Arhiva novosti

12.01.2018. Objavljena preliminarna lista kandidata za općinske stipendije Nakon što je Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport izvršila obradu svih prijava kandidata za dodjelu stipendija Općine Centar „Prof. dr. Husein Kulenović“, Komisija Općinskog vijeća Centar za obrazovanje utvrdila je preliminarnu listu izabranih kandidata za stipendiranje u školskoj 2017/2018. godini.
12.01.2018. Općina pomaže odlazak reprezentacije Udruženja gluhih sportista na Evropsko futsal prvenstvo Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima ugostio je predstavnike Udruženja gluhih sportista u Bosni i Hercegovini, te predsjednika Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ Jovana Divjaka.
11.01.2018. Ajnadžić i Konaković obišli gradilište buduće škole na Šipu Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović su u četvrtak, 11. januara 2018. godine, obišli gradilište na Šipu gdje je u toku izgradnja objekta osnovne škole.
11.01.2018. Dodatni termini zbog velikog interesovanja za projekat „365 sport plus“ Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
11.01.2018. I u 2018. godini nastavak projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“ Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u okviru kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za oko 460 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka. U budžetu središnje sarajevske Općine u 2018. godini za ovu namjenu izdvojeno je 288.000 KM.
11.01.2018. Završeno asfaltiranje Ulice Aleksandra Puškina S obzirom na povoljne vremenske uslove tokom proteklog perioda, radnici građevinske firme „Grakop“ okončali su radove na asfaltiranju Ulice Aleksandra Puškina.
10.01.2018. Počinje obuka za programere Smanjenje nezaposlenosti jedan je visokih prioriteta načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića. S obzirom da u Bosni i Hercegovini zanimanja u okviru IT sektora spadaju među deficitarne profesije, a trend potražnje za ovim kadrovima kontinuirano raste, Općina Centar je obezbijedila obuku s ciljem prekvalifikacije i edukacije nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom za poslove iz oblasti primjene informacionih tehnologija.
10.01.2018. Besplatan prevoz za učenike sa područja Centra Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo godinama iz svog budžeta izdvaja sredstva kako bi obezbijedila besplatan prevoz za učenike osnovnih škola koji stanuju na većoj udaljenosti od škole, a gdje nemaju uspostavljene odgovarajuće saobraćajne linije javnog gradskog prevoza.
10.01.2018. Obilježavanje 25 godina igranja kultne monodrame „CABAres CABArei“ U Centru kulture i mladih Sarajevo u Jelićevoj 1, u subotu 20. januara 2018. godine sa početkom u 19.30 sati, biće upriličeno obilježavanje 25 godina igranja kultne monodrame „CABAres CABArei“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.
10.01.2018. Obilazak gradilišta buduće škole na Šipu Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković će u četvrtak, 11. januara 2018. godine u 10 sati obići gradilište na Šipu gdje je u toku izgradnja objekta osnovne škole.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.