Arhiva novosti

18.07.2018. Sutra sjednica Općinskog vijeća Centar U četvrtak, 19. jula 2018. godine u 15 sati će biti održana 27. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
17.07.2018. Protest protiv neistine Iako Općina Centar uglavnom ne reagira u javnosti na često iznesene neistine o njenom radu te projektima koje realizira, ovog puta upućujemo protest protiv neistine koju je izrekao gospodin Fuad Babić, koordinator za klizišta Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, objavljenu u listu Oslobođenje dana 17. jula 2018. godine, a u vezi sa stanjem klizišta u naselju Ciglane u ulicama Hakije Kulenovića i Husrefa Redžića.
17.07.2018. Načelnik Ajnadžić razgovarao sa građanima Marijin Dvora Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić razgovarao je danas sa građanima koji žive na području Mjesne zajednice Marijin Dvor, a u funkciji pripreme za sjednicu Općinskog vijeća Centar zakazanu za 19. juli kada će biti na dnevnom redu izmjene Regulacionog plana za to područje.
17.07.2018. Završni radovi na proširenju i uređenju dijela saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije Tokom protekle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su okončali asfaltiranje dijela saobraćajnice u Ulici Abdurahmana Muharemije (Mjesna zajednica „Betanija-Šip“).
17.07.2018. Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u vrijeme SFF Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata. Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.
17.07.2018. Općina Centar subvencionira troškove javnog prevoza za socijalno ugrožene penzionere U nastojanju da što više pomogne penzionerima koji su u stanju socijalne potrebe Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem realizira još jedan novi projekat.
16.07.2018. Završne pripreme za izgradnju savremenog kosog lifta na Ciglanama Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 16. jula 2018. godine primio u Općini direktora KJKP GRAS Avdu Vatrića sa saradnicima i tom prilikom je razgovarano o završnim koracima i pripremama za početak izgradnje novog savremenog kosog lifta na Ciglanama, projekt koji finansira Općina Centar.
16.07.2018. Zahvaljujući projektu podrške za vantjelesnu oplodnju rođene četiri bebe Iako zdravstvo nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, Općina Centar godinama unazad izdvaja iz budžeta značajna sredstva za pomenutu oblast.
14.07.2018. Preko 600 penzionera uživalo u jednodnevnom izletu u Ajdinovićima Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i Općinskog vijeća Centar preko 600 penzionera sa područja ove lokalne zajednice uživalo je jučer na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području opštine Olovo.
13.07.2018. Uskoro izgradnja novog ciciban i sportskog igrališta na Kromolju U Ulici Armije RBiH na Kromolju preko puta brojeva 16 i 16a planirana je izgradnja dječijeg ciciban igrališta i sportske plohe.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.