Arhiva novosti

19.09.2017. Asfaltiranje pristupnog puta do rezervoara na Nahorevskim brdima Krajem augusta ove godine potpisan je ugovor o izvođenju radova na asfaltiranju pristupnog puta prema novom rezervoaru za vodu na Nahorevskim brdima.
19.09.2017. U toku sanacija klizišta u Ulici Radava do broja 35 Tokom protekle sedmice radnici firme „Grakop“ iz Kiseljaka, odabrane putem javnog poziva kao najpovoljniji izvođač radova, započeli su sanaciju klizišta u Ulici Radava do broja 35 na Nahorevu.
18.09.2017. Potpisan ugovori za izgradnju zgrade za smještaj stanara iz ruševnih objekata U ponedjeljak, 18. septembra 2017. godine u Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora za prvu fazu izgradnje objekta u Ulici Dejzina Bikića na Šipu u kojem će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.
18.09.2017. Sutra počinje projekt ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini Općina Centar Sarajevo obezbijedila je sredstva u budžetu za projekt hortikulturnog uređenja zelenih površina, ali i ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini koja se prostorno nalazi na području ove lokalne zajednice.
18.09.2017. Besplatan bežični internet na području općine Centar Služba za informatiku je po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića u proteklom periodu uspješno okončala realizaciju projekta uvođenja besplatnog bežičnog interneta na nekoliko lokacija na području općine Centar, a sve u cilju obezbjeđivanja što ugodnijeg ambijenta za život građana.
18.09.2017. Izgradnja niša za kontejnere na još 22 lokacije u Centru Kako bi se spriječilo raznošenje otpada po ulicama i životni prostor učinio čistijim i ljepšim, Općina Centar u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Rad“ nastavlja projekt postavljanja niša za kontejnere na više lokacija u Centru.
15.09.2017. Učenicima Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju predato na korištenje obnovljeno košarkaško igralište U dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju otvoreno je i dato na korištenje učenicima ovog centra obnovljeno košarkaško igralište. Uz pomoć sponzora ovo igralište je obnovljeno zahvaljujući saradnji Udruženja "Jesi li za basket" i Općine Centar.
15.09.2017. Otvorena Gradska biblioteka u Stocu Zahvaljujući naporima članova Udruženja građana „Iskra“, na čelu sa predsjednikom Samirom Zekićem, u petak 15. septembra 2017. godine zvanično je otvorena Gradska biblioteka Stolac.
15.09.2017. Završena izgradnja potpornog zida u Alipašinoj ulici Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, odabrane putem javnog poziva, kao najpovoljniji izvođač radova su završili sanaciju klizišta u Ulici Alipašina između brojeva 199 i 201.
15.09.2017. Saradnja Općine Centar i grupacije Svjetske banke Općina Centar je krajem decembra 2015. godine pristupila projektu privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja (LIFE), kojeg realizuje Međunarodna financijska korporacija (International Financial Corporation - IFC), koja djeluje kao grupacija Svjetske banke.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.