Arhiva novosti

17.01.2018. Općina Centar će ove godine izdvojiti više od pola miliona maraka za kulturu Iako nema nadležnosti u oblasti kulture Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, svake godine izdvaja sve više sredstava iz svog budžeta za razvoj i promoviranje aktivnosti u ovoj važnoj društvenoj djelatnosti, a posebno za što veće i sadržajnije učešće mladih u kulturnim zbivanjima.
17.01.2018. Sutra obilježavanje druge godišnjice rada Centra za zdravo starenje Općine Centar U Centru za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12) u četvrtak, 18. januara 2018. godine sa početkom u 11 sati bit će upriličeno obilježavanje druge godišnjice od otvaranja Centra.
17.01.2018. Nastavak sanacije oštećenja na kolovozu i saobraćajne signalizacije u Centru Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Grakop“ su okončali niz popravki oštećenja na kolovozu, kao i obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
17.01.2018. Besplatno klizanje u parku Hastahana do 11. februara S obzirom na izuzetno pozitivan odjek javnosti, ali prije svega stanovnika općine Centar i intenzivnog korištenja ledene plohe u okviru Sarajevo Holiday Marketa na lokalitetu Hastahana, zahvaljujući Općini Centar produženo je korištenje navedene ledene plohe kako bi što više djece predškolskog i školskog uzrasta, ali i drugih ljubitelja klizanja imalo mogućnost da u centru grada u potpunosti besplatno koristi ovaj vid rekreacije.
16.01.2018. Općina nastavlja podržavati rad Kinoteke Bosne i Hercegovine Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak, 16. januara 2018. godine ugostio ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adila Osmanovića i direktoricu Kinoteke Bosne i Hercegovine Devletu Filipović.
16.01.2018. Sanacija oštećenja na kolovozu i saobraćajne signalizacije u Centru Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali niz popravki oštećenja na kolovozu, kao i obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
16.01.2018. Poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji Općina Centar je raspisala javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji u 2018. godini, koji ostaje otvoren tokom cijele godine.
16.01.2018. Objavljena preliminarna lista kandidata za općinske stipendije Nakon što je Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport izvršila obradu svih prijava kandidata za dodjelu stipendija Općine Centar „Prof. dr. Husein Kulenović“, Komisija Općinskog vijeća Centar za obrazovanje utvrdila je preliminarnu listu izabranih kandidata za stipendiranje u školskoj 2017/2018. godini.
15.01.2018. Općina će u skladu sa zakonom i mogućnostima pomoći izgradnju pasaža kod Katoličkog školskog centra Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima u ponedjeljak, 15. januara 2018. godine ugostio je ravnatelja Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“ Marija Ćosića i pomoćnog biskupa vrhbosanskog Peru Sudara.
15.01.2018. Danas počela obuka za programere Smanjenje nezaposlenosti jedan je visokih prioriteta načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića. S obzirom da u Bosni i Hercegovini zanimanja u okviru IT sektora spadaju među deficitarne profesije, a trend potražnje za ovim kadrovima kontinuirano raste, Općina Centar je obezbijedila obuku s ciljem prekvalifikacije i edukacije nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom za poslove iz oblasti primjene informacionih tehnologija.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.