Arhiva novosti

24.07.2017. Otvaranje obnovljenog terena za basket u naselju Breka U okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizuje istoimeno udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u ponedjeljak 24. jula 2017. godine u 18 sati u naselju Breka u Ulici Jovana Bijelića biće otvoren obnovljeni teren za basket.
21.07.2017. (FOTO) Načelnik Ajnadžić posjetio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 20. jula 2017. godine sa saradnicima i vijećnicima Sonjom Akšamijom i Velijom Katicom posjetio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je održan sastanak sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović i njenim saradnicima.
21.07.2017. (FOTO) Obilježena deveta godišnjica od smrti Ahmeta Hadžipašića Na gradskom groblju Crkvice u Zenici prigodnim komemorativnim skupom danas je obilježena deveta godišnjica iznenadne smrti prof. dr. Ahmeta Hadžipašića, bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine, koji je umro od posljedica srčanog udara u 56. godini života.
21.07.2017. (FOTO) Rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije i sanacija ulice Budakovići Na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici pomenute firme su u okviru projekta sanacije Ulice Budakovići (Mjesna zajednica „Bardakčije“) i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u pomenutoj ulici do sada uklonili stari asfalt i kolovoznu konstrukciju i iskopali 250 metara kanala duž ulice gdje radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ polažu cijevi za novi vodovod i kanalizaciju i spajaju nove instalacije sa okolnim stambenim objektima.
21.07.2017. Otvaranje obnovljenog terena za basket u naselju Breka U okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizuje istoimeno udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u ponedjeljak 24. jula 2017. godine u 18 sati u naselju Breka u Ulici Jovana Bijelića biće otvoren obnovljeni teren za basket.
21.07.2017. Zbog građevinskih radova od ponedjeljka zabrana parkiranja u krugu zgrade Općine Centar Obavještavaju se korisnici parking mjesta u krugu zgrade Općine Centar i Kantona Sarajevo da će od ponedjeljka, 24. jula 2017. godine, zbog građevinskih radova, biti zabranjeno parkiranje vozila na tim mjestima.
20.07.2017. (FOTO) Za projekte sportskih organizacija Općina Centar izdvojila 79.000 KM U četvrtak, 20. jula 2017. godine u Općini Centar Sarajevo upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima sportskih organizacija čiji su projekti dobili finansijsku podršku ove lokalne zajednice. U ovogodišnjem općinskom budžetu za tu namjenu je obezbijeđeno 79.000 KM.
20.07.2017. (FOTO) Počela akcija uređenja gradskog parka “Jezero” Na lokalitetu parka “Jezero“ koji se prostire ispod gradskog porodilišta do Alipašine ulice, danas je započela akcija uređenja i čišćenja, hortikulturni radovi, zamjena oštećenog mobilijara, koja će pojačanim intenzitetom trajati nekoliko dana.
20.07.2017. (FOTO) Pri kraju radovi na sanaciji klizišta na Višnjiku Radovi na sanaciji klizišta na lokalitetu između ulica Višnjik, Bolnička i Zaima Šarca su u završnoj fazi. Okončano je postavljanje drenažnog sistema, kao i sanacija i izgradnja armirano-betonskih potpornih zidova, koji imaju ulogu stabilizacije tla.
20.07.2017. (FOTO) U toku besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo ove godine izdvojila je 15.000 KM za školu plivanja za učenike osnovnih škola sa njenog područja, a koja se realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ na Termalnoj rivijeri Ilidža.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.