Arhiva novosti

20.06.2017. Općina Centar nastavlja tradiciju nagrađivanja najuspješnijih farmera Kako bi stimulisala razvoj poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i pčelarstva na svom području, Općina Centar duže od decenije nagrađuje najuspješnije farmere koji se bave uzgojem stoke i pčela na ruralnim područjima središnje sarajevske općine. Tim povodom je u utorak, 20. juna 2017. godine u velikoj sali Općine Centar upriličeno uručenje diploma i nagrada poljoprivrednim proizvođačima - pobjednicima Izbora za najuspješnije farmere-stočare iz Centra u 2016. godini.
20.06.2017. Potpisani ugovori o dodjeli plastenika za 18 domaćinstava U cilju podrške zapošljavanju, posebno boračke i izbjegličke populacije Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, obezbijedila je u ovogodišnjem budžetu 40.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom koji su dodijeljeni poljoprivrednicima, pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području središnje sarajevske općine.
20.06.2017. Uslov Općine Centar da preuzme upravljanje kosim liftom na Ciglanama su riješeni imovinsko-pravni odnosi Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je prilikom posjete premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću iskazao spremnost ove lokalne zajednice da preuzme upravljanje nad funkcionisanjem kosog lifta na Ciglanama.
20.06.2017. U Centru za mlade na Gorici besplatne radionice engleskog jezika Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u prostorijama Centra za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) Javna ustanova Centar za kulturu „Sarajevo“ pokrenula je novi besplatni projekt u vrijeme ljetnog raspusta – radionice konverzacionog engleskog jezika za mlade od 15 do 30 godina.
19.06.2017. Nastavljena finansijska podrška radu Prve policijske uprave Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom nabavke opreme za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
19.06.2017. Zamjena ploča na šetnici duž Obale Maka Dizdara Na Obali Maka Dizdara kod zgrade Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu tokom proteklog perioda došlo je do pucanja postavljenih kulir ploča.
19.06.2017. Sutra proglašenje najuspješnijih farmera i potpisivanje ugovora o dodjeli plastenika za 18 domaćinstava Kako bi stimulisala razvoj poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i pčelarstva na svom području, Općina Centar duže od decenije nagrađuje najuspješnije farmere koji se bave uzgojem stoke i pčela na ruralnim područjima središnje sarajevske općine.
19.06.2017. Izrada lokalnog akcionog plana za Rome na području općine Centar U Općini Centar Sarajevo održana je 19. juna 2017. godine treća po redu radionica tima za izradu lokalnog akcionog plana za Rome na području Općine Centar.
16.06.2017. Nastavak izgradnje, rekonstrukcije i sanacije vodovodnog i kanalizacionog sistema Predstavnici Općine Centar Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ potpisali su sporazum o realizaciji granta iz općinskog budžeta za rekonstrukciju vodovodne mreže i izgradnju priključka fekalnog kolektora u Ulici Terezija
16.06.2017. Općina Centar izdvojila 6.000 maraka za izradu studije o zbrinjavanju pasa lutalica Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je u petak, 16. juna 2017. godine sa dekanom Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihadom Fejzićem protokol o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 6.000 maraka koje su iz općinskog budžeta izdvojene za izradu studije o zbrinjavanju pasa lutalica na području općine Centar.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.