Arhiva novosti

23.03.2017. Održana svečana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite U Općini Centar, u četvrtak 23. marta 2017. godine, održana je svečana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite.
23.03.2017. Općina Centar snažno podržava rješavanje problema Roma Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima ugostio je predstavnike Misije OSCE-a u BiH Amelu Tandara i Vedrana Durakovića, te predsjednika Udruženja „Kali Sara – Romski informativni centar” Dervu Sejdića. Povod sastanka bio je razgovor o donošenju Akcionog plana za rješavanje problema Roma na nivou Općine Centar Sarajevo za period od 2017. do 2020. godine.
23.03.2017. Učenici škole „Safvet-beg Bašagić“ pobjednici takmičenja iz geografije U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz jedanaest osnovnih škola sa područja općine Centar.
22.03.2017. Utvrđena lokacija na Koševskom brdu za gradnju sportske dvorane Sportsko-rekreativni centar, za čiju investiciju je zainteresovan naš proslavljeni košarkaš Jusuf Nurkić, biće izgrađen na Koševskom brdu, na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića.
22.03.2017. Uručena urbanistička saglasnost za izgradnju spomenika veteranima Odreda policije Bosna Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uručio je urbanističku saglasnost za izgradnju spomenika veteranima Odreda policije Bosna generalnom sekretaru Udruženja Željku Paniću.
22.03.2017. Građani ocijenili dobrim kvalitet usluga Općine Centar U skladu sa procedurama međunarodnog ISO standarda kvaliteta 9001:2008 za oblast javne uprave i lokalne samouprave, koji je u Općini Centar uveden još u aprilu 2003. godine, od 23. januara do 3. februara 2017. godine u Općini je izvršeno redovno godišnje anketiranje građana o stepenu njihovog zadovoljstva uslugama općinske administracije, a koje je imalo za cilj da općinske službe, na osnovu analize odgovora kao i prijedloga, primjedbi i sugestija građana, donesu odluke kojima će poboljšati kvalitet usluga.
22.03.2017. Javni pozivi za sufinansiranje sanacije i utopljavanja stambenih zgrada U dnevnom listu ''Oslobođenje'' 22. marta 2017. godine objavljen je Javni poziv iz Općine Centar za sufinansiranje za socijalno ugrožene građane troškova sanacije zajedničkih dijelova stambenih zgrada kolektivnog stanovanja za 2017. godinu i Javni poziv za sufinansiranje izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada kolektivnog stanovanja.
21.03.2017. Izgradnja rezervoara na Nahorevu u završnoj fazi, počinje polaganje cjevovoda Jedan od kapitalnih projekata Općine Centar Sarajevo u 2017. godini je izgradnja vodovoda na Nahorevu. Realizacijom navedenog projekta trajno će se obezbijediti uredno snabdijevanje pitkom vodom naselja Nahorevska brda, Selja, Muharemovići i Nahorevo, odnosno riješiti decenijski problem stanovnika navedenih naselja.
21.03.2017. U okviru Dana Općine Centar biće odigrana revijalna utakmica za spas ulične košarke i obnovu sportskih terena Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić u svom programu oblast razvoja sporta stavio je na najvišu listu prioriteta.
21.03.2017. Općina Centar kreira efikasnije alate za privlačenje investicija U ponedjeljak 20. marta 2017. godine, održana je četvrta sjednica Privrednog savjeta općine Centar na kojoj je razmatran način plasmana poticajnih sredstava u 2017. godini i mogućnosti prilagođavanja plasmana shodno potrebama privrednika na području ove općine.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.