Arhiva novosti

17.01.2019. Sutra obilježavanje treće godišnjice rada Centra za zdravo starenje Općine Centar U Centru za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12) u petak, 18. januara 2019. godine sa početkom u 11 sati bit će upriličeno obilježavanje treće godišnjice od otvaranja Centra.
17.01.2019. U februaru počinje besplatan kurs engleskog jezika u Centru kulture i mladih Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za realizaciju besplatnih projekata za mlade. Ova lokalna zajednica u okviru Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ čiji je i osnivač, dugi niz godina kvalitetno planira kako da mladi provedu svoje slobodno vrijeme, ustupajući im na raspolaganje prostorije, tehničke mogućnosti i stručnu podršku kroz projekte iz domena obrazovanja i kulture.
16.01.2019. Općina Centar snažno podržava održavanje EYOF-a U okviru priprema za Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji će se ove godine održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu intenzivirani su radovi na uređenju Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu na kojem je planirano svečano otvaranje ove manifestacije.
16.01.2019. Općina Centar u prošloj godini izdvojila više od pola miliona maraka za kulturu Iako nema nadležnosti u oblasti kulture Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, svake godine izdvaja sve više sredstava iz svog budžeta za razvoj i promoviranje aktivnosti u ovoj važnoj društvenoj djelatnosti, a posebno za što veće i sadržajnije učešće mladih u kulturnim zbivanjima.
16.01.2019. Obilježena 482. godišnjica Gazi Husrev-begove biblioteke Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu jučer je svečano obilježila 482. godišnjicu od kako je Gazi Husrev-beg 8. januara 1537. godine ovjerio svoju vakufnamu na šerijatskom sudu u Sarajevu.
16.01.2019. U subotu na sceni u Jelićevoj predstava „Ljubavna pisma Staljinu“ Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, organizira u subotu, 19. januara 2019. godine izvođenje predstave „Ljubavna pisma Staljinu“. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra kulture i mladih (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
15.01.2019. Općina Centar spremna razgovarati sa Udruženjem „Bosna“ o najboljem rješenju spomenika Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, u cilju istinitog i objektivnog informisanja javnosti, uputio otvoreno pismo Udruženju veterana odreda policije „Bosna“.
15.01.2019. Prezentacija ideja urbanističkog rješenja trga ispred Pozorišta mladih U prostorijama Mjesne zajednice ''Trg oslobođenja-Centar'' održan je u utorak, 15. januara 2019. godine sastanak sa građanima na kojem su predstavljene ideje urbanističkog rješenja prostora trga ispred sarajevskog Pozorišta mladih koji će nositi naziv Trg kulture Jurislav Korenić.
15.01.2019. Načelniku Ajnadžiću uručene zahvalnice Udruženja nastavnika geografije „Globus“ Predstavnici Udruženja nastavnika geografije „Globus“ Enisa Kulašin, Nerminka Hadžić i Sead Srna posjetili su Općinu Centar i tom prilikom načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću uručili zahvalnice za dosadašnju podršku.
15.01.2019. U prvoj sedmici februara nastavak projekta besplatne rekreacije - aerobik za žene Centar za sport i rekreaciju – javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar i ove godine u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar nastavlja sa realizacijom projekta besplatne rekreacije-aerobika za sve stanovnice sa područja središnje sarajevske općine.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.