Arhiva novosti

20.03.2019. Finansijska podrška Općine Centar za još 96 porodilja U okviru projekta dodjele jednokratne novčane pomoći za porodilje, u srijedu, 20. marta 2019. godine uplaćene su novčane pomoći za 96 porodilja – stanovnica središnje sarajevske općine. Tradicionalni prijem povodom dodjele ove novčane pomoći nije održan zbog opasnosti od širenja epidemije morbila.
20.03.2019. Uskoro redizajnirana stranica Općine Centar Sarajevo Web stranica Općine Centar Sarajevo je u 2018. godini imala preko 500.000 posjeta.
20.03.2019. Mladi poduzetnici iz Centra prezentovali svoje biznis planove Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih općine Centar kroz Poduzetnički fond za mlade u saradnji sa Institutom za mlade „Kult“ je u ponedjeljak 18. marta 2019. godine u prostorijama Općine organizovala prezentaciju pristiglih idejnih projekata koje su predali mladi budući poduzetnici na objavljeni javni poziv koji je zatvoren krajem prošle godine.
20.03.2019. U četvrtak vanredna sjednica Općinskog vijeća Peta vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 21. marta 2019. godine u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) u 16 sati.
20.03.2019. Počinje projekat „botanički kutak“ Općina Centar Sarajevo u saradnji sa osnovnim školama pokreće projekat „botanički kutak“ gdje je planirano da učenici, prije svega članovi eko sekcija, brinu o zelenoj površini koja se nalazi u blizini njihovih škola.
19.03.2019. Završni razgovori o bratimljenju Općine Centar i Opštine Centar Skoplje Delegacija Općine Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem posjetila je Skoplje, odnosno opštinu Centar. Bila je ovo uzvratna posjeta delegacije Općine Centar gdje su vođeni završni razgovori o bratimljenju ove dvije lokalne zajednice, ali i razmjeni iskustava i saradnji na zajedničkim projektima sa kojima će se aplicirati prema sredstvima iz fondova Evropske unije.
19.03.2019. Općina Centar nastavlja podržavati rad Muzeja „Alija Izetbegović“ Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je direktora Javne ustanove Muzej „Alija Izetbegović“ Adnana Žišku sa kojim je razgovarao o nastavku uspješne saradnje i podrške u radu jednom od značajnijih muzeja u Sarajevu.
19.03.2019. Tenis najpopularniji sport u okviru projekta „365 sport plus“ Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista.
19.03.2019. Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ sredinom aprila ove godine provodi proljetnu akciju prikupljanja kabastog otpada u devet općina Kantona Sarajevo.
18.03.2019. Općina Centar nastavlja podršku poboljšanju uslova rada u školama Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je direktora Osnovne škole „Vladislav Skarić“ Mehu Pirića sa kojim je razgovarao o dosadašnjoj saradnji kao i o budućim zajedničkim aktivnostima.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.