Arhiva novosti

16.08.2017. Općina Centar donira Federalnoj upravi civilne zaštite detektor za mine U četvrtak, 17. augusta 2017.godine u 11 sati u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 205/II) biće upriličena primopredaja detektora za mine.
16.08.2017. Uskoro započinju radovi na proširenju trotoara ispred Osnovne škole „Alija Nametak“ Općina Centar će finansirati radove na proširenju trotoara ispred objekta Osnovne škole „Alija Nametak“, te sanaciju dijela Ulice Zaima Šarca gdje je smještena ova škola.
16.08.2017. Obnova ostvarenog prava na dodatak na djecu U skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj: 38/14 i 38/16), Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar poziva sve korisnike prava na dodatak na djecu koji su ostvarili pravo na osnovu naprijed navedenog zakona i Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine ("Službene novine Kantona Sarajevo" broj: 45/12-Presčišćeni tekst 26/14) da u periodu od 1. septembra do 31. oktobra ove godine, uz zahtjev koji će moći preuzeti na Info-pultu Općine Centar, dostave potrebnu dokumentaciju za obnovu ovog prava.
16.08.2017. Posjetioci Info-štanda Općine Centar najviše se interesuju za posjetu vodopadu Skakavac i ratnom tunelu D-B Od prvog augusta ove godine otkako je na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra otvoren Sarajevo Summer Market, promotivno – prodajni sajam autentičnih domaćih proizvoda, posjetioci, između ostalog, također mogu posjetiti i Info-štand Općine Centar na kojem mogu dobiti najaktualnije informacije i promotivni materijal iz privrede, turizma, kulture, umjetnosti, investicija...
15.08.2017. Obnovljeno još jedno dječije igralište u Centru U okviru projekta uređenja dječjih igrališta “Ciciban“ na području općine Centar tokom današnjeg dana trebaju biti okončani radovi na uređenju igrališta u Ulici Koste Hermana 5 kod obdaništa „Lane“ (Mjesna zajednica „Marijin dvor-Crni vrh“).
15.08.2017. Sanacija klizišta u Ulici Radava do 35 na Nahorevu Na osnovu naloga koji je izdala Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je objavio javni poziv za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji klizišta u Ulici Radava do 35 na Nahorevu.
15.08.2017. Djeca sa poteškoćama u razvoju prošetala crvenim tepihom i uživala u filmu Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za pomoć i podršku djeci sa poteškoćama u razvoju, ali i projektima koji doprinose njihovoj inkluziji.
15.08.2017. Poziv civilnim žrtvama rata za obnovu ostvarenog prava na porodičnu invalidninu Služba za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar poziva sve civilne žrtve rata koje su korisnici prava na porodičnu invalidninu da u periodu od 1. septembra do 31. oktobra ove godine dostave potrebnu dokumentaciju o ispunjavanju uslova za nastavak ostvarivanja navedenog prava.
14.08.2017. Općina Centar će i ove godine obezbijediti torbe i školski pribor za prvačiće Početak školske godine za većinu roditelja predstavlja značajan finansijski udar na kućne budžete.
14.08.2017. Završni radovi na izgradnji pristupnog puta i stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana Kako je planirano radnici građevinske firme „Sela“ će sredinom ove sedmice okončati radove na izgradnji novog stepeništa i pristupnog puta koji povezuju Ulicu Čobanija i Put Mladih muslimana (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.