Arhiva novosti

25.04.2017. Sutra počinje akcija „Uljepšajmo našu lokalnu zajednicu“ Na inicijativu načelnika Općine Centar Sarajevo dr. Nedžada Ajnadžića, ova lokalna zajednica organizira ekološke akcije čišćenja i uređenja javnih površina u cilju zaštite i očuvanja okoliša u koje će uključiti srednjoškolce kako bi kroz društveno koristan i odgovoran rad, obezbijedili finansijsku podršku njihovim vršnjacima slabijeg imovnog stanja za odlazak na ekskurziju u 2017. godini.
25.04.2017. Započeli radovi na izgradnji pristupnog puta i stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana U aprilu ove godine započela je izgradnja prisutne staze i stepeništa koji će povezivati Ulicu Čobanija i Put Mladih muslimana (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).
25.04.2017. Održana radionica “Vuneno pozorištance” za učenike OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Pod pokroviteljstvom Općine Centar, Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo u saradnji sa “Udruženjem Bajka” organizirali su radionicu pod nazivom ''Vuneno pozorištance”, koja je za učenike nižih razreda Osnovne škole ''Musa Ćazim Ćatić'' održana u prostorijama Centra za kulturu-Jelića 1.
24.04.2017. Općina Centar finansijski pomaže rad Rektorata Univerziteta u Sarajevu U prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak 24. aprila 2017. godine potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu od 10.000 KM koje je Općina Centar izdvojila ovoj obrazovnoj ustanovi.
24.04.2017. Osnovci iz škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ predali košarkašku loptu kolegama iz Katoličkog školskog centra U povodu Dana Općine, sarajevska Općina Centar u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“ organizuje humanitarno-revijalnu košarkašku utakmicu, koja će biti održana 9. maja 2017. godine u 19 sati u dvorani KSC Skenderija. Na utakmici će nastupiti košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kolicima, bivši reprezentativci u košarci, te ljubitelji ovog sporta.
24.04.2017. U toku sanacija stepeništa u Jukićevoj ulici Na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, potpisanog između predstavnika Općine Centar i građevinske firme „Sela“, radnici pomenute firme su početkom aprila započeli sa radovima na sanaciji stepeništa u ulici Jukićeva 126-128. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila gotovo 6.000 KM, dok je firma „Coning“ iz Sarajeva zadužena za nadzor.
24.04.2017. Načelniku Ajnadžiću uručena zahvalnica Udruženja „Bosfor“ Predstavnici Udruženja Bosansko-Tursko prijateljstvo “Bosfor“ posjetili su Općinu Centar i tom prilikom načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću uručili zahvalnicu za dosadašnju podršku.
21.04.2017. Općina Centar izdala urbanističku saglasnost za izgradnju dijela Prve transverzale Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, na održanom sastanku u prostorijama Općine Vogošća u petak 21. aprila 2017. godine, uručio je urbanističku saglasnost, koju je izdala nadležna Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, direktorici Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljani Pelidija čime je Općina Centar ispunila svoj dio obaveza u ovoj fazi realizacije projekta Prve transverzale.
21.04.2017. Općina Centar sufinansira odlazak na ljetovanje djece šehida i poginulih boraca U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji granta Fondu Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata "Ikre“.
21.04.2017. Učenici Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ predali košarkašku loptu kolegama iz „Silvije Strahimir Kranjčević“ Nakon što je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić 20. aprila 2017. godine u velikoj sali Općine Centar, uručio košarkašku loptu učenicima Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, čime je zvanično započeo projekat pod nazivom "Jesi li za basket", kojeg realizuju istoimeno udruženje u saradnji sa Općinom Centar, danas su učenici ove škole loptu proslijedili svojim vršnjacima iz OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević”.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.