Arhiva novosti

22.11.2017. Predstavnici Vijeća nacionalnih manjina KS će učestvovati u realizaciji projekta izgradnje Austrijske kuće Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima primio u srijedu, 22. novembra 2017. godine u Općini Davora Ebnera i Mirzu Redžića, predsjednika i člana Vijeća nacionalnih manjina koje djeluje kao savjetodavno tijelo Skupštine Kantona Sarajevo.
22.11.2017. Prezentacije najboljih poslovnih planova mladih Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, s ciljem poticanja zapošljavanja mladih nastavlja pružati finansijsku podršku iz svog budžeta najboljim poslovnim projektima namijenjenim razvoju poduzetništva i samozapošljavanju mladih kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.
22.11.2017. Čestitka Vijeću nacionalnih manjina Kantona Sarajevo Povodom Dana nacionalnih manjina koji se održavaju u Sarajevu od 22. novembra do 5. decembra 2017. godine načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju, u ime Općine Centar i u njihovo lično ime, najiskrenije čestitke pripadnicima svih nacionalnih manjina u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini, naglasivši da će ova lokalna zajednica i dalje predano raditi na daljem poboljšanju položaja i statusa pripadnika nacionalnih manjina i njihovog učešća u društveno-političkom životu.
22.11.2017. Škola poduzetništva Općine Centar Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje „Idea“ organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“ koja će se održati u periodu od 1. do 14. decembra 2017. godine.
22.11.2017. „Mađioničarska čarolija“ za mališane iz vrtića Na sceni Centra kulture i mladih Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Općine Centar, u srijedu, 22. novembra 2017. godine odigrana je predstava „Mađioničarska čarolija“ za mališane iz vrtića.
21.11.2017. Ajnadžić zatražio od KJKP Vodovod i kanalizacija intenzivnije aktivnosti na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji vodovodnog i kanalizacionog sistema Azra Muzur, vršilac dužnosti direktorice sarajevskog Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, koja je odnedavno imenovana na tu poziciju, posjetila je Općinu Centar, gdje ju je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.
21.11.2017. Počeli pripremni radovi na izgradnji dječijeg „ciciban“ igrališta na Grdonju Radnici građevinske firme „Bosman“ su u utorak 21. novembra 2017. godine započeli sa pripremnim radovima na uređenju terena pored stare seizmološke stanice na Grdonju (područje Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“), gdje je planirana izgradnja novog „ciciban“ igrališta.
21.11.2017. Distribucija soli za posipanje ulica u Centru Na osnovu okvirnog sporazuma Općine Centar Sarajevo sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem ''Rad'' o uvjetima i načinu izvođenja radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za period od 2016. do 2020. godine, planirana je i distribucija soli na 152 lokacije u 17 mjesnih zajednica na području centralne sarajevske općine gdje će je građani, u slučaju potrebe, moći preuzeti za posipanje stepeništa, pješačkih staza i prilaza.
21.11.2017. Sinoć održana posljednja javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2018. godinu U prostorijama Centra za zdravo starenje općine Centar sinoć je održana treća, posljednja javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2018. godinu.
20.11.2017. Općina Centar sa UNDP u partnerskom projektu saradnje sa nevladinim sektorom Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je na sastanku sa predstavnicima parlamentarnih stranaka koje su zastupljene u Općinskom vijeću Centar upoznao vijećnike da je Općina Centar odabrana za učešće u projektu ''Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u Bosni i Hercegovini.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.