova treće faze projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj i Poljine. Vrijednost ove faze projekta je 406.230 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.
18.09.2018. Uskoro započinje škola poduzetništva Općine Centar Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje „Idea“ organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“ koja će se održati u periodu od 1. do 26. oktobra 2018. godine.
18.09.2018. Otvaranje Foto galerije u Centru kulture i mladih Općine Centar U prostorijama Centra kulture i mladih (Jelića 1) – javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar u utorak, 25. septembra 2018. godine u 11 sati će biti upriličena izložba posvećena Festivalu ulične umjetnosti čime će ujedno biti otvorena Foto galerija.
17.09.2018. Do kraja ove sedmice biće završeni radovi na utopljavanju nebodera u Ulici Jezero Radnici firme „Avdić“ d.o.o. Sarajevo tokom sutrašnjeg dana će započeti skidanje građevinske skele koja je montirana za potrebe postavljanja termo fasade na objektu u Ulici Jezero 5.
17.09.2018. Danas počela besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je ove godine izdvojila 28.500 KM za realizaciju projekta „Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo – školska 2018/2019. godina“.
17.09.2018. Završena druga faza izgradnje biciklističke staze u Alipašinoj ulici Povodom završetka druge faze izgradnje biciklističke i pješačke staze u Alipašinoj ulici u utorak, 18. septembra 2018. godine u 12.30 sati će biti održana revijalna biciklistička trka u kojoj će učestvovati učenici osnovnih škola sa područja općine Centar, a prisustovat će i načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.
17.09.2018. Treća faza projekta gasifikacije naselja Kromolj i Nahorevskih brda Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će zajedno sa direktoricom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“ Nihadom Glamoč u utorak 18. septembra 2018. godine ozvaničiti završetak radova treće faze projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj i Nahorevska brda.
17.09.2018. U nedjelju zatvorena manifestacija „Ljeto na Hastahani“ Općina Centar Sarajevo i Udruženje „Sarajevo Navigator“ ove godine su po prvi put organizirali manifestaciju „Ljeto na Hastahani“, a u okviru koje je od 15. juna organizovan niz kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija.
14.09.2018. Započela rekonstrukcija hiljadu metara saobraćajnice na Nahorevskim brdima Nakon što su okončani radovi na izgradnji glavnog cjevovoda i distributivnih vodova na Nahorevskim brdima, Seljima i Muharemovićima, Općina Centar Sarajevo je započela realizaciju projekta rekonstrukcije cesta na ovom području.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.