Arhiva novosti

22.06.2017. Projekt uređenja i restauracije arheološkog parka Kalin-hadži Alijine džamije Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 21. juna 2017. godine na lokalitetu parka Kalin-hadži Alijine džamije, koji se nalazi na uglu ulica Kulovića i Branilaca Sarajeva, održao radni sastanak sa predstavnicima Zavoda za zaštitu kulturno–historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo i Islamske zajednice u BiH.
22.06.2017. Počeo obilazak zgrada i stanova radi usklađivanja podataka katastra i zemljišne knjige Obavještavamo građane općine Centar Sarajevo da je u toku implementacija projekta ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama na području Federacije Bosne i Hercegovine.
22.06.2017. Općina Centar uputila javni poziv nevladinim organizacijama za dostavu projekata Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje projekata udruženja i fondacija sredstvima budžeta Općine Centar za 2017. godinu.
22.06.2017. Nastavak uređenja dječjih igrališta “Ciciban“ na području općine Centar U okviru projekta uređenja dječjih igrališta “Ciciban“ na području općine Centar u završnoj su fazi radovi u dječjem parku u Ulici Dejzina Bikića na Šipu (Mjesna zajednica “Betanija-Šip“).
21.06.2017. Izgradnja kružnih tokova na magistralnoj cesti u općinama Centar i Vogošća U Općini Centar je u utorak, 20. juna 2017. godine održan sastanak o izgradnji Prve transverzale i kružnih tokova na postojećoj magistralnoj cesti u Centru i Vogošći. Osim predstavnika Općine Centar, sastanku su prisustvovali premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar saobraćaja KS Mujo Fišo , načelnik Općine Vogošća Edin Smajić te predstavnici zavoda za planiranje razvoja i za izgradnju Kantona Sarajevo, Javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“ i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.
21.06.2017. Delegacija Općine prisustvovala otkrivanju Kamena mira iz Hirošime Kamen mira koji je gradu Sarajevu darovao japanski grad Hirošima svečano je otkriven danas u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH. Ceremoniji su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i vijećnik Samir Fazlić.
21.06.2017. Sutra sjednica Općinskog vijeća Centar U četvrtak, 22. juna 2017. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 12. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
21.06.2017. Tematska sjednica Općinskog vijeća Centar Druga tematska sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 22. juna 2017. godine u 15 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
21.06.2017. Prekvalifikacijom do radnog mjesta programera Kao što smo ranije informisali, Općina Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem raspisala je Javni poziv za učešće u programu obuke za programere koju finansira Općina u cilju prekvalifikacije i edukacije nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom za poslove u oblasti primjene informacionih tehnologija za kojima postoji potreba na tržištu rada.
21.06.2017. Obilježen Dan logoraša općina Centar i Stari Grad U organizaciji Udruženja logoraša općina Centar i Stari Grad, 19. juna 2017. godine ispred Javne ustanove Psihijatrijska bolnica Jagomir polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je počast poginulim borcima i logorašima sa područja Nahoreva koji su ratne 1992. godine bili zatočeni u prostorijama ove bolnice.
2013 © Sva prava pridržana. Općina Centar Sarajevo.