Arhiva novosti

24.07.2017. (FOTO) Započeli istražni radovi na Trgu Prvog korpusa Armije BiH Radnici građevinske firme „Sela“ su u ponedjeljak, 24. jula 2017. godine započeli istražne radove na Trgu Prvog korpusa a sa ciljem projektovanja revitalizacije pomenutog trga koji se nalazi ispred zgrade Općine Centar i Kantona Sarajevo prema Skenderiji. Naime, projekt revitalizacije Trga realizovat će Općina Centar u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika Federacije Bosne i Hercegovine.
24.07.2017. (FOTO) Općina donirala 10.000 maraka Akademiji scenskih umjetnosti Općina Centar Sarajevo nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske podrške Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Posljednji u nizu takvih primjera je izdvajanje finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 maraka iz budžeta Općine Centar ovoj visokoškolskoj ustanovi.
24.07.2017. Civilna zaštita Općine Centar ponovo upozorava na opasnost od požara S obzirom da su u proteklom periodu zabilježene izuzetno visoke temperature bez padavina, Općinski štab civilne zaštite Centar Sarajevo ponovo apelira na građane da ne pale vatru na izletištima, u baštama i drugim otvorenim prostorima u blizini šumskog rastinja zbog opasnosti od požara.
24.07.2017. Potpisivanje ugovora o poslovnoj saradnji Općine Centar i BBI banke U utorak, 25. jula 2017. godine u 14 sati u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 205/II) načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amer Bukvić će potpisati ugovor o poslovnoj saradnji Općine i ove banke.
24.07.2017. Odluka o pristupanju izradi Urbanističkog projekta ''Pošta-Sud'' Kao što smo ranije obavijestili javnost, Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 13. redovnoj sjednici, održanoj 13. jula 2017. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi Urbanističkog projekta ''Pošta-Sud''.
24.07.2017. (FOTO) U MZ Ciglane-Gorica održana edukativno-zabavna radionica za djecu Predstavnici međunarodne humanitarne organizacije iz Virdžinije (SAD) “Međunarodne radionice za djecu” (TWI 4 Kids) u saradnji sa Mjesnom zajednicom “Ciglane-Gorica“ održali su 21. jula 2017. godine u prostorijama istoimene mjesne zajednice edukativno-zabavnu radionicu za djecu romske populacije.
24.07.2017. Otvaranje obnovljenog terena za basket u naselju Breka U okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizuje istoimeno udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u ponedjeljak 24. jula 2017. godine u 18 sati u naselju Breka u Ulici Jovana Bijelića biće otvoren obnovljeni teren za basket.
21.07.2017. (FOTO) Načelnik Ajnadžić posjetio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 20. jula 2017. godine sa saradnicima i vijećnicima Sonjom Akšamijom i Velijom Katicom posjetio Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je održan sastanak sa generalnom direktoricom prof. dr. Sebijom Izetbegović i njenim saradnicima.
21.07.2017. (FOTO) Obilježena deveta godišnjica od smrti Ahmeta Hadžipašića Na gradskom groblju Crkvice u Zenici prigodnim komemorativnim skupom danas je obilježena deveta godišnjica iznenadne smrti prof. dr. Ahmeta Hadžipašića, bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine, koji je umro od posljedica srčanog udara u 56. godini života.
21.07.2017. (FOTO) Rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije i sanacija ulice Budakovići Na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici pomenute firme su u okviru projekta sanacije Ulice Budakovići (Mjesna zajednica „Bardakčije“) i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u pomenutoj ulici do sada uklonili stari asfalt i kolovoznu konstrukciju i iskopali 250 metara kanala duž ulice gdje radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ polažu cijevi za novi vodovod i kanalizaciju i spajaju nove instalacije sa okolnim stambenim objektima.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.