Arhiva novosti

14.01.2019. Za sport Općina Centar u 2018. godini izdvojila oko milion i 780 hiljada maraka Općina Centar Sarajevo iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.
14.01.2019. Savjet novoformirane MZ „Crni vrh-Gorica“ daje podršku načelniku Ajnadžiću u realizaciji budućih projekata Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Mjesnu zajednicu „Crni vrh-Gorica“ gdje se susreo sa predsjednikom Savjeta ove mjesne zajednice Darkom Kalašem i članicom Savjeta Vesnom Vidović.
14.01.2019. Civilna zaštita upozorava na obavezu čišćenja snijega i uklanjanja ledenica Imajući u vidu da je u toku sezona zimskog održavanja zgrada i trotoara, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar ponovo poziva stanare i upravitelje zgrada da uklone snijeg i ledenice sa svojih objekata.
14.01.2019. Djeca uživaju u klizanju i nakon zatvaranja Sarajevo Holiday Marketa Najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana bio je otvoren od 5. decembra 2018. godine do 13. januara 2019. godine, a u tom periodu Sarajlije su zajedno proslavljale praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.
11.01.2019. Usvojena Odluka o privremenom finansiranju Općine Centar Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak, 10. januara 2019. godine, četvrtu vanrednu sjednicu.
11.01.2019. Potpisan ugovor o zakupu poslovnih prostorija sa Udruženjem likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u BiH Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je sa predsjednikom Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u BiH Alminom Zrnom ugovor o zakupu poslovnih prostorija u Ulici Koševo 7. Potpisivanju ugovora su u ime Udruženja prisustvovale i Amra Zulfikarpašić, koja također obavlja i funkciju vijećnice u Općinskom vijeću Centar, te genaralna sekretarka Udruženja Miomirka Mila Melank.
11.01.2019. Obavijest za korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registra klijenata (RK) Služba za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar Sarajevo obavještava sve korisnike registra poljoprivrednih gazdinstava i registra klijenata da je Pravilnikom o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata („Službene novine Federacije BiH“, broj 42/08) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva obavezna od 1. januara do 31. marta 2019. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu promjena na svom poljoprivrednom gazdinstvu.
11.01.2019. Predstava „Ljubavna pisma Staljinu“ na sceni Centra kulture Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 19. januara 2019. godine organizuje izvođenje predstave „Ljubavna pisma Staljinu“. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
10.01.2019. Postavljena nova stolarija i termo fasada na objekat OŠ „Vladislav Skarić“ Okončani su radovi na postavljanju nove termo fasade i PVC stolarije na objektu Osnovne škole „Vladislav Skarić“. Radove, koji su započeli 19. augusta 2018. godine, finansijski su podržali Vlada Kantona Sarajevo, Vlada Švedske, Općina Centar i Fond za zaštitu okoliša FBiH koji su izdvojili 498.800 KM, dok je implementator projekta Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), koji je nakon okončanja procedure izbora izvođača radova u skladu sa javnim nabavkama BiH, potpisao ugovor sa predstavnicima odabrane firme „Tehnogradnja“ d.o.o.
10.01.2019. Pukotina u Velikom parku se širi Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak 10. januara 2019. godine zajedno sa saradnicima obišao lokalitet u Velikom parku gdje se pojavio otvor u zemlji pored pješačke staze.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.