Arhiva novosti

27.03.2017. Ugrađeni prvi podzemni kontejneri u Centru Uz raskrsnicu ulica Kaptol i Mehmeda Spahe završena je ugradnja podzemnih kontejnera za selektivno odlaganje otpada. Projekt su zajednički realizirali Općina Centar i Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“, koje je bilo zaduženo za izvođenje radova.
27.03.2017. Općina Centar će izdvojiti 120.000 KM za jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženima Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić odobrio je izmjene Pravilnika o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe, koje je predložila Služba za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica Općine Centar.
27.03.2017. Projekt Udruženja “Ekologija” podržan sa 2.500 KM Najveći i jedan od najljepših parkova na području općine Centar - park Betanija ima problema sa otpadom, smećem, te uništavanjem zelenih površina jer njegovi posjetioci nemaju dovoljno ekološke svijesti.
24.03.2017. Počela implementacija projekta ozelenjavanja općine Centar i društveno odgovornog rada U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina, kojeg je napravila Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar u saradnji sa Kantonalnim komunalnim preduzećem „Park“, započeli su radovi na uklanjanju divlje deponije smeća i uređenju zelene površine na lokalitetu Crnog vrha na Gorici, ispod romskog naselja.
24.03.2017. Objavljena preliminarna lista kandidata za općinske stipendije Nakon što je Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport izvršila obradu svih prijava kandidata za dodjelu stipendija Općine Centar „Prof. dr. Husein Kulenović“, Komisija Općinskog vijeća Centar za obrazovanje utvrdila je preliminarnu listu izabranih kandidata za stipendiranje u školskoj 2016/2017. godini.
24.03.2017. Kompanija Eol Petrol d.o.o. zainteresirana za ulaganje u općini Centar Predstavnici kompanije Eol Petrol d.o.o. iz Sarajeva na čelu sa direktoricom Indirom Pašović zajedno sa dekanom Arhitektonskog fakulteta Mevludinom Zečevićem u prostorijama Općine Centar predstavili su idejni projekat izgradnje najmodernije benzinske pumpe u Bosni i Hercegovini i to na području Mjesne zajednice Breka - Koševo II.
24.03.2017. Naredne sedmice sjednica Općinskog vijeća Centar U ponedjeljak, 27. marta 2017. godine u 13 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 8. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
24.03.2017. Informatičari iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ pobjednici općinskog takmičenja Na takmičenju iz informatike, na kojem su učestvovali učenici 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ koju su činili učenici Admir Zatega, Kemal Bećarević i Armin Bojanić.
23.03.2017. Završena sanacija stepeništa u Ulici Goruša Radnici građevinske firme „Sela“ okončali su radove na sanaciji stepeništa u Ulici Goruša (Mjesna zajednica „Marijin dvor-Crni vrh). Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 147.263 KM.
23.03.2017. Održana svečana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite U Općini Centar, u četvrtak 23. marta 2017. godine, održana je svečana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.