Arhiva novosti

27.04.2017. Učenici OŠ “Nafija Sarajlić“ preuzeli promotivnu košarkašku loptu S namjerom oživljavanja sportskog duha među stanovnicima općine Centar, osobito među onim najmlađim, Općina Centar i Udruženje “Jesi li za basket“ pokrenuli su projekat obnove sportskih terena.
27.04.2017. Središnja sarajevska Općina će otvoriti Centar za podršku osobama sa poteškoćama u razvoju Za sutra je najavljeno potpisivanje memoranduma kojim će Općine Centar pomoći u realizaciji projekta 'Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju''
26.04.2017. Načelnik Ajnadžić predvodi akciju „Uljepšajmo našu lokalnu zajednicu“ Na osnovu inicijative načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, u srijedu 26. aprila 2017. godine, na području središnje gradske općine započela je velika ekološka akcija pod nazivom „Uljepšajmo našu lokalnu zajednicu“, a u okviru obilježavanja Dana planete zemlje.
26.04.2017. Učenici osnovnih škola nastavljaju razmijenjivati promotivnu košarkašku loptu Promotivna košarkaška lopta nastavlja svoj put prema krajnjem odredištu, dvorani KSC Skenderija gdje će u povodu Dana Općine Centar, a u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“, 9. maja 2017. godine u 19 sati biti održana humanitarno-revijalna košarkaška utakmica na kojoj će nastupiti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci, te ljubitelji ovog sporta.
26.04.2017. Sutra sjednice Općinskog vijeća Centar U četvrtak, 27. aprila 2017. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održan nastavak 9. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
26.04.2017. Općini Centar potvrđeni certifikati ISO standarda Stručni tim ovlaštene certifikacijske kuće SIQ (Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo) izvršio je u Općini Centar redovnu provjeru funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 (QMS-Quality Management System) i standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2004 (sistem okolinskog upravljanja EMS – Environmental Management System).
25.04.2017. Sutra počinje akcija „Uljepšajmo našu lokalnu zajednicu“ Na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo dr. Nedžada Ajnadžića, ova lokalna zajednica organizira ekološke akcije čišćenja i uređenja javnih površina u cilju zaštite i očuvanja okoliša u koje će uključiti srednjoškolce kako bi kroz društveno koristan i odgovoran rad, obezbijedili finansijsku podršku njihovim vršnjacima slabijeg imovnog stanja za odlazak na ekskurziju u 2017. godini.
25.04.2017. Započeli radovi na izgradnji pristupnog puta i stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana U aprilu ove godine započela je izgradnja prisutne staze i stepeništa koji će povezivati Ulicu Čobanija i Put Mladih muslimana (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).
25.04.2017. Promotivna košarkaška lopta predata učenicima “Musa Ćazim Ćatić” U povodu Dana Općine Centar, u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“ Općina Centar organizuje humanitarno-revijalnu košarkašku utakmicu, koja će biti održana 9. maja 2017. godine u 19 sati u dvorani KSC Skenderija. Na utakmici će nastupiti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci, te ljubitelji ovog sporta.
25.04.2017. Održana radionica “Vuneno pozorištance” za učenike OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo u saradnji sa “Udruženjem Bajka” organizirali su radionicu pod nazivom ''Vuneno pozorištance”, koja je za učenike nižih razreda Osnovne škole ''Musa Ćazim Ćatić'' održana u prostorijama Centra za kulturu-Jelića 1.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.