Arhiva novosti

15.09.2017. Saradnja Općine Centar i grupacije Svjetske banke Općina Centar je krajem decembra 2015. godine pristupila projektu privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja (LIFE), kojeg realizuje Međunarodna financijska korporacija (International Financial Corporation - IFC), koja djeluje kao grupacija Svjetske banke.
14.09.2017. Ajnadžić i Karačić: Odlaskom Nade Đurevske ostala je velika praznina Povodom iznenadne smrti legendarne bosanskohercegovačke glumice Nade Đurevske načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su iskreno saučešće porodici i prijateljima jedne od najvećih glumica na našim prostorima.
14.09.2017. U ponedjeljak počinje izgradnja zgrade za smještaj stanara iz ruševnih objekata Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisat će u ponedjeljak 18. septembra 2017. godine ugovore sa predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora za izgradnju prve faze objekta na Šipu u kojem će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.
14.09.2017. I ove godine obuka za osnovce o zaštiti od požara Imajući u vidu pozitivna iskustva prethodnih godina i veliko interesovanje učenika i nastavnika u osnovnim školama za obuku o zaštiti od požara, Služba za civilnu zaštitu Općine Centar Sarajevo će, u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom ''Bjelave'', i ove školske godine organizovati obuku o načinu postupanja u slučaju pojave požara ili druge nesreće u stanu, školi, javnom prevozu, na izletu, stadionu...
14.09.2017. Završena sanacija klizišta u Kalemovoj ulici Radovi na sanaciji klizišta u Kalemovoj ulici kod broja 34, koji su započeli tokom jula ove godine, su uspješno okončani sredinom ovog mjeseca.
13.09.2017. Okončani radovi na sanaciji klizišta u ulicama Pećina i Urijan Dedina na Soukbunaru Tokom proteklog perioda okončani su radovi na sanaciji klizišta u ulicama Pećina i Urijan Dedina na Soukbunaru.
13.09.2017. Uskoro nastavak akcije čišćenja potoka Sušica Služba za civilnu zaštitu Općine Centar Sarajevo planira organizirati nastavak ekološke akcije čišćenja lokaliteta potoka Sušica na Koševskom brdu. Riječ je o vodotoku koji nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
13.09.2017. Radovi na izgradnji nove vodovodne i kanalizacione mreže za naselje Borak u završnoj fazi Radnici kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ trebaju uskoro završiti sa radovima na izgradnji nove vodovodne i kanalizacione mreže za naselje Borak.
13.09.2017. Sutra otvaranje košarkaškog terena u krugu JU "Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju" Na području općine Centar u četvrtak u 17 sati u krugu JU "Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju" biće otvoren još jedan obnovljeni teren za basket.
12.09.2017. Asfaltirana pješačka i biciklistička staza na Šipu Tokom protekle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na asfaltiranju pješačke i biciklističke staze koja povezuje naselje Šip sa gradskim parkom na Jezeru, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.