Arhiva novosti

23.09.2017. Učenicima Osnovne škole „Hasan Kikić“ predato na korištenje obnovljeno košarkaško igralište U krugu Osnovne škole „Hasan Kikić“ u petak 22. septembra 2017. godine otvoreno je i dato na korištenje učenicima ove škole, kao i stanovnicima naselja Gorica, obnovljeno košarkaško igralište. Uz pomoć sponzora ovo igralište je obnovljeno zahvaljujući saradnji Udruženja „Jesi li za basket“ i Općine Centar.
22.09.2017. Počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Panjina kula Sredinom ove sedmice započeli su radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Panjinoj kuli. Kako je ovo veoma veliki i finansijski i tehnički zahtjevan projekat njegova realizacija je podijeljena u tri faze.
22.09.2017. U ponedjeljak Dan prvačića Općine Centar na stadionu Koševo Općina Centar Sarajevo organizira početkom nove školske godine tradicionalnu manifestaciju pod nazivom "Dan prvačića".
22.09.2017. Naredne sedmice redovna sjednica Općinskog vijeća Centar U utorak, 26. septembra 2017. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 15. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
22.09.2017. Ajnadžić posjetio Osnovnu školu „Isak Samokovlija“ Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima posjetio je Osnovnu školu „Isak Samokovlija“ gdje ga je ugostila v.d. direktorica ove ustanove Nevzeta Doljančić.
22.09.2017. Besplatni kursevi engleskog i njemačkog jezika za mlade S obzirom da poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa JU „Centar za kulturu“, čiji je i osnivač, te Školom za strane jezike „Poliglot“ tokom oktobra i novembra 2017. godine organizira besplatne kurseve engleskog i njemačkog jezika za mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra.
22.09.2017. Urnebesna monodrama „Mora od odmora“ na sceni Centra za kulturu Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 23. septembra 2017. godine organizuje izvođenje monodrame „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
21.09.2017. Započelo uklanjanje objekta devastiranog obdaništa „Razigrani dani“ Nakon višegodišnjih napora općinske administracije, Općinskog vijeća Centar i građana sa područja Mjesne zajednice „Koševo II“ da iznađu rješenje za problem obnove objekta potpuno devastiranog obdaništa „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige kod broja 46, konačno su stvoreni uslovi za početak realizacije projekta. Naime, radnici građevinske firme „Bosman“ su u četvrtak 21. septembra 2017. godine, započeli sa uklanjanjem objekta devastiranog obdaništa „Razigrani dani“.
21.09.2017. Sutra otvaranje košarkaškog terena u krugu OŠ „Hasan Kikić“ U krugu Osnovne škole „Hasan Kikić“ u petak 22. septembra u 17 sati biće otvoren još jedan obnovljeni teren za basket.
21.09.2017. U Centru za kulturu počinju radionice engleskog jezika JU Centar za kulturu „Sarajevo“, čiji je osnivač Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Udruženjem građana „Creativus“ i Udruženjem mladih za komunikaciju i kreativno učenje Sarajevo organizira kreativne radionice na engleskom jeziku od mjeseca oktobra za djecu uzrasta od 5 do 14 godina.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.